Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Stor succé för min fotoutställning! – Nu är jag medlem i femhundraklubben!

Utställningen Greetings from Latvia som visades på Gallerian Port 9 i Ö-vik den 17/5-30/5 blev en stor succé mycket pga den perfekta placeringen med Systembolaget som närmaste granne. Även om starten på utställningen var ganska så trög med få besökare pga stark konkurrens från det sommarvackra vädret så hittade folket till utställningen till sist! Jag räknade med att mellan 1000-2000 personer skulle se utställningen men den siffran visade sig vara grovt underskattad och utställningen blev en stor succé sett till besöksantalet :)  Konceptet "Om folk inte kommer till en fotoutställning så får fotoutställningen komma till folket" blev återigen mycket lyckat. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla er som på ett eller annat sätt har varit involverade i utställningen och till alla er som besökte den :) Framförallt är jag tacksam över att fler svenskar har fått upp ögonen för den mycket tuffa situationen för människorna i den ekonomiska depressionens Lettland och att många av dem är villiga att hjälpa letterna på ett eller annat sätt!

Här kan du se alla bilderna som ingår i fotoutställningen Greetings from Latvia: http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=280864


Ett smakprov från utställningen Greetings from Latvia, fler bilder finns i min portfolio © Mikael Good, 2010

Jag ställer gärna ut "Greetings from Latvia" på fler platser i Sverige. Men då min ekonomiska situation inte tillåter några större utsvävningar just nu så behöver jag sponsorer. Tanken är att så mycket som möjligt av behållningen från utställningen ska gå tillbaka till de familjerna som jag porträtterat och andra lettiska familjer i samma svåra situation. Om du är intresserad av att sponsra utställningen på något vis så är du varmt välkommen att kontakta mig!

Nu är jag medlem i femhundraklubben!
Med det här inlägget firar jag även mitt femhundrade inlägg sedan starten i februari 2007. Femhundra inlägg kanske låter mycket men det är ungefär vad en genomsnittlig tonårsbloggare hinner med på två månader :) Men jag satsar inte på kvantitet utan på kvalitet och det händer att jag jobbar väldigt länge med ett inlägg innan jag publicerar det. Gå gärna igenom min backatalog! Du hittar säkert något inlägg som du är intresserad av att läsa, då de flesta av  mina inlägg inte har något bäst före datum!


Appropå att komma högt upp på blogglistorna, det är inget jag strävar efter men jag har visst gjort det ändå :)

Dagens låt: Move on Up - Curtis Mayfield

//Chasid

Inlagt 2010-06-02 10:58 | Läst 6746 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis Micke!!¨
//Leffe
Svar från Chasid 2010-06-02 12:35
Tack så mycket Leffe!
//Chasid
Grattis,
men här anar jag en motsägelse ;-)

Du gör en riktigt bra blogg och får därför många läsare - det är inget att skämmas över!

Och jag läser din blogg med behållning - vart den än på "listan" ligger ;-)
Mvh
/Johan E
Svar från Chasid 2010-06-02 12:37
Tack så mycket för din kommentar Johan!
Jag skäms inte över vare sig placeringen eller att min blogg har många läsare men jag bryr mig inte så mycket om listor! Det viktigaste för mig är att det är kul att skriva och att det finns dem som läser min blogg med behållning :)
//Chasid
"pga den perfekta placeringen med Systembolaget som närmaste granne" :-D

Helt klart ett framgångskoncept. Men att bilderna är störtbra kanske också spelade någon liten roll! Hur som helst, framgången var välförtjänt. Både med hänsyn till utställningens innehåll och till det smarta valet av lokal :-)

Bilden här i bloggen, av den lille killen i fönstret, den är helt enkelt sublim!
Svar från Chasid 2010-06-02 22:45
Hej Ernst och tack för din kommentar!
Ska man ställa ut så ska man göra det i anslutning till Systembolaget då behöver man inte så mycket draghjälp :) Kul att du tycker om bilden på pojken jag är faktsikt nöjd med den själv! Men så får man inte säga i jantelagssverige, men å andra sidan så bor du i Canada och där är det ok att tycka så :) Jag brukar försöka väva in detaljer i mina bilder som går att hitta om man tittar på dem lite extra, har du hittat den extra detaljen i bilden på pojken?
//Chasid
Grattis till det 500:e inlägget!

Tror nog att det är många som skulle kunna tänka sig att stödja din utställning om du kör Obama-metoden, dvs. delar upp kostnaderna i tillräckligt små bitar. Så sälj ramarna för x kr st så kan den som vill sponsra en av bilderna. Har ingen aning om vad en sådan här utställning kostar att producera, men om dina kompisar sponsrar ramarna så borde du relativt lätt kunna hitta ett företag som står för resten sen.

Hoppas din utställning kommer till Stockholm framöver!
Svar från Chasid 2010-06-03 09:51
Hej Ylva och tack för din kommentar!
Jag ska försöka få loss lite pengar ur kommunens kulturbudget för att köra utställningen i Huskvarna eller Jönköping får jag ett stipendium så ska jag bredda konceptet och bygga upp fotoutställningen som en del av en större konstnärlig installation. Om det konceptet går i lås och utställningen blir lyckad är det inte omöjligt att den även kommer till Stockholm :)
//Chasid
Mikael: "har du hittat den extra detaljen i bilden på pojken?"

Usch, nu ska jag gissa gåtor -- det gör mig alldeles blockerad och jag ser ingenting alls :(

Berätta hellre vad jag ska se, så vet jag om jag sett det eller ej :-)
Svar från Chasid 2010-06-03 09:57
Hej Ernst och tack för din kommentar!
Mängder av människor har sett bilden på pojken och hitills har ingen som jag pratat med hittat den extra detaljen! Vad det är tänker jag dock inte avslöja :)
//Chasid