Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Lillåvägen i Huskvarna gjorde skäl för sitt namn

Under morgonen och förmiddagen den nionde augusti föll det uppemot 100 mm nederbörd över Söder i Huskvarna och det myckna regnandet gjorde att Lillån svämmade över sina bräddar. När det äntligen slutade att regna vid lunchtid så begav sig barnen och jag ut på en liten promenad.


Bron mellan Ravingatan och Lillåvägen stod pall mot vattenmassorna denna gången. 




Lillåvägen gjorde skäl för sitt namn idag! Det som ser ut som båthus är egentligen förråd. 


Venedig eller Huskvarna? Det är bara gondolerna som fattas!


Vattnet ska egentligen rinna under bron vid Zinkensdamm.


En gång- och cykelbana för båtfolket.


Regnskogen i Huskvarna. Är det en stock eller en krokodil som ligger i vattnet och lurar?


I går fanns det en liten träbro på den här platsen.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2010-08-09 19:39 | Läst 9700 ggr. | Permalink

"Vilken störtflod ni drabbades av. Du får bygga en ark och ta med två av alla kameror för att rädda fotografin åt eftervärlden. Här finns ju i alla fall en fin dokumentation över när regnet kom."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men oj vad mycket vatten det kommit på en och samma gång...
Här har det regnat som sjutton idag så jag och småttingarna har hållit oss inne heeela dagen. På kvällen blev det ett litet avbrott så vi körde fort till trädgården.
Men så här mycket vatten har vi inte.
Barnen måste ha tyckt det var spännande =) Även om vi vuxna tycker det är trist när det förstör för många.
Må väl
Kram Lena
Svar från Chasid 2010-08-10 09:44
Det ösregnade i princip från klockan 22.00 till 11.00. Men det var värre för ett par år sedan då det kom 110 mm på tre timmar, då försvann delvis bron vid Ravingatan och vattnet stod upp till taknockarna på förråden!
Barnen tyckte att det var spännande men de hade hellre gått till lekplatsen!
//Chasid
Mycket vatten var'e!
Sedan kan man alltid diskutera om de här ovanligt stabila vädersituationerna vi har och har haft är normala och vanligt återkommande/förekommande,
eller om vi numera skapat bättre förutsättningar för dom här stabila vädersituationerna.....?
Vi kanske får ännu stabilare situationer i framtiden..?
Sol och värme i två månader, sedan regn i två månader... ;)
/B
Svar från Chasid 2010-08-10 09:51
Jag snackade med en lirare som varit med förr och han hade varit med om liknande översvämningar på 50- och 60-talet men den värsta översvämningen i Lillån var enligt honom för ett par år sedan. Liraren ville tyvärr inte vara med på bild.

Vädersituationen kommer säkerligen att bli allt mer instabil så länge som vi göder marknadsmonstret i jakt efter billigare och billigare produkter men vi kan faktiskt få marknadsmonstret att dansa efter vår pipa om vi börjar ställa krav på att det som vi köper är tillverkat i miljöcertifierade fabriker och inte är fraktat över hela jordklotet men så länge som vi konsumenter jagar de billigaste lösningarna så finns det tyvärr ingen lösning på problemet i sikte...
//Chasid
Ett litet bloggreportage, med bra bilder. Jag gissar att barnen tyckte det var lite kul.
Blev en smula förvirrad när jag läste om bron vid Zinkensdamm, men fattade sedan att det måste finnas ett "Zinken" i Huskvarna också.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Chasid 2010-08-10 09:56
Barnen tyckte att det var kul men det är inte så lätt att fotografera när man som jag har en fyraåring och en tvååring att se efter. De ville gå så nära det kraftigt strömmande vattnet som möjligt och plumsa stenar.

Även i Huskvarna finns det ett "Zinken" och det är ganska så kul att säga att jag bor i en villa på Söder nära Zinkensdamm till en Stockholmare :) Söder i Huskvarna är lite som Söder i Stockholm var innan trendnissarna och trendnissorna tog över...
//Chasid
100 mm på några timmar är faktiskt mycket! Det kan bli originella fotomotiv då. Men alltför originella vill man väl inte ha dem :-)
Svar från Chasid 2010-08-10 10:01
Jag valde att dokumentera denna gången. Hade jag inte haft barnen med mig så hade det nog blivit en blandning mellan orginella och dokumentära bilder.
//Chasid
Vilken störtflod ni drabbades av. Du får bygga en ark och ta med två av alla kameror för att rädda fotografin åt eftervärlden. Här finns ju i alla fall en fin dokumentation över när regnet kom.
Svar från Chasid 2010-08-10 10:05
Då tror jag att jag tar med min batterioberonde Konica T3 och min helmekaniska japanska Leica, massor av Tri-X och ett set med små skruvmejslar :)
//Chasid