Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En penna för tuffa tag sökes!

Nu är det snart dags för min nästa reportageresa och innan jag ger mig av så behöver jag ett gott råd. Det är så att jag behöver införskaffa en ny penna inför min resa. Det är viktigt att pennan är vädertätad och byggd för tuffa tag, den får gärna ha en inbyggd mikrofon så att jag kan spela in samtidigt som jag skriver.Jag har tyvärr ingen koll på vilket pennmärke som är bäst just nu och som har gjort de viktigaste tekniska framstegen, jag känner till att det finns schweziska och engelska pennor som är finmekaniska mäterverk och som ligger perfekt i handen men samtidigt så är de nya japanska och koreanska pennorna som skriver själva helt klart intressanta, att sedan de japanska och koreanska pennorna är betydligt billigare och innehåller fler finesser än de schweziska och engelska pennorna kan också väga över i vågskålen. Det är även viktigt att det inte behövs allt för många knapptryckningar innan jag kan komma igång och skriva med pennan.

Men som sagt den som har stor erfarenhet av pennor får gärna ge mig tips på vilken penna som jag ska köpa inför min nästa reportageresa. Jag är inte märkesbunden utan är helt enkelt på jakt efter den bästa pennan för mina behov. Får jag bara tag på den bästa pennan så är jag helt övertygad om att jag kommer att skriva bättre.Dagens låt: Curtis Mayfield - People Get Ready

//Chasid

Inlagt 2009-11-03 10:35 | Läst 3094 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grym blogg :)

Har tyvärr inga tips att ge, men jag misstänker att det kommer lösa sig ändå :)
Svar från Chasid   2009-11-03 15:46
Tack så mycket! Det kommer nog att lösa sig med pennan innan jag åker :)
//Chasid
Jag tror att NinCon ska vara bra... ;-)

Men... jag köper faktiskt inte resonemanget att kameran är oviktig, hur "simpel" som helst kan den faktiskt inte vara för att uppnå ett visst resultat. Och, det finns andra (yrkes-)grupper där verktygen också är viktiga, jag kan tänka mig att rätt penslar är viktiga för en konstnär, rätt knivar är viktiga för en kock, rätt verktyg är viktiga för en snickare osv... Det är mycket lätt att "överköpa" vad gäller kamera men som i många fall gäller väl helt enkelt att ha rätt verktyg för uppgiften?

/Per
Svar från Chasid   2009-11-03 11:12
Vad då kameror? Jag pratar om pennor :) Om man nu ändå är inne på kameror så gick det utmärkt för mig att använda en kamera med objektiv för en hundralapp till stora affischer för ett par år sedan och det går fortfarande bra att använda den kombinationen om inte kunden är allt för stressad! Det viktigaste är inte att man har en kamera utan att man har den med sig :)
//Chasid
Jag kör med en blyertspenna! Och så har jag ett löst suddgummi och en liten fickkniv!
Inga rörliga delar, och det brukar inponera också! :)
/B
Svar från Chasid   2009-11-03 11:43
Blyertspennor är bra, men blyertspennor och fickknivar får man tyvärr inte ha med i handbagaget :) Sedan är det lite jobbigt att skriva en längre stund med en blyertspenna. Tror nog att jag ska inhandla en gammal hederlig gåspenna och bläck, det är lite Leica över den kombinationen :)
//Chasid
Vad sägs om en bit ritkol? Risken för krångel med en sådan är väl minimal?? ;-)

/Per
Svar från Chasid   2009-11-03 13:02
Ritkol är också jobbigt att skriva med efter en stund så kommer skrivkrampen smygande :)
//Chasid
Fisher Spacepen tål ju det mesta. Själv brukar jag alltid ha en sådan med mig på utlandsresor.
Den går ju att skriva med även under vattenytan, vilket jag faktiskt testat. Vad det nu skulle vara bra för???? Men det gick, och pennan fungerar fortfarande utmärkt.
Svar från Chasid   2009-11-03 13:06
Fisher Spacepen lät helt klart intressant tills jag upptäckte att Fisher levererar pennor till US Air force, US Navy Seals, US Armed Forces och dem vill jag inte beblanda mig eller sammankopplas med :)
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv