Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Framkallning...

...Sitter och går igenom mängder av familjebilder från mars till oktober för att skicka till framkallning, det är semesterbilder, barndop, födelsedagar, vardagsbilder m.m., m.m. Det är ett riktigt tidsödande arbete att öppna och gå igenom alla RAW-filer och på kort tid försöka göra det bästa av dem innan jag skickar iväg dem för framkallning. Det är helt klart värt besväret, de papperskopior som jag kommer att ha i min hand om en vecka eller två har en hållbarhet på minst 50 år. Bilderna är viktiga för min hustru, dotter och mig därför så vill jag ha dem på fotopapper och inte bara lagrade på DVD-skivor och dubbla hårddiskar.

Det är inte så att jag inte litar på den digitala tekniken. Trots att jag genom åren har haft ett par hårddiskkrascher har jag alltid haft dubletter på flera olika media och har därför enkelt kunnat kopiera över mitt material till nya lagringsmedia när så har krävts, jag är övertygad om att mina digitalbilder kommer att finnas kvar så länge det bara finns ström! Den analoga tekniken är inte heller den fri från bekymmer, ett inlägg om detta kommer framigenom.



Dagens skiva: Tystnad

//Chasid

Inlagt 2007-10-16 08:30 | Läst 8429 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Problem med lagring?? Bästa filmen för detta är Kodachrome. Har själv en stor mängd dia från 40 talet som är fortfarande i mycket bra skick.

Om problem uppstår så är det ofta slarv på labbet och det upptäcker man tyvärr inte innan det är för sent.
Svar från Chasid 2007-10-16 14:16
Kodacrome är fortfarande en bra film men kvaliteten på framkallningen är desto sämre. Jag slutade använda Kodacrome runt år 1999 efter det att jag hade fått hem allt för många filmer med fixfläckar och repor från labbet. Framkallningen av Kodacrome är inte särskilt bra för miljön och det är också ett stort skäl till att jag inte använder den längre.
//Chasid