Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildreportage - Stadsvandring i Coronatider



Under de två senaste veckorna har jag isolerat mig på grund av en efterhängsen förkylning. Men de senaste två dagar har jag varit helt symptomfri. Därför bestämde jag mig för att bryta min isolering och ta en välbehövlig promenad, och dokumentera Huskvarna och dess omgivningar så här i Coronatider. 



Även om jag åker runt i världen och gör reportage, är det lika viktigt för mig att dokumentera staden där jag bor. Under de 16 år som jag har bott i Huskvarna har  jag samlat på mig mängder av bilder på staden och dess invånare. Även om Huskvarna i mångt och mycket är en sovstad händer det en hel del som är värt att dokumentera. Några av de bilderna som jag tagit i Huskvarna har fått enorm spridning och har setts av en mångmiljonpublik. 



Trots att det var lördag, var det inte så många som var ute. Jag mötte en del flanörer som passade på att njuta av sol och värme. Inne i butiker och i köpcentrer var det betydligt mindre med folk än vanligt. De flesta Huskvarnaborna höll sig inomhus. Genom staden går E4:an som är en av de mest trafikerade vägarna i landet, men i dag var det ganska så glest mellan både bilar och lastbilar. Här i söder verkar det som om de flesta följer folkhälsomyndighetens råd om att inte resa i onödan.



I vanliga fall brukar jag fota människor med vidvinkel. Men i och med att jag valde att hålla mig på behörigt avstånd hade jag med mig två zoomar, varav en är en så kallad telezoom. Denna gången fick Leican vila och jag använde mig av en Sony med ett 24-105 och ett 70-400mm samt en Ricoh GR II.








Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-03-29 14:13 | Läst 8212 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Erikshjälpen och Pingstkyrkan i samma lokal, det var en lyckad kombo!

Och "JKPG", tänk att folk inte kan stava nuförtiden heller!
Svar från Chasid 2020-03-29 18:35
Tack för din kommentar Ragnar! Erikshjälpen Second Hand i Huskvarna är en av deras äldsta butiker och drivs i samarbete med Huskvarna Second Hand och Pingstförsamlingen i Huskvarna. JKPG är ett utslag av storhetsvansinne, Jönköping vill gärna vara större och bättre än de är! Men trots att Huskvarna är mindre är det den staden som är mest känd utanför rikets gränser! :)
/Mikael