Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!

Idag har jag hängt två utställningar. En utställning är fotojournalisten Dennis Therns som jag har hängt i Rosen Foto och Ur:s skyltfönster i Huskvarna, den kommer att hänga där till slutet av januari. Passa gärna på att se Dennis utställning som består av 12 fantastiska bilder från Haiti. Jag har även hängt halva min Greetings from Latvia utställning på en 50 års fest. Jubilaren kommer att samla in pengar till behövande familjer i Lettland och jag hoppas att det kommer att bli en rejäl slant och att jag även får sälja några tavlor till förmån för Hoppets Stjärnas arbete i Lettland.

Går det att utveckla gatufoto, går det att hitta nya intressanta vägar? Ingenting är omöjligt för den kreativa fotografen! Men frågan är om mina försök hamnar i god jord hos de mest rättrogna gatufoto talibanerna :) Jag har i vart fall använt mig av ett Summicron-R 35 mm och alla bilderna är tagna rakt framifrån.


© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good 

"- Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!" ("- Foto handlar för mig om livet, döden och allt däremellan!")
//Mikael Good, 2010

Dagens låt: Time Tough - Toos & The Maytals

//Chasid

Inlagt 2011-01-15 17:01 | Läst 6315 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gatufoto har ju varit på tapeten både här och där på FS på sistone. Ju fler bloggar jag läser om detta desto svårare inser jag att det är. Det räcker minsann inte att bara sätta en 35 mm glugg på kameran och gå ut på stan och skjuta. Misstanken kommer för mig när jag ser bilderna ovan att du helt enkelt driver med gatufotografeliten :-)

Det är kanske rätt sätt att hantera gatufotoelitismen. Ta den med en klackspark, sätt en kort brännvidd på kameran och gå ut på stan och skjut! :-D
Svar från Chasid 2011-01-15 19:43
Gatufoto är poppis och det är många som vill prova på, jag har provat på gatufoto i 27 år och snart har jag nog hittat rätt uttryck :) Jag driver inte med "gatufotoeliten" med mina foton jag är ju själv en gatufoto taliban men som den konstnär jag är tycker jag om att experimentera och försöka hitta lite nya vägar, resultatet blev faktiskt över förväntan, trots att det nog var en och annan kvällsflanör som trodde att jag blivit skogstokig när jag svingade kameran runt min axel :)
//Chasid
Ps: Det händer tom att jag gatufotar med en normalzoom!