Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett riktigt bildspel från JAYER - dödens hus



Jag fick ett besviket mail från en äldre gentleman i går. Efter min cliffhanger i måndags hade han förväntat sig att gårdagens reportage om JAYER - dödens hus skulle ha ackompanjerats av ett riktigt bildspel och inte bara med någon halvmessyr från Flickr.

Därför bestämde jag mig för att göra en av mina läsare lite extra glad och jag snickrade ihop bildspelet som inledde detta blogginlägget. Om du vill se bildspelet i högsta kvalitet föreslår jag att du klickar dig in på Youtube, ställer visningskvaliteten på den högsta nivån och expanderar skärmvisningen, sedan skruvar du upp volymen, klickar igång bildspelet och lutar dig tillbaka i din stol.

Det är många som har saknat bildtexter till bilderna från JAYER. Givetvis har jag inte glömt bort att skriva några bildtexter. Om du klickar in dig på följande sida kan du titta på bilderna och läsa bildtexterna som är på engelska: JAYER The House Of Death

Nu ska jag snart sätta mig ned och skriva på nästa del av de glömda barnen i Ryssland. Det kommer att handla om en okänd hjältinna vars liv och arbete har fått betyda mycket för många föräldralösa barn i Ryssland.

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inlagt 2013-05-16 07:54 | Läst 9417 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mikael, du gör ett värdefullt arbete, tack för det!
- Hawk
Svar från Chasid 2013-05-16 15:48
Tack för din kommentar och dina uppmuntrande ord Håkan :)
/Mikael Good
Funderar lite på hur man får bildkvalitet på bildspelen. Jag har testat att göra ett par stycken från lightroom men även fast jag anger att det skall vara högsta möjliga kvalitet tycker jag att bilderna blir oskarpa och pixliga på något sätt? Sedan när jag testade att ladda upp tilll youtube sänktes kvaliteten automatiskt? Har du några bra tips om detta?
-affe
Svar från Chasid 2013-05-16 15:55
Tack för din kommentar Affe :)
Den här gången har jag använt mig av iPhoto. Men det händer att jag använder mig av iMovie eller Premier Pro när jag vill ha större makt över bildväxlingen. Jag visste inte ens om att det gick att göra bildspel i Lightroom! Youtube är det största men tyvärr inte det bästa mediet för att visa film och bildspel, jag tycker det är trist att man själv måste gå in och ställa in visningskvaliteten, majoriteten av dem som tittar gör tyvärr inte det utan ser bildspelen i den absolut lägsta kvaliteten... Jag har hört att Vimeo ska vara bättre men jag har inte haft tid att riktigt sätta mig in i hur det fungerar.
/Mikael Good