"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Waiting for the Big One

De senaste veckorna har varit mycket hektiska för mig och jag har haft en del deadlines hängande över mig. Nu är jag tillbaka i den grå arbetslösa vardagen och det känns onekligen konstig med tanke på det höga arbetstempot som jag har haft. Jag försöker att hålla igång med en del egna projekt för att inte bli försoffad, om jag nu kan bli det med två småbarn och ett hus som behöver underhållas och en trädgård som behöver skötas :)

I mitten av april är det i vart fall dags för min nästa utställning och jag håller på att ta fram bilder och skriva ihop texter till en helt ny utställning som ska vara färdig till hösten.

Har du eller din tidning behov av en slipad, engagerad och erfaren socialreporter & fotojournalist för jobb både inom som utom landet? Då är du välkommen att kontakta mig så att vi kan ta ett snack.

Klicka här för arbetsprover: Min portfolioEtt kallt land med varma människor


People in Damu Village, Qing Hai © Mikael Good, 2004

Du har väl inte missat det här: http://www.lifeforcemagazine.com/photo-essays.htm

Dagens låt:
Waiting for the Big One - Peter Gabriel

//Chasid

Ps: Det är ett evigt tjat om Leica i bloggarna! Nu när Leica börjar bli var mans egendom här på Fotosidan så har jag börjat fundera på om inte det bästa sättet att simma motströms är att kränga min japanska Leica och skaffa en schysst liten digitalkompakt istället för att flyta med strömmen :)

Postat 2011-03-30 12:52 | Läst 8853 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Den välbesökta utställningen på 591 Photography Blog är snart över

 

Utställningen Greetings from Latvia ligger uppe på 591 Photography Blog t o m den 20 mars. Det gläder mig att utställningen är en av de mest sedda utställningarna på 591 Photography Blog sedan juli 2010. Passa på att besöka utställningen innan det är försent: 591 Exhibition: Mikael Good - Greetings from Latvia



Dagens låt: Here Comes the Flood - Peter Gabriel

 

//Chasid

Postat 2011-03-16 08:26 | Läst 10842 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dokumentärfoto handlar om att ha respekt för individen!

Nu har jag precis kommit hem från ännu en reportageresa. Den här gången har jag varit i Ryssland. För mig handlar dokumentärfoto om att ha respekt för individen. Det är viktigt för mig att komma nära och det gör jag genom att bygga relationer med dem jag porträtterare och att visa dem både respekt och kärlek. Jag engagerar mig i deras situation och gör allt för att de ska få det stöd som de behöver. Det är mycket viktigare för mig att människan kommer fram i mina berättelser än att jag själv ska vinna ära och berömmelse.


© Mikael Good, 2011

Jag kommer nu att gå igenom mitt material från Ryssland och skriva ihop ett par berättelser som kommer att publiceras i olika medier under våren. Bilden ovan kommer att ingå i ett av reportagen om Gud, redigerarna och layoutarna vill :) I vilket fall som helst så kommer den att ingå i en utställning när bilderna väl mognat färdigt!

 


Dagens låt:
Old Man - Neil Young

//Chasid

Postat 2011-03-12 17:10 | Läst 9602 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dörrarna håller på att öppnas för mig :)

Det senaste året har jag jobbat en del som fotojournalist och skribent. Även om jag inte har tjänat så vidare värst mycket pengar på mitt jobb så när jag ändå en förhoppning om att kunna försörja mig på det jag gör i framtiden och helt sparka ut A-kassan ur mitt liv.


De Yaqu © Mikael Good, 2004 

 

Två av mina reportage finns nu med i LIFE Force Magazine. Jag tjänar inga pengar på publiceringen utan ser det som ren och skär marknadsföring och hoppas på att den kommer att leda till fler jobb som fotojournalist och skribent för mig i framtiden. Även om LIFE Force Magazine är relativt nystartad så har tidningen redan en hel del inflytelserika läsare. Dörrarna håller på att öppnas för mig och det som jag såg som omöjligt igår kan bli möjligt imorgon :)


Damu © Mikael Good, 2004

Om du är intresserad av bildreportage och dokumentärfoto så tycker jag att du ska hålla ögonen på LIFE Force Magazine. Jag tror att den tidningen kommer att utvecklas till något mycket intressant! Kanske kommer LIFE Force att bli den nya internationella dokumentärfoto-arenan som så många längtar efter.

 




Dagens låt:
Atlantic City - Bruce Springsteen

//Chasid


Postat 2011-03-01 10:01 | Läst 5747 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Check out the March Issue of LIFE Force Magazine

Two of my Photo-essays from Latvia and China are included in the March Issue of LIFE force Magazine: http://www.lifeforcemagazine.com/

Life Force magazine is a free on-line, monthly reportage magazine which celebrates the art-form of the photo-essay. It has been described as the “Picture Post of the 21st Century” - a photo-led magazine that explores the world and the human condition through the narrative use of photography.


Latvian Family from Cesis © Mikael Good, 2009 



Today's
 song:
Fight the Good Fight - Triumph

//Chasid

Postat 2011-02-28 10:47 | Läst 9985 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 133 134 135 ... 150 Nästa