Heta nyheter från Samyang
När jag surfade runt på nätet tidigare under dagen så ramlade jag över några riktigt heta nyheter från Samyang. Samyang är ett märke som jag lärde mig att uppskatta under min studenttid. Samyang stod för kvalitet bland alla de olika märkena som finns och fanns på marknaden. Men jag tröttnade snabbt på att bara äta smaksatta snabbnudlar och därför utvecklade jag en del olika recept för att förbättra dem.
Samyang goreng
Ta två påsar kryddstarka snabbnudlar från Samyang och koka dem enligt receptet på påsen, woka dem sedan i en het panna tillsammans med tre msk olivolja, 1 tsk asiatisk soya, 1 tsk asiatisk ostronsås, 1 msk sambal oelek, tillsätt en nypa salt, en halv pressad vitlök, några droppar lime och 200 gr blandade asiatiska wokgrönsaker, blanda ordentligt och låt stå på plattan ett par minuter till.
Om så önskas kan man även strimla och bryna 200 gr kycklingfilé samt strimla ett stekt ägg och blanda i wooken.
Efter endast 10 minuter är den välsmakande rätten färdig att serveras på lagom uppvärmda tallrikar och den äts bäst med pinnar. Som dryck till rätten rekommenderar jag ett glas friskt vatten.
Camping © Mikael Good
Dagens låt: Spiderman - The Ramones
//Chasid

Inlägget var faktiskt inte tänkt som en blåsning :) Men det är lite lustigt att både nudlar och optik har samma namn! Nudlarna är goda men optiken har jag ingen erfarenhet av, jag har ett gediget bygge med glas från AG Schott i Mainz som porträttobjektiv och trots att det objektivet har över 40 år på nacken så är det fortfarande kungen på porträtt tronen enligt mitt tycke och smak!
//Chasid
Tänkte att jag skulle skriva om något annat än foto för en gång skull men det är inte så lätt när företagen har samma namn :) Har du testat receptet?
//Chasid
Ps: Jag har faktiskt fått med ett recept i en kokbok som har sålts i rätt så många exemplar!
Även "kryddorna" Aromat, grillkrydda och allkrydda består mest av detta elände.
Själv får jag hysterisk huvudvärk i flera timmar av skiten.
Fin blåsning förresten:-))
/Glutamathatare och livsmedelsskeptiker
Lite skit rensar magen :) Nej allvarligt skämtat så använder jag inte kryddpåsarna oftast gör jag en egen kryddblandning, det blir godare då! Visst är det lite kul att det finns fler Samyang, undrar just vem som var först med namnet?
//Chasid
Jag instämmer med Martin, glutamat skyr jag som pesten.
Asiatisk mat är gott och jag har lärt mig konsten att laga den, det som är viktigast är råvarorna men som tur är finns det en thailändsk butik i Jönnet som har de rätta råvarorna! Jag "wokar" alltid min mat i stekpannan, jag har haft en wok men jag använde den så sällan att jag gav bort den. Jag hinner aldrig ta kort på maten som jag lagar, den försvinner så fort den kommer upp på bordet :)
//Chasid
När jag har tid så föredar jag helt klart färska råvaror, men när det gäller att snabbt slänga ihop en smaklig lunch så funkar receptet bra :) Receptet som jag fick med i receptboken är betydligt mer avancerat och kräver betydligt mer tid!
//Chasid
Visst rensar lite skit magen. Jag är nog en av de där som är överkänslig mot glutamat, och det har jag märkt först EFTER att jag undrat varför jag fått huvudvärk när jag käkat kinamat. Kinaresturanger använder nämligen ofta väldigt mycket sådant, tyvärr. Det är därför det är så "smakrikt" och gott. Men tänker man efter så smakar rätterna ofta väldigt lika varandra.
Fin bild var det också förresten, även om jag tycker att HDR-mässigheten är liiite för hög. Det finns en gloria kring träden som är rätt tydlig.
Sesamolja är inte fel, det använder jag ofta till andra rätter. "Kinamaten" som man får på de flesta restaurangerna i Sverige är bara en billig kopia av den äkta varan!
Canon är bra på det mesta förutom att återge blåa himlar, jag försökte förgäves att återskapa den klarblå himlen från fotograferingstillfället och någonstans där gick jag nog över gränsen, därav glorian... Du som är Nikonfotograf slipper de problemen :)
//Chasid