Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mitt reportage är med på Leicas hemsida :)

Mitt bidrag till Oskar Barnack Award 2011 ligger nu på Leicas hemsida, en del av bilderna har ni säkert sett innan men klicka gärna på länken om ni vill se alla bilderna som ingår i reportaget:
http://www.leica-oskar-barnack-award.com/#/en/contest/oskar-barnack-award-2011-entries/good-1/1

- Kan vi vara med och hjälpa andra utsatta lettiska familjer på det här viset så ställer vi gärna upp, sa Evita till mig när jag frågade om det var ok om jag publicerade bilderna på hennes familj :) Evita och hennes barn har inte blivit lottlösa, de har fått mycket hjälp från svenskar som har engagerat sig i deras tuffa livssituation tack vare reportaget som jag gjorde om dem :)


Everts och Evita © Mikael Good, 2008Dagens låt:
Walking Blues - Muddy Waters

//Chasid 

Inlagt 2011-02-25 14:26 | Läst 9266 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, hoppas det går bra med Oskar :)
-affe
Svar från Chasid   2011-02-25 14:42
Tack Affe :) Det är stort att mina bilder ligger på Leicas hemsida, kan jag nu bara komma med i LFI Magazine så vore min lycka gjord :)
//Chasid
Starkt reportage.
Lycka till med Oscar Award.
/Krister
Svar från Chasid   2011-02-25 14:54
Tack så mycket Krister :) Konkurrensen är mycket tuff vi får se hur det går!
//Chasid
Hej Mikael,
Bra jobbat!
Hoppas att det är läge även för LFI.
H/ Ronny Persson Helsingborg
Svar från Chasid   2011-02-25 15:14
Tack så mycket Ronny :) Det vore helt klart kul att få komma med i LFI :)
//Chasid
Väldigt starka bilder,jag blir förbluffad att det kan vara en sådan skillnad mot våran egen levnadsstandard,det är ju ändå ett grannland!
Lycka till igen
Svar från Chasid   2011-02-25 18:38
Tack för din kommentar Johan :) Skillnaderna mellan Lettland och Sverige är enorma och jag jobbar hårt för att folk ska förstå hur tufft det är i vårt östra grannland, situationen på den lettiska landsbygden påminner om fattig Sverige på 30-talet.
//Chasid
Min kommentar till detta är: Kul!
Svar från Chasid   2011-02-25 18:38
Tack så mycket Urban :)
//Chasid
Fina bilder.
Tycker om den med den lilla pojken som står och vinkar i fönstret och mamma Evita syns där inne i rummet.
Lycka till, jag håller alla tummar för dig.
/Lena
Svar från Chasid   2011-02-25 18:40
Tack så mycket Lena :) Det är faktiskt Everts syster Linda som syns inne i rummet :)
//Chasid
Som jag sagt förut om några av dessa bilder, deras största värde är inte det dokumentära i vanlig mening, utan det varma och rikt levande mänskliga. Tycker alltså jag! Sedan hur sådant bedöms av en tävlingsjury, det är sannerligen inte lätt att gissa.
Svar från Chasid   2011-02-25 18:48
Tack så mycket Ernst :) Du är inne på rätt spår för det är ungefär det som jag vill förmedla med mina bilder och texter!
//Chasid
Som jag skrivit förut så gillar jag sådana som dig som tar upp å bryr sig vad som händer runt "hörnet" här hemma för just öst europa är ju mer el mindre runt hörnet är ju inte mer än 40 mil fågel vägen till Estland/Letttland kanske mindre ändå har inte riktigt koll och är väl rätt o intresant på ett par mil mer el mindre
Så hoppas att du kommer hela vägen hos Leica Men som Ernst Göran Westlund skrev att det är ju inte tävlingen som är det viktiga utan just att du lyfter upp problemet och bryr dig .
Skrev en liten funderare i min blogg och refererade till din blogg om dina bilder här på FS
Mvh Affe
Svar från Chasid   2011-02-25 19:51
När jag blev intervjuad av Örnsköldsviks Allehand i våras så sa jag till reportern att det är närmre till Riga än till Ö-vik för mig! Lettland och Sverige har en gemensam historia, Riga var en av Sveriges största städer på 1600-talet och innan Swedbank förstörde allt med sin aggresiva utlåning så hade letterna ett gott öga till oss svenskar!

Tävlandet är inte viktigt för mig, det viktigaste är att letternas tuffa situation får komma i dagen och nästa vecka har jag med ett reportage från Lettland i ett internationellt magasin jag tror att det kommer att leda till att den ekonomiska depressionens Lettland kommer att få lite extra medial uppmärksamhet!
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv