Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ännu en dag närmare ett nytt arbete

De senaste två åren har jag fått mycket positiv respons för mina bilder och texter. Journalister och dokumentärfotografer som jag själv beundrar och ser upp till har gett mig ryggdunkar och berömt mitt arbete och önskat mig lycka till i mitt jobbsökande.

 

Det är alltid kul att få positiv respons på sitt arbete från kunniga personer, det gör så att jag vet att det jag gör når fram till mottagaren. Utan att vilja förhäva mig själv skulle jag vilja säga att jag är inne i en kreativ toppform som jag hoppas håller i sig ett bra tag framöver. Tyvärr kan man inte leva på beröm och uppskattning, det behövs även en del pengar för att hålla maskineriet igång. Förhoppningsvis kommer min arbetssituation snart att förändras. Jag är i vart fall betydligt närmare ett nytt arbete idag än vad jag var igår :)



Bilderna i inlägget är tagna i Jönköping och Huskvarna med en Leica M8.2 och ett Jupiter-12 2,8/3,5cm. Jupiteroptiken är ganska sladdrig och glapp när det är varmt men så snart som temperaturen sjunker under 5 minusgrader förändras objektivet och blir stabilt och lättfokuserat. Det verkar som om Ryska objektiv trivs bäst i kyla. Jag blir mer och mer imponerad över hur bra M8:an funkar för svartvitt foto. För min del kommer det nog inte att bli aktuellt med någon Leica MM. 



"We've invented most of the stuff that we need and now we're just messing about."
- Karl Pilkington

Klicka på länken om du är intresserad av att titta på riktigt bra dokumentärfoto av den ryske frilansfotografen Sergey Maximishin: www.maximishin.com

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Inlagt 2012-12-13 10:26 | Läst 6905 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag tycker du gör väldigt fina bilder och läser ofta din blogg. Lycka till med jobbsökandet.
//Lars U.
Fina bilder och hoppas att du hittar ett jobb du trivs bra med!! Lycka till!! Allt gott
Den sista bilden tycker jag är supersnygg! ( Linjer svärta balans )
En godbit för ögat!
/ Lena
Fina kompositioner som lyfts fram av trycket i den svartvita teckningen. - Nilserik
Extra plus till flocken med svanar du fick med!

Fågelskådaren

Daniel
Svar från Chasid 2012-12-13 15:54
Tack för din kommendet Daniel :)
Man kan tyvärr inte få allt men hade jag varit på andra sidan gångbron i ungefär samma ögonblick som jag tog bilden så hade jag fått en bra närbild på en flock med sångsvanar som flög på några meters höjd upp över en stormig Vättern...
/Mikael Good
Det förvånar mig mycket att arbetsgivarna inte står i kö för att ge dig jobb. Men det blir nog riktigt bra när tiden är inne.
Tack för alla kommentarer och uppmuntrande ord, de värmer i vinterkylan :) Om allt vill sig väl kommer jag att få ett arbete som kommer att passa mig som hand i handske.
/Mikael Good