"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Extra, extra: Så får du många besökare till din blogg!

Detta inlägget handlar om några hjälpande tips för den som kraftigt vill öka trafiken till sin blogg! Det är många som trängs om det lilla utrymmet på Fotosidans blogg och det gäller att synas för att nå en större publik :) Du kanske drömmer om att just ditt blogginlägg ska bli det mest lästa på Fotosidan! Här kommer några bra tips från Coachen som kanske kan hjälpa dig på traven!


© Mikael Good, 2008

Leica M4 en av de sju dödssynderna!

Hur ska man egentligen göra för att få många besökare till sin blogg? Ett sätt kan vara att skriva en riktigt lockande rubrik a la kvällspressens löp. Ett annat sätt är att skriva om gamla tyska mätsökarkameror i mässing eller att återge nya spännande teknikrykten. Ett tredje sätt är att krydda bloggen med ord, namn och meningar som är populära på Fotosidans blogg just nu. Ett fjärde sätt är att blogga flitigt och referera till dina tidigare blogginlägg med hjälp av länkar! Gå gärna igenom de mest lästa bloggarna och se vad de har för rubrik och vad de skriver om för att luska ut vad som kan vara bra att skriva om :) En rubrik som garanterat skulle locka läsare är: "Leica M4 en av de sju dödssynderna!"

Du kan även krydda din blogg med många läsarlockande ord. Om vi tittar på de mest populära ettiketerna i bloggarna just nu så är de: Fotograf Christer Hansson, vinter, musik, blogg, dagens låt, dagens bild, Leica, porträtt, retro, foto, jul, dokumentär, familj, kameralt, se och göra i världens tredje största kommun, Leica M8, Stockholm, personligt, barn och sist men inte minst allmänt. Använder du dessa ord och meningar flitigt i din blogg så får du nog många läsare :)

<Edit> Du kanske undrar varför jag håller på att ändra rubriken och texten i min blogg efter publiceringen, det är också ett bra sätt att få läsarna att återvända och läsa inlägget igen :)
<Edit>


© Mikael Good, 2008

Sist men inte minst tycker jag att du ska väva samman alla mina tips till ett inlägg i just din blogg! Du ska se att trafiken till din blogg kommer att öka markant om du följer mina goda råd :)

"Hey, let´s be careful out there" som Sergeant Phil Esterhaus i Hill Street Blues brukade säga som avslutning på morgonmötet. Skriv inte om något som bryter mot Fotosidans bloggregler


© Mikael Good, 2009

En bra mässingskamera för en hundring

Det är många som tycker om dyra tyska kameror av mässing och gärna skriver långa frestande blogginlägg om hur förträffliga de är! Men en kamera av mässing behöver inte alltid vara fruktansvärt dyr! Det går faktiskt att hitta fina gamla mekaniska kameror av mässing med knivskarpa objektiv för endast en hundralapp, oss emellan så tycker jag att det är roligare att fotografera med en riktigt billig men bra fotoapparat, särskilt som slutresultatet blir lika bra som med en analog kamera och ett objektiv för 10 000 kronor :)

Konica T3 en bra mässingskamera för en hundralapp som det fortfarande går att ta riktigt bra foton med :)

Dagens låt: Boom, Boom - John Lee Hooker

//Chasid

Postat 2010-01-27 09:51 | Läst 3820 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fota dina barn det kan bli de viktigaste bilderna du tar!

Bland en del hobby-, proffs- och amatörfotografer anses det nästan lite fult att ta kort på sina egna barn, av någon märklig anledning räknas det inte riktigt som seriös fotografering. Jag älskar att ta kort på mina barn och framförallt vill jag att de ska ha rikligt med bilder att titta på när de blir större. Speciellt kul är det att ta bilder på dem nu när de är små och söta :)

Vem vet det kanske är just bilderna på mina barn som kommer att överleva i framtiden? De andra bilderna kommer kanske bara att hamna i glömska och tyna bort på några gamla externa hårddiskar som inte går att öppna om femtio år... Men å andra sidan har jag sålt en hel del foton genom åren och gjort mängder av papperskopior och de kanske lever kvar långt efter min död :)

Just nu grasserar vattenkoppor i hemmet. Min dotter Marcia fick vattenkoppor för två veckor sedan, när hon äntligen blivit frisk fick även min son Matheo några koppor och när vi trodde att han var frisk i helgen fick han en ordentlig eftersläng med mängder av koppor och hög feber...

Inspirerad av Micke Borgs blogginlägg hade jag tänkt skriva om en gammal vän och följeslagare som jag hade under många år men när jag gjorde en djupare research i mitt bloggarkiv upptäckte jag att jag skrev det inlägget för ett och ett halvt år sedan, det är lätt att glömma! För den som vill läsa det inlägget är det bara att klicka på länken: Gamla Bettan











Ge gärna en slant till jordbävningsoffren på Haiti! Du kan även passa på att bli en katastroffadder och därmed hjälpa Haitierna på lång sikt:
http://www.hoppetsstjarna.se/


Dagens låt: Tanz - Klezmer Kids

//Chasid

Postat 2010-01-26 10:15 | Läst 4010 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Stort varsel av journalister på JP. Den skattefria zonen och 5 fina foton!

Mellan åtta till tio journalister kan komma att varslas från Jönköpings-Posten (JP) läste jag i webbtidningen J-Nytt och på tidningen Journalistens hemsida i förra veckan: Artikel i J-Nytt | Artikel i Journalisten

Hoppas att JP inte går samma väg som många andra dagstidningar i landet redan gjort och lägger ned sin fotoavdelning för att spara pengar. Fotograferna på JP är kända för sina kreativa och intressanta foton och många fotografer har haft tidningen som en språngbräda i sina karriärer. Vi får innerligt hoppas att ledningen inte skär ned på de duktiga fotograferna i sin spariver.

Jag blev själv varslad från JP´s annonsavdelning redan i augusti förra året, precis när jag kommit tillbaka från min pappaledighet.

När vi ändå är på plats i Jönköping låt mig då ta er med på en tidsresa tillbaka till den skattefria zonen i bostadsområdet Kålgården. Den skattefria zonen var ett gammalt trevligt innergårdsområde som sorgligt nog revs 1996 för att göra plats för nya moderna bostadsrättslägenheter. Kålgården har gått från att vara en plats där samhällets outsiders bodde till att bli en plats där bättre bemedlade 40-talister har valt att bo. I folkmun har Kålgården fått namnet Gråslätt eller Gråbo, jag brukar själv skämtsamt kalla Kålgården för ett frivilligt 40-talist getto :)

Igår utmanade Jonas Svedin mig att ha med minst fem foton i min blogg. Jag passar även på att skicka utmaningen vidare till fler bloggare! Här kommer mina fem foton:











Dagens låt: Keops Pyramid - Thåström

Ge gärna en slant till jordbävningsoffren på Haiti:
http://www.hoppetsstjarna.se/


//Chasid

Postat 2010-01-25 09:08 | Läst 4544 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Rensning i kameraväskan, kryddat med fina foton!

Jag erkänner att jag har alldeles för mycket prylar och därför väljer jag att ta ännu ett djupt tag i mina kameraväskor för att försöka rensa lite bland prylar som jag knappt använder, det är prylar som jag tror kan komma till god användning i händerna på rätt person. För att inte plåga er med foton på fotoprylar i min blogg kryddar jag den med lite "riktiga" foton istället och väljer att länka till mina annonser här på Fotosidan. För den som är intresserad av vad jag säljer så kommer länkarna efter mina foton.

Förövrigt skulle det vara trevligt om fler bloggare kunde lägga in foton i sina bloggar, det är riktigt tråkigt att bara mötas av en lång textradda när jag klickar mig in på en blogg, en fotoblogg på en fotosida borde väl kunna innehålla åtminstone ett foto och då helst inte ett foto på en kamera utan ett foto taget med en kamera istället :)



Katarinahissen © Mikael Good, 2009


Konserthuset Stockholm © Mikael Good, 2008

Ricoh laddare BJ-6 m. batteri för GR-D I & II SÅLD
Contax Metal Hood 4 SÅLD
Canon CA-PS400 dubbelladdare för BP-511A SÅLD
Novoflex Leica-R till Canon EOS adapter SÅLD
Canon Focusing Screen Ee-S för 5D SÅLD
Ricoh Sökare GV-1 till GR Digital I, II & III  SÅLD

Glöm inte bort att ge en slant till jordbävningsoffren på Haiti om du inte redan har gjort det : http://www.hoppetsstjarna.se/

Dagens låt:
Pirate Love - Johnny Thunders


//Chasid

Postat 2010-01-24 16:18 | Läst 3063 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight Photography - Sveriges mest lästa fotoblogg?

Många fotografer gör anspråk på att just deras blogg är den mest lästa fotobloggen i Sverige. Men frågan är om inte Fotosidans bloggkung Bengt Björkbom har flest läsare. Tittar man på de mest lästa blogginläggen under fliken bloggar på Fotosidan så ligger Bengts blogg allt som oftast i topp, det är nästan så att jag tror att han prenumererar på förstaplatsen :) Bengt har med sin textblandning om mätsökarkameror och då främst Leica M, återanvändning, vardagsberättelser, visdomsord, gatufoto och privata funderingar kryddat med enkla och raka foton företrädesvis i svartvitt träffat helt rätt vad gäller både läsvärde och besöksfrekvens! Bengt har även lyckat med bedriften att på egen hand driva upp priserna på begagnade analoga Leica M kameror genom sina många hyllningar till denna utmärkta mätsökarkamera som har varit en trogen följeslagare till honom sedan slutet av 1950-talet.


Man kan säga att Bengt går emot strömmen i bloggvärlden. De flesta framgångsrika bloggarna är unga, vackra och hungriga på medial uppmärksamhet, de gör allt för att så många som möjligt ska läsa just deras blogg och lockar med säljande rubriker och smaskiga avslöjanden. Bengt har med sin blogg bevisat att man inte behöver vara ung, mediakåt och kunna skrika högt i cyberrymden för att synas, det går fortfarande att få läsare med hjälp av en stor portion livserfarenhet och visdom, det är glädjande i dessa färskvarutider av snabba klipp och nyheter!

Jag tycker att Bengt är välförtjänt av sin framgång och väntar med spänning på att han ska samla ihop väl valda delar av sina blogginlägg och foton i en bok!

Om du inte redan har upptäckt Bengt Björkboms mycket intressanta och läsvärda blogg Straight Photography så tycker jag att du ska klick på länken nedan:
The Roots of Photography is Snaps! - Back to the Roots!


Snurra © Mikael Good, 1992

Glöm inte bort att ge en slant till jordbävningsoffren på Haiti om du inte redan har gjort det. Sjukvårdsteamet är i stort behov av medicinsk utrustning. Hoppets Stjärna har arbetat på Haiti i över 20 år och har en stor stab av Haitier anställda på sitt kontor i Port au Prince och på sina barnhem och skolor:
http://www.hoppetsstjarna.se/

Dagens låt:
Old Man - Neil Young

//Chasid

Postat 2010-01-22 09:27 | Läst 3942 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa