"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Harkel, Harkel - Bloggspamm, Pilzen, Prag, framtid och försäkringar

Det blev en hel del kommentarer i mitt förra inlägg. Det verkar som om de allra flesta som bloggar här på Fotosidan önskar att få bukt med bloggspammandet och även om spammandet inte stör mig så vidare värst mycket så vore det trevligt om vi kan komma överrens om att samsas om utrymmet på ett så bra sätt som möjligt så att vi slipper fler regler och förordningar, det finns det redan för mycket av i detta landet ändå...


Pilzen © Mikael Good

Harkel, Harkel - Bloggspamm är ursprungsrubriken på inlägget "Host, Host - Är du en bloggspammare" som jag började att skriva på igår förmiddag. Jag valde Host, Host som rubrik istället för det ursprungliga Harkel, Harkel pga att det var lättare att säga snabbt och att den rubriken inte skulle ge upphov till några missförstånd, vilket tyvärr skedde ändå, det är inte lätt att undvika att bli missuppfattad när man skriver... Jag hoppas att rubriken inte blir missförstådd denna gången, men man vet aldrig, det kanske finns en Herr eller Fru Harkél på Fotosidan som blir irriterade på mitt rubrikval denna gången :)


Pilzen © Mikael Good


Prag © Mikael Good

Jag fick en fråga av Helena om vad som händer rent fotografiskt i mitt liv. Nu närmast har jag fått en två veckor lång projektanställning som fotojournalist och skribent och efter det ska jag försöka få tag på ett fast jobb, det är rätt trevligt att ha en fast inkomst när räkningarna ska betalas :) Om det finns någon tid över för mig ska jag också fundera lite mera över mitt kommande bokprojekt. Jag planerar att ge ut en bok i både text och bild i framtiden. Vem vet framtiden kanske infaller redan nästa år men jag tror ärligt talat inte att jag kommer att hinna ta fram någon bok inom de närmsta åren, men jag kan lova att boken inte kommer att dröja tills dess att jag blir pensionär! Jag kommer även att jobba vidare med utställningar på både vägg och webb under nästa år och jag har några fräscha ideer som behöver realiseras.


Prag © Mikael Good

Om du har missat den så har jag en uppskattad utställning på 591 Photography Blogg just nu, klicka gärna på länken och se utställningen.


Prag © Mikael Good


Prag © Mikael Good

Jag scannade negativen från Pilzen och Prag på en dålig scanner för många år sedan, ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteteten, jag kommer att scanna om ett urval av negativen med hjälp av en betydligt bättre scanner när tillfället ges.

I mitt tycke är det för mycket snack om kameror och objektiv i bloggarna just. Kom ihåg att kameror och objektiv ska användas och inte bara tummas och klämmas på!


Marcia och Mikael © Mikael Good, 2010

Dagens låt: NINA SIMONE - Don't let me be misunderstood

//Chasid

PS: Glöm inte att ha en ordentlig försäkring på er privata kamerautrustningen om ni använder den på jobb! Annars är risken stor att ni bara får ut mellan 3000-5000 kronor om olyckan skulle vara framme...

Postat 2010-11-24 10:38 | Läst 2853 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Host, host - Är du en bloggspammare?

På förekommen anledning så försöker jag väcka liv i den här debatten igen, det är många som samsas om det lilla utrymmet på Fotosidans blogg och därför är det tråkigt när en del bloggare spammar bloggen med inlägg... För dem som ändå vill bloggspamma rekommenderar jag en egen fristående blogg eller varför inte ett eget Twitterkonto!

Jag bryr mig inte så mycket om mina inlägg får bästa möjliga exponering under publiceringsdagen eller om de kommer högt upp på olika listor, jag vet att läsarna hittar till bloggen ändå! Men jag vet att det är många bloggare på Fotosidan som stör sig på bloggspammandet och för mig är det en självklarhet att visa dem respekt genom att inte spamma ur mig en massa inlägg på kort tid. Har jag mycket att berätta så samlar jag istället ihop materialet i ett och samma blogginlägg eller spar helt enkelt på publiceringen till nästa dag för att fler än mig ska få plats och utrymme!

Enligt mig ska en blogg på Fotosidan inehålla någon form av bilder och för ovanlighetens skull passar jag på att visa några av mina naturbilder i bloggen.


© Mikael Good


© Mikael Good


© Mikael Good


© Mikael Good



Stöd gärna Naturskyddsföreningens viktiga arbete för natur och miljö.

Dagens låt
: Mr Ego - Jerusalem

//Chasid

Postat 2010-11-23 15:31 | Läst 4469 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Hockeymatchen mellan Sverige och Finland saboterades av Goodzilla

Nästan 9000 förväntansfulla åskådare fyllde Kinnarps Arena (Rosenlundshallen) för att beskåda en rafflande uppgörelse mellan ärkerivalerna Sverige och Finland då Goodzilla plötsligt dök upp och störde matchen, jag hade is i magen och lyckades fotografera i stort sett hela händelsen. Först följde jag händelsen från läktarplats men då situationen blev allt mer farlig valde jag att till sist gömma mig bakom plexiaglaset.

Nummer 11 i Finland och nummer 13 i Sverige som var fullt upptagna med sin kamp om pucken drog till sig Goodzillas uppmärksamhet © Mikael Good, 2010



Nummer 11 i Finland flydde tappert fältet och Godzilla snodde snabbt åt sig pucken mitt framför ögonen på nummer 13 i det svenska laget © Mikael Good, 2010

Godzilla nöjde sig inte enbart med pucken utan fångade även in nummer 13  som stod som förstenad av skräck © Mikael Good, 2010



När nummer 13 var ur vägen tog Goodzilla det finska målet, den finska målvakten visar prov på finskt Sisu och spelare nummer 11 i det svenska laget försöker faktiskt göra mål trots den mycket allvarliga situationen! © Mikael Good, 2010



Nu började det bli riktigt farligt och jag gömde mig bakom plexit © Mikael Good, 2010



Kort efter det att jag hade tagit bilden lommade Goodzilla iväg genom publiken med pucken i hand © Mikael Good, 2010

Dagens låt: Goodzilla - Blue Oyster Cult

//Chasid

Ps: Alla bilderna är tagna med zoom i befintligt ljus!

Postat 2010-11-22 17:14 | Läst 2544 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Julpyntning i Jönnet (varning detta inlägget innehåller många bilder)

I går var jag nere i storbyen för att besöka On Track Imaging mässan. Innan mässan började hade jag en dryg timma på mig att flanera runt med den lilla fotoapparaten nere på byen. Även om vi inte har kommit längre än till mitten av november så har de redan börjat med julpyntningen i Jönnet (Jönköping). Jag har valt att inte förse bilderna med några beskrivande "pratbubblor" utan överlåter bildtext sättandet till mina redigerare, förlåt läsare!

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010


© Mikael Good, 2010

Om ni vill ha lite extra julstämning till bilderna så tycker jag att ni ska vrida upp ljudet rejält på era datorer och klicka igång nedanstående låt av och med James Österbergs orkester:

Dagens låt: I Wanna be Your Dog - James Österbergs orkester

//Chasid

Postat 2010-11-12 10:34 | Läst 5870 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Magnum Opus

Nu har jag precis plockat ned utställningen Greetings From Latvia på Kungsporten. Sett till antalet besökare och till försäljningen så blev utställningen en smärre succé. Ett antal tusenlappar kommer också att gå till behövande i Lettland via Hoppets Stjärna. För min egen del har jag inte tjänat en krona på utställningen snarare har utställningen kostat mig en slant. Men det är det värt :)

Tro inte att jag ligger på latsidan för att jag har plockat ned en utställning. Nu håller jag på att ta fram bilder till en annan utställning, en utställning som mycket väl kan bli mitt Magnum Opus. Det kommer dock att ta tid att samla ihop allt material, digitalisera, framkalla och montera. Det kommer att kosta mig en hel del pengar men om jag sprider ut kostnaden på ett par månader eller över ett år så borde det gå!

Utställningsplatsen är inte spikad ännu, men jag vet vart jag vill ställa ut och jag ska göra allt som står i min makt för att så ska ske :)



Far och son, De Yaqu © Mikael Good, 2004

På tal om Magnum Opus så ska jag åka iväg på en reportageresa i slutet av månaden och det bästa är att jag får betalt denna gången :)

//Chasid

Ps: Har ni märkt att det går att klicka i alla olika etiketter som lagts upp på Fotosidans blogg? Det är nog en bugg och en orsak till att bloggen går så segt som den gör efter serverbytet, men det hade varit lite kul att kunna klicka i dem alla :)

Postat 2010-11-10 13:15 | Läst 30717 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera