Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildreportage – Gatuliv i WarszawaCoronapandemin har satt käppar i hjulet för många resplaner denna sommar så även för mina. Men genom att återkomma till bilder som jag tagit tidigare år har jag kunnat resa iväg en stund i tanken och återupplevt det som jag har varit med om samt upptäckt nya saker i bilderna.

I mitten av december förra året besökte jag Warszawa tillsammans med familjen. Medan fru och barn besökte illusions museet i gamla staden passade jag på att njuta av det härliga vädret och flanerade runt i de historiska omgivningarna och dokumentera dem och människorna som vistades där med min kamera.

I länder som tidigare legat bakom järnridån har många äldre medborgare utsatts för säkerhetspolisens granskningar och därför kan de vara misstänksamma mot människor som smyger omkring med kameror. Min vana trogen var jag öppen med vad jag gjorde och smög inte omkring med kameran utan mötte människors blickar och gav dem ett vänligt leende om de överraskats av mitt fotograferande.

Jag såg nog inte så turistig ut för det var många turister från Polen och andra länder som frågade mig om vägen till olika sevärdheter. Även polsk TV som syns på en av bilderna ville göra en intervju med mig angående mina julaftonsplaner. När de förstod att jag inte var polack tog de tillbaka erbjudandet, men de gjorde det efter en stunds dividerande då de tyckte det lät spännande att jag skulle besöka släktingar i Indien tillsammans med familjen över jul och nyår.


Även om jag kan lite ryska som är besläktat med polska valde jag att prata engelska denna gången. Ryssar är inte så populära i Polen men å andra sidan kan de flesta yngre polackerna engelska nuförtiden, och äldre kan ofta tyska vilket gjorde det enkelt för mig att göra mig förstådd.Jag använde en Ricoh GR II med GV-2 sökare och en Sony A6500 med 18-135mm till bilderna. De flesta bilderna tog jag med Ricohn.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-07-30 12:00 | Läst 2267 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bild 1 ger jag tummen upp åt! 👍
Korsbilden är också läcker på flera sätt!
Svar från Chasid 2020-07-31 08:05
Tack för din kommentar Ragnar! Korsbilden är tagen på den plats där påven Johannes Paulus II höll sin första mässa under sitt första besök i Polen 1979.
/MIkael
En serie riktigt bra bilder! Alltid lika intressant att se dina bilder.
/Bengt H.
Svar från Chasid 2020-07-31 08:05
Tack för din kommentar Bengt!
/Mikael
Läser med glädje och behållning dina reportage. Bra bilder som ackompanjerar.
//GöranR
Svar från Chasid 2020-07-31 08:06
Tack för din kommentar Göran!
/Mikael
Fina bilder med bra kvalitet, slås framförallt av att du konsekvent har skärpa genom hela bilden. Och definitivt före pandemin, mkt folk överallt, ser trängt och gemytligt ut, hälsningar/Björn
Svar från Chasid 2020-07-31 08:35
Tack för din kommentar Björn! Det blir lätt skärpa genom hela bilden i och med att jag oftast använder vidvinkel.
/Mikael