Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Svartvita dokumentärbilder lockar läsare till bloggen



Det mest lästa inlägget i min blogg förra året hade rubriken ”När ljuset inte riktigt räcker till” och handlade om mitt besök i en romsk by utanför Pazardzjik i Bulgarien strax innan mörkrets inbrott.



Inlägget illustrerades med några opolerade svartvita dokumentärbilder som tagits på höga ASA. Till dags dato har inlägget lockat lite mer än 20 000 läsare. När man skriver ett blogginlägg är det svårt att på förhand riktigt veta vilken typ av inlägg som lockar läsare. Men min personliga erfarenhet är att inlägg som illustreras med rakt, enkelt dokumentärfoto, gärna i svartvitt fortfarande går hem i stugorna. Inläggen som handlar om dokumentärfoto som jag lagt upp i bloggen har överlag haft många läsare.



Jag kommer att försätta att dela med mig av mina svartvita dokumentärbilder från jordens alla hörn i min blogg, men inte för att locka läsare utan för att jag älskar dokumentärfoto och gärna delar med mig av mina bilder och upplevelser till andra, och så länge som jag har minst en läsare kommer jag att fortsätta. Bilderna i inlägget tog jag med en Fuji X-T1 och ett 18-135mm.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-08-28 15:05 | Läst 5155 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Utmärkta dokumentära bilder.
Ha det väl
Bob
Svar från Chasid 2020-08-28 21:05
Tack för din kommentar Bob! Fujis 16 megapixel sensor är som gjord för dokumentära bilder, det blir mycket filmkänsla över bilderna.
/Mikael
Hej .Det ser jag fram emot. såväl berättande och tekniskt kunnigt.
/ Bengt H.
Svar från Chasid 2020-08-28 21:07
Tack för din kommentar Bengt! Jag har ett nytt bildreportage på gång som antagligen kommer att publiceras i bloggen om en vecka eller två.
/Mikael
bassa 2020-08-29 00:07
Det blir intressant.
/ Bengt H.
bassa 2020-08-29 00:07
Det blir intressant.
/ Bengt H.