Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Sony A7 - oväderskameran



Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder brukar det heta. Det är förvisso en sanning med modifikation då de flesta av oss vet att det är fullständigt omöjligt att klä sig rätt på vintern. Men å andra sidan så blir våra kameror allt bättre på att klara sig i extrema vinterförhållanden.




I går tog jag med mig min 90mm M-Hexanon bestyckade A7:a ut i snöyran. Kameran och objektivet täcktes snabbt med snö och jag fick kämpa för att hålla borta de envisa små snökornen från frontglaset. Jag lyckades med bedriften och kom hem med några bilder som jag trots allt blev ganska så nöjd med och en vetskap om att både kameran och objektivet klarar av att täckas av snö. För vetskaps skull hade jag även med mig en väska som jag kunde mellanlanda kameran i mellan fototillfällena.

Det finns en del som klagar på att batteriet till Sony A7 inte håller måttet utan sugs ut allt för fort. Jag har testat A7:an i tuffa vinterförhållanden på det småländska höglandet. Trots att det vid några tillfällen varit 15-20 minusgrader när jag varit ute och flanerat har jag inte behövt byta batteri. Den enda nackdelen är att kameran blir rätt så kall att hålla i när det är kallt ute.

På min flickrsida finns fler bilder som jag har tagit med min Sony A7 och ett antal olika objektiv tillsammans med adaptrar. En del av bilderna är också i högre upplösning än vad de är här på Fotosidan om du vill studera dem på detaljnivå.

Text och foto © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inlagt 2014-02-01 10:26 | Läst 13466 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder Mikael. Bild Nr1 .Ett motiv som kan vara så allmänt trist , känns även det spännande.
/ Bengt
Gillar bilderna och har själv fått hem min A7:a nu, skall bara bli av med snuvan så jag också kommer ut och får testa den med alla manuella objektiv och adapters. Tyvärr har mina små Voigtländers problem men det visste jag innan, men tror CV 15/4.5 ändå kan vara användbar med lite arbete.
Det är fina miljöer i och runt Huskvarna! Snöfallet gör fin effekt i bilderna
Det som drar mest på batteriet är troligen LCD-skärmen. Brukar slå av kameran mellan bilderna, on-off-knappen lär väl slitas ned med tiden, men vafan grejor e till för att användas. Annars kan man ställa in att LCD'n alltid e nedsläckt.
Automatgluggar är naturligtvis mer batterihungriga och betydligt mer köldkänsliga än sina manuella gammelsyskon.

Mina gammelLeicor har inga köldproblem, däremot kan filmen bli spröd i kylan.