Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ioanas öde väckte starka tittarreaktionerNär ABC-nytt berättade om Ioana Ghitas öde i våras väckte det starka tittarreaktioner. ABC-nytt ville göra en uppföljning av programmet och frågade min kollega och mig om vi kunde tänka oss att intervjua Ioana åt dem i Rumänien.

Vi tackade givetvis ja till det hedersamma uppdraget. I början av förra veckan träffade vi Ioana Ghita i hennes hus i Malu Vanat i Rumänien. Jag är full av beundran över Ioanas styrka och mod. Trots sin svåra sjukdom är hon vid gott mod och hon är mycket tacksam till alla som har hjälpt och stöttat henne i hennes svåra tid. Enligt Ioana är det Gud som ger henne kraft och styrka. Hon hoppas och ber för att hon snart ska få en ny lever så att hon kan få se sina barn växa upp. Här kan du se ett färskt reportage om Ioana. Reportaget har även visats på Rapport och Aktuellt: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/ioana-far-ny-lever-i-rumanien

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2014-10-02 08:11 | Läst 5150 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra att du skriver om romernas situation. Man blir förbannad när man hör om folk som är så fina av sig så dom inte tål att se dessa utsatta människor sitta utanför affären för att försöka få ihop pengar till mat för dagen. Så dåligt kommer jag aldrig att ha det så jag inte kan sticka åt dom en hundrig ibland. När man tittar i matkassen så finns det nog en del jag kunnat avstå till förmån för bättre behövande. Sidas generaldirektör ( fin titel men inte är dom bättre för det ) Charlotte petri Gernitzka borde ställa sig vid skampålen. Pengar som borde är ska gå till utsatta människor hamnar i fickorna på dom som redan har mycket. Men allt är tillåtet i de finas värld.
Sten
Svar från Chasid 2014-10-03 16:54
Tack för din kommentar Sten! :)
Även om man inte kan ge pengar till alla som tigger kan man i alla fall se och uppmärksamma dem. Ett leende eller ett glatt hej betyder mycket för dem som kämpar för att få ihop sitt liv.
/Mikael Good