Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mental träningsvärkAvståndet mellan mina blogginlägg blir allt längre. Anledningen är inte att jag har tröttnat på att blogga utan att jag går en kurs i administration och bokföring. Även om jag har lätt för ämnena är det ändå svårt för mig som är van att arbeta och tänka kreativt att ställa om mig och låta "fel" hjärnhalva arbeta. Det gör att jag lider av något som jag kallar för mental träningsvärk och den sätter käppar i hjulet för mitt kreativa skapande. Förhoppningsvis kommer den mentala träningsvärken snart att släppa så att jag blir mitt kreativa jag igen :)

Bilden som pryder inlägget togs för ett par år sedan är tagen på en mellanstadieskola i vårt östra grannland Ryssland.

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inlagt 2013-01-27 11:47 | Läst 4288 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Bokföring är inte dumt att kunna. Om du vill bli egen företagare, och sedan är det säkert många föreningar som söker kassör. Men det senare är inget man blir rik på."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du kanske ska försöka med kreativ bokföring? ;-) Nä, jag skojar. Lycka till!
Svar från Chasid   2013-01-29 13:53
Tack för din kommentar Christer :)
Kreativ bokföring är det många som har försökt sig på, skatteverket är på dem som iglar :)
/Mikael Good
Jag hoppas du kommer i balans med kreativiteten och det administrativa med tiden. jag känner igen känslan, det är inte lätt men fungerar bättre över tid:) En revisor kostar pengar, kanske bättre då att som du lära sig sköta det själv. Kärnfull bild med mycket stämning, även utan din text har den ett uttryck som får mina tankar att vandra till landet i öster:)
Svar från Chasid   2013-01-29 13:55
Tack för din kommentar Jörgen :)
Tanken är inte att jag ska arbeta heltid som administratör utan snarare att även kunna erbjuda administrativa tjänster och därmed förbättra mina möjligheter till att få jobb. Efter utbildningen kommer jag att marknadsföra mig som en kreativ administrativ reporter med kunskaper i både Photoshop och Wisma ;)
/Mikael Good
Bokföring är inte dumt att kunna. Om du vill bli egen företagare, och sedan är det säkert många föreningar som söker kassör. Men det senare är inget man blir rik på.
Svar från Chasid   2013-01-29 13:57
Tack för din kommentar Urban :)
Det kan vara bra att kunna bokföring men det är inget som jag skulle vilja arbeta med 40 timmar per vecka. Några timmar per vecka är dock helt ok för min del.
/Mikael Good
Mikael, du gör det här så bra och dina bilder och bloggar är meningsfulla och väcker tankar, fortsätt med det som du gör så bra.
Svar från Chasid   2013-01-29 14:01
Tack för din kommentar Stefan :)
Jag skulle gärna fortsätta att arbeta som reporter men det är tyvärr svårt att få jobb just nu. Jag har kontakt med en del namnkunniga fotojournalister och reportrar både inom som utom landet och många av dem har det riktigt knapert med jobb och får söka andra vägar för att få in pengar på. De lider också av konkurrensen från alla gratisarbetande fattigdomsturister som bara är på jakt efter personliga upplevelser och äventyr... Vem vet det kanske kommer en tid då kvalitet åter kommer att efterfrågas men det lär nog dröja...
/MIkael Good

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv