Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Även det näst bästa är gott nog för mig

Det sägs att endast det bästa är gott nog men när det kommer till prylar så nöjer jag mig allt som oftast med det näst bästa. Oftast är kvaliteten tillräckligt bra för att jag ska bli mer än nöjd ändå.

Det finns två 28:or med M-fattning som är riktigt, riktigt bra och det är Leica Elmarit-M 28/2,8 Asph och Summicron-M 28/2,0 Asph. Även om jag hade haft obegränsat med pengar hade jag nog nöjt mig med det betydligt billigare Leica Elmarit-M 28/2,8 som jag har i min ägo. Jag är faktiskt högst osäker på om jag skulle kunna se någon som helst skillnad mellan mitt objektiv och de dyrare objektiven med Asph på mina kameror.

I ärlighetens namn händer det att jag saknar bländare 2,0. Men med tanke på den stora prisskillnaden är även det näst bästa gott för mig. När det gäller objektiv och kameror är det lätt att sugas med och ge sig in i en desperat jakt på bättre grejer trots att det som man redan har i sin ägo fyller de egna behoven många gånger om. Trots det relativt låga priset är mitt Elmarit-M bättre än de kamerorna som jag har och det är egentligen bara Leica M9 och M-Monocrome som kan göra objektivet full rättvisa.

Men oroa er inte jag kommer inte att köpa en kamera för över 50.000 kronor fastän jag skulle ha råd med det. Någonstans måste jag sätta min gräns så att jag inte blir manisk i min jakt efter perfekta bilder och ärligt talat så går det fortfarande att ta riktigt bra bilder med en digital systemkamera vars teknologi härstammar från början av 2000-talet.

Keps från Blue Wear och skjorta från Ben Sherman

Du har väl inte missat att det har kommit ut två nummer av den svenska dokumentärfototidningen Le Viseur, klicka på följande länk om du vill bläddra i dem: http://issuu.com/search?q=le%20viseur

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved

Ps: Jag har fått lite mer livstecken om en Leicakamera som kan komma att bli en så kallar R-lösning (R-solution) den 17 september kommer vi att få veta mera. 

Inlagt 2012-08-15 14:40 | Läst 20299 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Om man vill ha en glugg som presterar som 28/2,0:an finns inga andra alternativ. Sedan om man tycker att det är värt det är en subjektiv fråga.
Svar från Chasid 2012-08-15 18:46
Tack för din kommentar Affe :)
Jag skulle aldrig få för mig att betala så mycket för ett objektiv men jag har full respekt för att det finns andra som gör det.
/Mikael Good