Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leica Oskar Barnack Award 2011

Egentligen är jag inte så mycket för fototävlingar, trots att det har gått bra för mig de få gångerna som jag skickat in material. Men det finns en tävling som jag inte vill missa att skicka in till och i år uppfyller jag alla kriterierna för att delta i Leicas Oskar Barnack Award 2011. Fördelen med den tävlingen gentemot andra tävlingar är att jag kan lämna in ett helt reportage och behöver inte plocka bilderna ur sitt sammanhang. Några av bilderna i reportaget som jag ska skicka till tävlingen skulle nog kunna bära sig själva men de trivs helt klart bäst i grupp.


Borderzone 1 © Mikael Good, 2010

Under året som gått har jag jobbat en del som frilansande fotojournalist och skribent och det ger mig tillträde till den mytomspunna tävlingen. Men jag har inga som helst förhoppningar om att vinna tävlingen, för min egen del är det bara kul att få vara med och se och lära, men det vore helt klart kul att få se mitt tävlande bidrag i tryck i ett kommande nummer av LFI Magazin :)


Borderzone 2 © Mikael Good, 2010

Mitt bidrag till Leica Oskar Barnack Award 2011 kommer inte att bestå av de bilderna som är med i min blogg idag, utan av ett helt nytt bildreportage som jag gjorde i slutet av förra året när jag var på uppdrag i södra Lettland. Familjen som jag porträtterade har i vart fall gett sitt tillstånd till en eventuell publicering och skulle jag mot förmodan vinna något så kommer de självklart att få ta del av vinsten!

 
Borderzone 3 © Mikael Good, 2010

Borderzone 4 © Mikael Good, 2010

Undrar just om det är någon mer medlem från FS som kommer att skicka in ett bidrag till Leica Oskar Barnack Award 2011, det vore kul att få veta det i så fall!


 
Borderzone 5 © Mikael Good, 2010

Nu ska jag sätta mig ned och plocka ut bilderna som jag ska skicka in till Oskar Barnack Award i slutet av månaden. Det är viktigt att jag får ett bra flyt i berättandet i de bilderna som jag ska samla ihop.

Dagens låt: Cavatina - John Williams

 

//Chasid

Inlagt 2011-02-17 08:41 | Läst 5374 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Måste hålla med nog ett av de mest intresanta priserna. Det glädjer mig att leica uppmutrar sin ursprugliga målgrupp.
Svar från Chasid   2011-02-17 17:34
Prisbordet ser onekligen intressant ut men om jag når dit det återstår att se :)
//Chasid
Lycka till!
/John-Erik
Svar från Chasid   2011-02-17 17:35
Tack för din uppmuntran John-Erik :)
//Chasid
Jag tror att du har god chans att placera dig med dina bilder som är kärnfulla och äkta.
Bilder med människor är ju ett måste!
Hälsningar
Göran
Svar från Chasid   2011-02-17 17:37
Tack för din kommentar Göran! Vi får se hur det går i tävlingen, det är alltid svårt att plocka ut tio bra bilder som håller ett gemensamt tema och konkurrensen den är mördande!
//Chasid
Det är bara att önska lycka till! Annars tycker jag att det där med tävlingar i konstnärliga ämnen är lite knasigt. En fest för tyckare! Men den som vinner har förstås stor glädje av det.
Svar från Chasid   2011-02-17 19:19
Egentligen tycker jag som dig Ernst angånde fototävlingar men ingen regel utan undantag som det heter och så kan det vara bra med en liten spark i baken så att jag gör färdigt reportaget! Skulle jag mot förmodan få med mitt reportage i LFI Magazin så är marknadsvärdet mycket högt! Men å andra sidan är ingenting omöjligt för den som tror :)
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv