Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En Leica M10 prototyp på toppen av Sinaiberget

När jag var uppe på toppen av Sinaiberget i Egypten för tre dagar sedan och beundrade soluppgången, märkte jag att två mycket fotointresserade tyska turister nyfiket diskuterade min kamera. Jag kunde inte låta bli att skoja med dem och höll upp min M8 med raka armar och låtsades ställa in skärpan med hjälp av Live View. När jag tagit bilden drog jag med fingret över displayen som om jag tittade på bilderna med hjälp av en touchscreen.


Utsikt från Sinaiberget.

De båda tyskarna nappade genast på det feta betet och jag hörde dem upphetsat säga: 
- Guck mal es ist ja ein prototyp für die kommende Leica M10 (Titta, det är en prototyp på den kommande Leica M10). 
Det ska bli spännande att se om ryktet om en Leica M10 på Sinaibergets topp kommer att sprida sig på nätet :)


Utsikt från Sinaiberget.

Jag blir mer och mer imponerad av Leica M8 och jag kan inte riktigt förstå varför det skulle ta mig så lång tid att förstå att det är just mätsökarkameror som passar mig bäst. Att jag valt Leica M8 beror på att det inte finns något annat vettigt digitalt alternativ med äkta mätsökare att välja på för mig. 


Soluppgång vid Sinaiberget, Egypten

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Inlagt 2012-03-10 10:45 | Läst 6528 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sista bilden var väldigt vacker.

Det går ju inte att komma ifrån att Leicas mätsökarkameror är förbaskat bra. Själv skulle jag gärna ha en, men det är helt enkelt lite för mycket pengar för min del.

Men kanske i framtiden. Eller om andra tillverkare erbjuder bra och prisvärda alternativ.
Svar från Chasid 2012-03-10 11:50
Tack för din kommentar Joakim :)
M8:orna har börjat att droppa i pris, jag gav mindre för min M8:a och mitt Summicron-C 40/2,0 än vad en ny Fuji X100 kostar. På en M8:a motsvarar 40 mm ungefär 50 mm och fler objektiv behöver man egentligen inte ha. Innan jag köpte kameran så rådfrågade jag en amerikansk kollega som har kört med digitala Leicor sedan 2006 och hans råd var: - Buy it and start smiling :)
//Mikael Good
Joakim K E Johansson 2012-03-10 11:54
Intressant - jag har kollat på lite M-åttor på eBay, bland annat. Där är de fortfarande ganska dyra. Men jag kollar säkert på fel ställe då! :-)
Svar från Chasid 2012-03-10 11:58
Min M8:a var den billigaste som jag sett hitills men det finns en silverfärgad M8:a på Tradera som håller en ganska så rimlig prisnivå: http://www.tradera.com/leica-m8-i-bra-fullt-fungerande-skick-serienummer-3198827-auktion_340232_150243156
//Mikael Good
Jag är lite besviken, jag hade hoppats att du skulle komma ner med några nya tänkvärda stentavlor.
Svar från Chasid 2012-03-10 14:26
Tack för din kommentar Ragnar :)
Nej några nya stentavlor fick jag inte med mig. Men jag blev faktiskt kompis med Moses, men det är en annan historia :)
//Mikael Good