Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Kameror är fantastiska verktyg

Det är mycket snack om vilken kamera man ska köpa här på Fotosidan. Men tänk gärna på vilka fantastiska verktyg kameror egentligen är och tänk på vad man faktiskt kan uträtta med en ny eller gammal kamera.



Min tanke är inte att slå mig själv för bröstet. Men för min egen del har kameran tillsammans med pennan och anteckningsblocket blivit viktiga verktyg för att hjälpa till att lyfta andra människor ur fattigdom och förtryck. Utan mina kameror hade jag inte kunnat göra lika mycket för andra människor som jag gjort och jag är tacksam för att jag trots allt har en såpass ordnad ekonomi att jag kan köpa de kamerorna som jag behöver så att jag kan betjäna andra människor med hjälp av mina bilder och texter. Det är precis så man ska göra med sina gåvor enligt mig. Man ska dela med sig av dem till andra och inte bara behålla dem för sig själv.

2012 blev ett riktigt mellanår för mig på grund av min ofrivilliga arbetslöshet. Men det var allt annat än ett fotografiskt mellanår. Under året har jag har tagit riktigt många bilder som jag är nöjd med och som har kvalat in på min personliga topplista. År 2012 var det 30 år sedan jag började fota. Foto har inte bara varit en hobby för mig. Under de 30 åren har jag även jobbat en del som fotograf och reporter. Även om jag inte är en drömmare väljer jag att se ljust på år 2013 och vad det nya året ska föra med sig av nya möjligheter och utmaningar framförallt på arbetsfronten. Jag tror i vart fall att en dörr som ingen kan stänga har öppnats för mig.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år och en riktigt god fortsättning och kom ihåg att den bästa kameran är den som du har med dig oavsett om det är en Leica eller Practica :)

"Det finns alltid två personer i varje bild, fotografen och betraktaren" - Ansel Adams

Klicka på den följande länken om du vill läsa något av mina många reportage från Lettland: Ett kallt land med många varma människor

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Inlagt 2012-12-31 09:30 | Läst 10638 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så du har fått hem din 63:a nu? ;)

/Johan
http://www.mudride.com/blogg
Svar från Chasid 2012-12-31 11:57
Tack för din kommentar Johan :)
63:an är hemma och så snart som jag har gjort en filmbeställning så ska jag testa den och en annan spännande analog mätsökarkamera :)
/Mikael Good
Det du uträttar med din kamera är viktigt och betyder något. Det har varit intressant och tankeväckande att följa dig i ord och bild under 2012. Jag önskar dig ett ljust och innehållsrikt 2013.
Hälsningar pia
Svar från Chasid 2012-12-31 12:05
Tack för din kommentar och dina uppmuntrande ord Pia :)
Jag önskar bara att jag hade fler möjligheter att åka ut så att jag fick hjälpa ännu fler. Det finns så många som nästintill har gett upp som behöver lite extra uppmuntran och stöd så att de kan stå på egna ben och göra något åt sin situation.
/Mikael Good
Fint skivet om kameror, människor och även om dig själv! Gott Nytt År! / Sören
Svar från Chasid 2012-12-31 14:53
Tack för din kommentar och dina uppmuntrande ord Sören :)
/Mikael Good
Ville bara kika in och önska dej och din familj ett Gott Nytt År!
Ser fram emot att läsa dina artiklar och blogginlägg och titta på dina bilder under året som kommer."God Bless"!//Maud
Svar från Chasid 2013-01-02 11:24
Tack för din kommentar och dina uppmuntrande ord Maud, jag önskar dig ett välsignat nytt år :)
/Mikael Good