Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Canon EOS 1Ds Mark II är fortfarande en riktigt bra kamera












Den sista bilden är nyligen tagen med den i rubriken nämnda kameran. Trots att kameran har åtta år på nacken är det fortfarande en kamera som kan leverera riktigt bra bilder och det är ju det som är det väsentligaste. Man behöver inte ha den senaste och dyraste kameran för att ta bra bilder.

De flesta kamerorna som har tillverkats från 2004 är fullt användbara och begagnade Canonkameror som EOS 20D, 30D, 5D, 1D Mark IIn och 1Ds Mark II är mycket prisvärda idag. Men det är allt för lätt att sugas in i prylhetsen och statusjakten och därför byter många ut sina kameror mot nya modeller trots att de gamla egentligen fyller deras behov med råge. Kameran som ska fungera som en förlängning av det ögat ser och hjärtat känner kan lätt skymma sikten för motiven och bli viktigare än bilden.

"I am constantly amused by the notion that some people have about photographic technique" - Henri Cartier-Bresson


Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Inlagt 2012-11-25 16:53 | Läst 8303 ggr. | Permalink

"Tips: Vill du veta exakt hur många exponeringar kamerans slutare har verkligen gjort, ta en JPEG-bild med kameran och ladda upp den på http://www.shuttercounter.com."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tips: Vill du veta exakt hur många exponeringar kamerans slutare har verkligen gjort, ta en JPEG-bild med kameran och ladda upp den på http://www.shuttercounter.com.
Svar från Chasid 2012-11-25 22:27
Tack för tipset Rei :)
Kameran har gått lika många exponeringar som jag trodde.
/Miakel Good