Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Grace finds beauty in every face

Vi har tyvärr väldigt lätt för att döma människor till deras yttre men många människor som inte är så vackra till det yttre bär ofta på en stor inre skönhet. När jag tog den här bilden såg jag en kärleksfull mormor som ömt höll om och tröstade sitt barnbarn som precis hade vaknat upp ur en mardröm.

En del personer som har sett bilden har reagerat på att kvinnan ser ut som en häxa från sagornas värld. Bilder förmedlar olika budskap till oss och vi har tyvärr lätt för att döma människor för deras yttre. När jag tog bilden såg jag bara en kvinna med ett stort och kärlekfullt hjärta framför mig. 

Kvinnan har genom fattigdom berövats all den yttre skönhet som hon tidigare hade, hon har inte längre råd att köpa skönhetsprodukter och vårda sitt yttre. Det var många år sedan hon senast var hos tandläkaren, trots att hon är i stort behov av en ny lösgom. De få pengarna som hon får i pension spenderar hon på sitt älskade barnbarn, det viktigaste för henne är att han ska kunna äta sig mätt och ha kläder att sätta på sin kropp. Trots att hon inte är så fager till det yttre så strålar hon av sin inre skönhet. Grace finds beauty in every face.Dagens låt: Grace - U2

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Inlagt 2012-01-14 13:46 | Läst 6126 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inre skönhet är det som rankas högst hos mig, så även i detta sammanhang.
Svar från Chasid   2012-01-14 15:21
Tack för din kommentar Lars-Göran :)
Den inre skönheten är alltid viktigare än den yttre.
//Mikael Good
Varför kör du alltid blixt?
Svar från Chasid   2012-01-14 15:32
Tack för din kommentar Magnus :)
De är ytterst sällan som jag kör med blixt idag. Men när jag tog bilden hade jag en kamera som brusade väldigt mycket över 800 ASA och i det skumma ljuset var det helt omöjligt för mig att ta bilden på något annat sätt än med blixt. Jag föredrar befintligt ljus men om jag måste så använder jag en enkel blixt som jag slår rakt upp i taket, tiden ställer jag på 1/60 sekund och bländaren på 5,6. Jag är dokumentärfotograf och för mig är själva händelsen och vad den förmedlar viktigare än att bilden är tekniskt perfekt. Jag kan ta tekniskt perfekta bilder men om jag skulle göra det skulle det bli på bekostnad av närvarokänslan och den fysiska närheten i bilderna.
//Mikael Good
froderberg   2012-01-14 15:42
Jag tycker att blixten tar bort närvarokänslan. Brus är jag inte så känslig för, i alla fall inte i svartvitt. Sune Jonsson klarade sig fint utan blixt och antagligen under 800 ASA ;) Blir nyfiken på dina nyare bilder utan blixt.
Svar från Chasid   2012-01-14 16:10
Å andra sidan så tar Anders Petersen fantastiska bilder som är fulla av närvaro med hjälp av den inbyggda blixten i sin kamera. Hellre blixt än ingen bild alls! Jag har publicerat en del av mina nyare bilder utan blixt i min blogg under det senaste åren och fler kommer det att bli sedan jag förvärvat en liten smidig kamera som är riktigt bra på att se i mörker.
//Mikael Good
Självklart går inre skönhet före yttre! Fin bild!
Mvh Heléne
Svar från Chasid   2012-01-15 09:20
Tack för din kommentar Heléne :)
Kul att du gillar bilden :)
//Mikael Good
Vilket fantastiskt ansikte, vilken historia!
Påminner om alla vackra, underbara kvinnoansiktena fotade av Ulla Lemberg för hennes utställning Världens kvinnor som jag såg på mitten av 90-talet i Norrköping.
Underbart med någon som kan se det vackra i det osminkade, där varje rynka har sin historia! Och även få det på bild!
Väntar med spänning på fler
// Kicki
Svar från Chasid   2012-01-15 09:26
Tack för din kommentar Kicki :)
Skönheten sitter i betraktarens ögon. En av de vackraste kvinnorna som levt på denna jorden är Moder Teresa, hon är en av mina stora förebilder och hon hade en förmåga att se och lyfta fram det vackra i alla människor. Jag har en del osminkade ögonblicksporträtt på kvinnor som jag mött i Östeuropa och jag kanske sammanställer de bilderna till en liten utställning framigenom.
//Mikael Good

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv