Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Kangkang Kang gatufotograf i mästarklass!

De bästa och mest vitala gatufotona som jag har sett på senare tid är tagna av en relativt okänd ung franska gatufotograf som kallar sig Kangkang Kang.

Kangkang använder sig av en billig digital systemkamera och ett rangligt, plastigt zoomobjektiv samt en enklare digitalkompakt, en utrustning som många teknikförståsigpåarna säkert anser vara nästintill oanvändbara till seriös fotografering. Kangkangs foton är fantastiskt bra och håller i mitt tycke helt klart mästarklass inom genren gatufoto detta trots att Kangkang inte har en dyr analog mätsökarkamera eller en digital fullformatare med fasta ljusstarka vidvinkel- eller normalobjektiv till sin hjälp vid sitt fotograferande.

Det är nästan som om jag som har hållit på med gatufoto i 25 år blir lite avundsjuk när jag ser den närhet, spontanitet och den lekfullhet som präglar Kangkang Kangs gatufoton. Men Kangkang bryr sig säkert inte så speciellt mycket om tekniken utan lägger sitt fulla fokus på att fotografera och det förfarandet syns i hans foton! Det enda som jag inte riktigt gillar med Kangkangs foton är att en del av dem är överarbetade i photoshop, jag tror att fotona i sitt orginalutförande är tillräckligt starka för att stå själva utan hjälp på traven, det kanske bara är en smaksak en annan betraktare kanske tycker annorlunda än mig.

Gör ett besök på Kangkang Kangs sida på AltPhotos och njut av underbara gatufoton:
http://www.altphotos.com/Gallery.aspx?&a=MemberGallery&memberid=5541Gatufoton från i våras, digitalkompakt med sned extern sökare.

Dagens låt: You got to walk that lonesome valley - Mississippi John Hurt//Chasid

Inlagt 2008-07-29 12:15 | Läst 7334 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Mikael!
Efter att jag tittat på Kangkang Kangs sida så vill jag säga att han är bra. En annan fotograf en engelsk sådan är www.mattstuart.com ta en titt på honom.
mvh Göran
Bra fotograf, och kul att han kör med en dlux3 jag har en likadan även om den heter panasonic lx2 :)
-affe
Det finns ingen utrustning som gör en bra fotograf för bildseende får man ju aldrig via objektiv eller kamerahus iaf. Kangkang Kang har det uppenbart och dessutom ettt rejält gott sådant. Tack för hänvisningen så man fick se:)
Jag har inte hunnit kolla på hans bilder än, för jag har haft fullt upp med att jaga näbbmöss. :o) Men nu ska jag ta mig en titt och se vad jag tycker.
Helt underbara bilder!
Har suttit och tittat på bilderna i länken i nästan 30 minuter nu.
Tack för ett suveränt tips. =)

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv