Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

100 miljoner visningar på Google Maps



2017 drog jag igång ett konst- och foto-projekt med motiveringen: ”Det har aldrig tagits så många bilder som nu , men trots det visar vi upp allt färre bilder för andra”. Tanken var att projektet skulle löpa över ett år. Under det året laddade jag upp de flesta bilderna som jag tog på Google Maps.



Det har gått lite mer än två år sedan projektet avslutades. Men jag har fortsatt att ladda upp en och annan bild på mitt Local Guide-konto efter det.  När jag startade projektet räknade jag med att komma upp i runt miljonen visningar. Men jag har blivit överraskad många gånger under projektets gång. För ett par dagar sedan passerade antalet visningar 100 miljoner! Den mest visade bilden har fått nästan 3 miljoner visningar!

Nu innebär det givetvis inte att 100 miljoner har stannat till och tittat på bilderna, de flesta bilderna har säkerligen bara flimrat fram i olika flöden. Men målet att visa upp i princip alla bilder som jag tog under en period är nått, och bilderna har nått betydligt fler än vad jag räknat med. Nu kommer jag att lämna projektet, och jag kommer inte skriva mer om det i min blogg, såvida jag inte skulle nå nästa milstolpe som är 1 miljard visningar under en överskådlig framtid.



Det här var den första bilderna som jag la upp på Google Maps i januari 2017. När jag fick ett mail från Google med rubriken ”Grattis din bild har fått 10 000 visningar” i början av sommaren 2017 fick jag idén till projektet: https://goo.gl/maps/rFvcdkgU5Q8YG7Ux5

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-01-20 12:10 | Läst 10064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Imponerande! Lite inspirerad av dig så lade jag upp 6 bilder på en kyrkoruin i närheten av där jag bor. Det var i oktober förra året och nu när jag kollade så har det varit drygt 2500 visningar. Jag ska nog lägga upp fler bilder...

Som vanligt fina bilder i ditt blogginlägg!
//Anders
Svar från Chasid 2020-01-20 17:09
Tack för din kommentar Anders! Det är lätt att fastna, men samtidigt är det lite kul att bilder som inte skulle kommit till användning annars får ett liv och en publik.
/Mikael
Väldigt fina bilder. Och du har ju berättat om ditt projekt med Google Maps, vilket också inspirerat mig att lägga upp bilder där, från ställen jag varit runt om i världen.
Ha det//GöranR
Svar från Chasid 2020-01-20 17:10
Tack för din kommentar Göran! Kul att du har låtit dig inspireras! :)
/Mikael
Hej,
Det är en imponerande samling med bra variation.
Ha det väl
Bob
Svar från Chasid 2020-01-20 17:12
Tack för din kommentar Bob!
/Mikael