Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag tackade nej till ett jobb som många grabbar drömmer om!

När jag stod vid min utställning i Hoppets Stjärnas monter på Lastbil 2010 idag kom det fram en man som driver en del stripklubbar runt om i landet och när han såg mina bilder från depressionens Lettland som han tyckte om sa han att jag var varmt välkommen att ta nakenbilder av tjejerna på hans klubbar mot skälig betalning.

Jag tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet med motiveringen att jag är en lyckligt gift man som inte tar den typen av bilder utan ägnar mig åt seriös dokumentärfotografi. Klubbägaren såg mycket förvånad ut över mitt svar men verkade ändå respektera min inställning.

Om jag mot förmodan skulle göra ett reportage i text och bild från en stripklubb så skulle jag gräva på djupet och söka orsaken till varför tjejer från öststater och svenska tjejer som ofta kommer från problemfamiljer väljer att exponera sina kroppar mot betalning inför främmande män.


© Mikael Good, 2010

Dagens låt: Ashanti Waugh - Babylon Wrong

//Chasid

Inlagt 2010-08-25 20:56 | Läst 4693 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Heder åt dig!!

/Per
Nu är ju många en definitionsfråga, men jag tror faktiskt inte det är så många som drömmer om ett sådant jobb :) Eller jag hoppas iaf.
Sunt! helt enkelt. delar helt din ställning i frågan.
Inget jobb som jag tror skulle ha lockat mig själv, ens när jag var ung. Men jag kände en gång en tjej som jobbat som strippa i LasVegas. Enligt henne hade det varit störtroligt. Och hon var inte på minsta vis någon förfallen eller socialt utslagen person, tvärt om. Framgångsrik företagare och allmänt välbeställd.

Sådant är kanske undantagsfall, jag vet inte. Men många av oss har nog mer åsikter än kunskaper om sådant där. Så ett bra fotoreportage (inte precis av tjejerna nakna, utan riktiga bilder av människorna) och med intervjuer som inte är styrda av intervjuarens förutfattade meningar tror jag skulle vara väldigt intressant.

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv