Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

I väntan på Godox



Innan kamerornas mörkeregenskaper började gå åt rätt håll, var jag oftast beroende av blixt för att få med mig bilden. Tyvärr missade jag en hel del bilder i väntan på att blixten skulle laddas upp.

Idag behöver jag inte använda blixt. Min väntan på Godox och andra blixtar är över och det är riktigt skönt att kunna koncentrera sig helt och fullt på bilden utan att behöva distraheras av en liten envis lampa som ska lysa grönt innan jag kan ta bilden. Jag har full förståelse att det finns fotografer som behöver använda blixtar eller annan ljussättning i sitt arbete, men för mig som reportage- och dokumentärfotograf är det befriande att slippa ett irritationsmoment.

Bilderna i inlägget har jag tagit på reportageresor i Lettland och Ryssland, på den tiden var jag fortfarande tvungen att använda blixt, och det gällde att trycka av i precis rätt ögonblick för att inte missa bilden.



Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2022-11-11 12:57 | Läst 3340 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du tar grymt bra bilder Mikael!

Du kommer verkligen nära de du fotar, syns i dina bilder.

Trevlig helg!

Daniel
Svar från Chasid 2022-11-12 15:04
Tack för din uppmuntrande kommentar Daniel! :)
/Mikael
Fina bilder. Gubben med kryckan gillar jag.
Svar från Chasid 2022-11-12 15:06
Tack för din uppmuntrande kommentar Nils! :) Gubben med kryckan var en skön lirare, tyvärr hade jag inte tid att sitta ned och snacka med honom vid det tillfället, jag tror att hans livshistoria var mycket intressant. Nu lever han tyvärr inte längre, men bilderna och minnet finns kvar.
/Mikael
Fantastiska bilder och det där med ljus och blixtar är alltid svårt. Jag brukar föredra naturligt ljus men inte alltid det fungerar alla gånger
Svar från Chasid 2022-11-12 15:10
Tack för din uppmuntrande kommentar Jimmy! :) Jag jobbar mycket med kameror som ger bra bildkvalitet och lågt brus på 12800 ASA, tillsammans med ljusstarka objektiv och bildstabilisering gör det att jag inte är beroende av blixtar längre
/Mikael
Jag tycker mig se ditt starka personliga engagemang som ger ett speciellt djup i dina bilder och som gör dem starka. Som sagt- väldigt härliga bilder!
//GöranR
Svar från Chasid 2022-11-12 15:13
Tack för din uppmuntrande kommentar Göran! :) Jag brukar säga att jag umgås fram mina bilder. Jag är också noga med att vara påläst om länderna dit jag åker vilket har visat sig vara en bra dörröppnare.
/Mikael