Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Brutus - Judas - Quisling &...

...Nu kan vi lägga ännu ett namn för förräderi på listan. Förra hösten fick vi väljare löften om att fastighetsskatten skulle avskaffas om de borgliga vann valet. Så kommer att ske men samtidigt så kommer alla som har sålt hus eller bostadsrätter med vinst att få en otrevlig överraskning när det gula kuvertet med deklarationer dyker upp från skatteverket i vår. Skattesänkningen ska finansieras med att den vinstskatt som man har fått uppskov för vid försäljning av hus eller bostadsrätter kommer att krävas in...

Vad har då detta med rubriken att göra frågar vän av ordningen? Ett par veckor efter valet så lovade Göran Hägglund att inte alliansen skulle ändra på uppskovsreglerna för reavinstskatten... Men nu har de lämnat in en proposition som sviker detta löfte och som kommer att leda till mycket stora problem för hundratusentals familjer särskilt de som använt vinsten till att köpa en ny bostad, när det gula kuvertet dimper ned i brevlådan i vår så kommer många att få betala mycket stora belopp i reavinstskatt...

I och med detta och tidigare svikna vallöften från Herr Hägglund så placerar jag nu in honom som fjärde namn i rubrikens uppräkning av förrädare: Brutus - Judas - Quisling och Hägglund. När KD bildades så skulle det vara ett parti som byggde på kristna värderingar, allt detta har raserats sedan Herr Hägglund tog över... Säkert sjöngs sången "Löftena skola ej svikas - nej de står stadigt fast" när partiet bildades på 60-talet, de löftena har nu Herr Hägglund svikit...

Denna politiska tvärvändning kommer att skapa problem för regeringen när det gula kuvertet dimper ned. Många väljare ur den borgliga kärntruppen kommer säkert att överge alliansen och söka sig både vänster- och höger ut. Jag tror tyvärr att den stora vinnaren pga alliansens svek är Sverigedemokraterna och det vore sannerligen en mycket tragisk utveckling om de vinner nya väljare på regeringens svek.

För mig existerar inte KD längre, de är utsuddade på min politiska karta efter det senaste halvårets svek, men jag kommer inte att söka mig vare sig till vänster eller höger, möjligtvis blir jag en politisk vilde på mittkanten tills det dyker upp ett vettigt parti som står för vad de säger och inte sviker sina löften.

Då detta trots allt är en blogg för fotointresserade på en Fotosida så viker jag in på ett litet fotografiskt stickspår, har du sålt en bostad med vinst så köp inte något dyrt objektiv eller någon dyr fotoapparat för vinsten innan du har fått ditt gula kuvert i vår.



Orosmolnen tornar upp sig över landet.... Carl Zeiss T* 28/2.8

Veckans skiva:  Rocks - Aerosmith

//Chasid

Inlagt 2007-10-30 09:20 | Läst 14573 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Även om jag själv drabbas därför jag har gjort rätt bra vinst när jag sålde min tidigare bostadsrätt med vinst och har uppskov.

Tycker själv att man ska betala skatt när man har pengar att betala och inte som tidigare på ett fiktivt värde som fastighets skatten är.

Om du läste det finstilta i val manifestet så stog det att det skulle finansieras på något sätt..

Nu när uppskovet är borta så kommer det att underlätta för dom som inte har gjort en bostadsrätts karriär tidigare att kunna köpa.

Läser det finstilta på vad Socialdemokraterna lovar nu och blir rätt mörkrädd för alla återställare och bidrags höjningar som dom lovar som även ska finansieras av mina pengar.

När bidrag ökar så har det en tendens att flera nyttjar det så utgifterna växer mera än beräknat.

Men jag håller med dig att Hägglund lovade lite för mycket i valrörelsen som kan vara svårt att hålla.
Svar från Chasid 2007-10-30 09:33
Socialdemokraterna och de övriga partierna på vänsterkanten har jag inget förtroende för. Att lösa problem med bidrag och höjda skatter tror jag inte på, det kommer att leda till hög inflation och besvärande räntehöjningar som kommer att slå hårt mot många låg- och medelinkomsttagare.

Även om jag avskyr fastighetsskatten så tar jag hellre tillbaka den förhatliga skatten än betalar reavinstskatten nu. Det är ett val mellan pest och kolera men jag väljer kolera (fastighetsskatt) för det är större chans att överleva kolera än pest.
//Chasid
Det låter som du tjänat en hacka på bostadsmarknaden själv och nu är rätt att någon skall ta "dina pengar" ifrån dig....

Jag håller med Fredrik om att det är logiskt att skatta för vinsten istället för att skatta boendet.

Dock blir det förståss problem i övergångsskedet. Jag har kompisar som precis köpt hus och baserat sin kalkyl på de ca 2 miljoner de tjänat på sin bostadsrätt. Inte så kul att låna 600000 till och betala ränta för.
Svar från Chasid 2007-10-30 13:08
Några så stora belopp som 2 mille rör det sig som tur inte om för mig. Visst jag har sålt en bostadsrätt med vinst men premisserna när jag sålde den var att jag kunde investera hela vinstbeloppet i ett nytt boende och skatta när jag säljer den. Att kovända och ändra på reglerna i efterhand är ett stort svek mot väljarna. Tidigare var jag motståndare mot fastighetsskatten men nu tar jag hellre tillbaka denna förhatliga skatt än betalar vinstskatt idag... Faktum är att jag som bor i en äldre villa i centrala stan bara tjänar 600 kr i månaden på avskaffandet av fastighetsskatten...
//Chasid