Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Att se men inte synas...

...är en devis som ofta används inom både gatufoto och reportagefoto, tanken med "att se men inte synas" är att man så gott som osynligt ska kunna sträva omkring med sin fotoapparat i en folkmassa och fånga de snabbt flyende ögonblicken utan att någon tar notis, genom åren har jag blivit ganska så bra på detta men det finns tillfällen då även jag har stött på patrull.

Ett sådant tillfälle var när jag var på reportageresa i den lilla Tibetanska byn Damu som ligger i mitten av Mittens Rike (Kina) i december 2004. Jag var förmodligen den första vita mannen som någonsin satt sin fot i den lilla byn och då hjälpte det inte att vara slipad gatufotograf, folk följde efter mig och deras nyfiket vänliga blickar var på mig hela tiden vart jag mig än vände, jag fick ändra min ursprungstanke från att osynligt försöka fånga de snabbt flyende ögonblicken, till att fotografera mer dokumentärt.

http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=155515

http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=66783

Veckans skiva: The Queen is Dead - The Smiths

/Chasid

Inlagt 2007-02-27 17:32 | Läst 12085 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv