Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det här kan bli mitt bästa reportage hitills

Jag sitter och skriver ihop en text till ett reportage om ett äldre par som jag träffade på den lettiska landsbygden för ett par år sedan. Bilderna är bra men frågan är om inte texten kommer att bli den bästa  som jag har skrivit hitills.

Jag känner verkligen för det äldre lettiska paret  som jag skriver om särskilt med tanke på allt elände som dessa vänliga, trevliga och älskvärda människor har fått gå igenom i livet. Nu är det egentligen tid för dem att få luta sig tillbaka och njuta de får åren som de har kvar i livet men på grund av den kraftiga ekonomiska depressionen i Lettland så fortsätter bara deras problem… Jag vill få ut deras berättelse och en glimt av deras historia så att de kanske, kanske kan få den värdiga ålderdom som de så väl är värda efter allt sitt slit och sitt elände.

Jag hoppas innerligen att jag kan fortsätta mitt arbete i Lettland. Men jag är mellan jobben och skulle därför behöva få tag på en sponsor eller få kortare projektanställningar som reporter eller fotograf av antingen hjälporganisationer eller tidningar. Mitt kontaktnät i Lettland är stort och jag har en djup inblick i landets historia och sociala system. Mina löneanspråk är relativt låga och om du anlitar mig får du en person som fungerar som reporter, fotograf och redigerare men det bästa är att du bara behöver betala för en - köp tre betala för en :)


Boningshus på den lettiska landsbygden © Mikael Good, 2008

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



Dagens låt: Papa Chajes - Amsterdam Klezmer Band

//Chasid

Inlagt 2011-09-23 13:34 | Läst 9533 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Lycka till!
/Johan E
Svar från Chasid 2011-09-28 10:33
Tack så mycket Johan och lycka till själv :)
//Chasid