Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Viva La Revolution

Jonas Svedin från Umeå undrar vart alla vettiga bloggar på Fotosidan har tagit vägen? Enligt Jonas är det bara Micke Borg som kan skriva vettiga blogginlägg :) Men jag ska försöka göra mitt bästa för att även denna bloggen ska bli läsvärd men framförallt mer sevärd :)

Man behöver inte resa speciellt långt för att hitta intressanta motiv, det viktigaste är att man öppnar sina ögon och lär sig se det som finns i den närmaste omgivningen. Följande bilder tog jag förra veckan när jag följde med mina små barn till en nyrenoverad lekplats i storbyn som några av traktens ungdomar hade passat på att pynta på sitt sätt.


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Dagens låt: Viva La Revolution - The Addicts

//Chasid

Inlagt 2010-07-26 15:29 | Läst 5316 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag håller med Svedin i mångt och mycket; klassen på bloggarna sänkts. Det finns dock fortfarande ett par guldkorn (Borg, din, Meldert, A. Johansson osv.), som jag läser frekvent. Jag tror dock att även dessa bloggar på sikt kommer att försvinna, alternativt flytta till andra hemvister.

Trevliga fotografier, by the way.

/Johan
Svar från Chasid   2010-07-26 19:23
Jag är en sådan läsare som plockar russinen ur kakan och det är tyvärr allt glesare mellan russinen på Fotosidan men å andra sidan så finns det en hel del andra bra bloggar utanför Fotosidan, din blogg är ett exempel på det!

Fotografierna är tagna inte långt från din bostad Johan! I lekplatsen i Friaredalen på Torpa närmare bestämt.
//Chasid
Jo, visst finns det andra bloggar än Bergs tycker jag. Men Berg skriver ju om annat än fotografi som kan vara intressant, själv varierar jag ganska kraftigt min aktivitet i skrivandet. Det har varit ganska lugnt nu ett tag, jag får skylla på värmen, hjärnan funkar inte riktigt i hettan. Sedan om man begränsar sig till att skriva om fotografi så blir det nog lätt repriser om man publicerar för ofta, man har inte så förbaskat mycket att säga att det räcker till så hög frekvens het enkelt.
-affe
Svar från Chasid   2010-07-26 19:28
Nu var det inte Micke Berg utan Micke Borg som nämdes som den enda intressanta bloggen, det måste vara värmen som spelat ett spratt :)

Jag ska personligen sänka min bloggfrekvens till ett par inlägg i månaden på Fotosidan för att undvika repriser och de inläggen kommer att vara kryddade med mycket bilder, i min andra blogg kommer jag däremot att skriva om andra ting och kanske med en högre frekvens.
//Chasid
Makalöst fantastiskt, jag vill ha flera av dom på väggen!

MVH Viktor
Svar från Chasid   2010-07-26 19:30
Tack så mycket Viktor!
Jag ska börja kränga bilder igen så snart som jag har fått tag på ett arbete, hör gärna av dig då!
//Chasid
Många ratar det som murar och väggar talar till oss om. Själv tycker jag att det är intressant både innehållsmässigt och bildmässigt. Dina exempel är ju lysande. Min ständiga undran är hur mycket man ska isolera från omgivningen. Har inget bra svar där utan försöker finna lösningar från fall till fall.
När det gäller bloggar tycker jag att man ska försöka hålla en egen stil och inte apa efter alla andra. Otvetydigt är ju att man inspireras av skickliga bloggare och att man tar till sig det man gillar. Smaken är ju som alltid delad och det är ju inte säkert att alla delar Jonas Svedins åsikt.
Svar från Chasid   2010-07-26 19:35
Det finns mycket intressant att upptäcka om man bara letar! Jag tänker inte så mycket när jag fotar utan sätter kameran för ögat och plockar ut de utsnitten som tilltalar mig, det brukar inte bli så bra bilder om jag tänker för mycket de bilderna brukar bli platta och innehållslösa...

Alla har vi olika tycke och smak även om jag avskyr dansbandsmusik och operett så har jag förståelse för och respekterar att andra människor gör det! Om vi inte respekterar varandras åsikter så blir vi snart ett verklighetens folk med samma tycke och smak som tyst rättar in oss i ledet...
//Chasid
Välkommen tillbaka! Hoppas du (eller kanske han - vem det nu är) menar så här...

http://www.youtube.com/v/9w1lCmXblKQ&hl=sv_SE&fs=1?color1=0x3a3a3a&color2=0x999999">http://www.youtube.com/v/9w1lCmXblKQ&hl=sv_SE&fs=1?color1=0x3a3a3a&color2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">.

Leve friheten!

;-)
Svar från Chasid   2010-07-26 20:49
Leve friheten! Ned med verklighetens folk :)
//Chasid
Jonas har nog bara inte tid att läsa bloggarna. Det finns flera läsvärda. Han har bara inte upptäckt dem.
Svar från Chasid   2010-07-26 20:51
Jag kan inte svara i Jonas ställe. Men trots att jag sållar ganska så rejält så finns det i mitt tycke ett par bra sevärda och läsvärda bloggar på Fotosidan!
//Chasid
Bussig typ den här Svedin....! ;)
Men Strindberg va också ganska oförstådd! ;)

Eller mera Sigge Stark för folket liksom! ;) ;)
B)
Svar från Chasid   2010-07-26 20:56
Strindberg är en av mina hjältar! Jag träffade en gammal dam för många år sedan som pratade med Strindberg och Harriet Bosse i början av förra seklet :)
//Chasid
Kom på nå't som jag glömde i mitt tidigare inlägg... :)

Om nu Jonas har sagt det som påstås att ha har sagt;
så är det litet av vår "frihet" som det handlar om liksom.. ;)

Att skriva och uttrycka åsikter som kanske inte passar alla,
eller som inte riktigt är rätt i tiden, tycker någon.. ;)

Eller varför skrivs det inget vettigt i våra kvällstidningar...!? ;)
Eller se på alla dåliga Tv-program!!

Min lösning då det uppstår så'na här problem hos mig, det är att inte bry mig om vad som skrivs i tex kvällstidningarna.. ;)

Men som sagt, vad Jonas sagt, det har jag bara en andrahandsuppgift om,
så det är inte säkert att det är så,
men om det nu vore så, så tycker jag så här liksom! :)
Det finns inget bra eller dåligt, bara litet olika smak vad en blogg skall handla om liksom...
Tycker jag alltså! :)
B)
Svar från Chasid   2010-07-26 19:20
Jag tror att den gode Jonas skrev sitt inlägg med glimten i ögat :) Texten i mitt bloggsvar är också ironiskt menat men inte bilderna :) Självklart ska alla få skriva om vad de vill i sina bloggar men jag skulle personligen önska att de inte var så stömlinjeformade utan att bloggarna vågade ta ut svängarna lite mera!
//Chasid
Jag blandade visst ihop hans blogginlägg, det senaste om Berg det innan om Borg. Hur som helst gillar jag båda herrarna berg och Borgs bloggar, sedan om de är de enda läsvärda råder det delade meningar om ;)
-affe
Svar från Chasid   2010-07-27 14:03
Det är lätt att blanda ihop Micke Berg och Micke Borg såvitt jag förstår så bor de även i samma område och har samma kärlek till rak vardagsdokumentation och skriver se och läsvärda bloggar :)

Din blogg är enligt mitt tycke och smak den mest läsvärda och givande bloggen på Fotosidan! Jag läser regelbundet ett tiotal bloggar på Fotosidan och gör nedslag i några andra bloggar lite då och då!
//Chasid
Så snobbigt och trist att klaga över andra bloggare! Man väljer väl vad man vill läsa och kan strunta i det andra.

Fördelen med FS-bloggarna är att de i allmänhet har foto som huvudämne (jag läser inga andra i alla fall). Om man får ut något av detta eller ej, det beror väl på en själv i första hand. Jag läser regelbundet åtminstone något tiotal bloggar och får ut tillräckligt av det för att känna mig nöjd. Vet inte om jag skulle ha tid med fler. Men det handlar ju också om att bidra själv, t ex med kommentarer och en egen blogg. Om man lägger ned lite jobb själv, så blir FS en trevlig community, som jag skulle sakna om den inte fanns.

Man har inte roligare än man gör sig!

När det gäller annat än foto så finns sannerligen tillräckligt många bloggar på nätet för att tillgodose de flesta intressen.
Svar från Chasid   2010-07-27 13:59
Jag läser ungefär tio olika bloggar på Fotosidan med behållning, din blogg ingår bland dem! Det är dock inte alltid som jag lämnar någon avtryck i form av en kommenterar. Bloggarna på Fotosidan håller enligt mig högre klass än bloggar på andra bloggportaler,

Jag skulle sakna Fotosidan om den försvann det är trots allt en ganska så trevlig community även om den blir allt mer slätstruken.

Det kan tyckas snobbigt att en del klagar på andra bloggare på Fotosidan men även om jag helst inte gör det så tycker jag att det är viktigt att det finns någon som vågar ropa att kejsaren inte har några kläder (detta gäller självklar i alla sammanhang). Detta är viktigt särskilt idag då allt fler rättar in sig i ledet och tyst knyter handen i fickan i stället för att säga sin mening!
//Chasid
Det där med att alla tyst rättar in sig i leden och knyter näven i fickan har jag svårt att koppla ihop med FS. Är man slätstruken för att man här på FS hellre sysslar med foto än med politik?

Sedan kan det hända att många av det svenska samhällets medlemmar i dag luftar sina åsikter på ett stillsammare sätt än när Olof Palme gick i demonstrationståg mot USA. Jag kände en del av de där röda ungtupparna, och de hamnade så småningom i vackra villor och välbetalda positioner i samhället. Det är kanske därför de stämt om piporna? Jolo kallade dem passagerare på vänsterbussen. Men de som blev lyckliga av detta larm tycker kanske att samhället blivit med slätstruken.

Har kejsaren ingenting på sig? Nåväl, tomma tunnor skramlar mest! Men för den som vill arbeta konstruktivt med positiva förändringar (t ex med välgjorda och engagerande fotoreportage :-)) står dörrarna öppna!
Svar från Chasid   2010-07-27 19:40
Allt jag skriver handlar inte om FS eller politik :) Det här inlägget handlar inte om politik även om bilderna i vissa fall är starkt politiska så speglar de inte min politiska uppfattning utan snarare ungdomarna som hade pyntat lekparken på sitt sätt! Jag försöker snarare att hitta det vackra i det fula, det är ett projekt som jag har jobbat med under ett par års tid och det kommer så småningom att leda till en utställning.

Det slätstrukna på FS handlar mer om att allt fler tar ungefär samma typ av bilder med perfekt komposition, färgmättnad och skärpa och jag tycker att det är lite tråkigt att tekniken har fått övertaget på FS... Jag är en fotograf som tycker om att berätta, engagera och oftast har ett syfte i det som jag gör och det gör att jag allt som oftast bryter mot fotografiska regler för att jag känner för det! För ett par år sedan fanns det rätt så många regelbrytare på FS men den skaran har tyvärr blivit mindre...

Vad gäller bloggarna på FS så höll de betydligt högre klass för ett par år sedan och då läste jag i princip alla inläggen med behållning! Nu har många av de gamla skribenterna försvunnit men de flesta finns på andra hemvister än FS och jag följer dem där även om det var trevligare när alla var samlade under samma tak.
//Chasid
Ok, det var bättre förr ;-)
HaHa, oj vad många det blev som retade upp sig på min "lilla" känga. Lyssna på lite kängpunk nu och gå ut och fotografera istället för att reta upp er på en betydelselös anarkist;). Självklart finns det fler bra bloggar än Borgs; Berg, Good, Alf, Björkholm (-tekniksnack;), Larsson mfl. Jag är ganska slarvig och hinner inte gräva tillräckligt djupt i bloggträsket här. För övrigt är det bara bloggarna jag kollar in på fotosidan, det andra har jag ingen aning om.

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv