Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Säkerheten är viktig på byggarbetsplatsen



Byggarbetare är ett av de farligaste yrkena och många olyckor inträffar varje år på grund av att säkerhetsföreskrifterna inte följs. På svenska byggarbetsplatser är det därför viktigt med både en god arbetsmiljö och ett bra säkerhetstänk. De gånger som jag haft byggarbetare hemma vid huset har jag alltid varit noga med att de följer säkerhetsföreskrifterna, och jag har valt företag som sätter säkerheten främst för sina arbetar även om det har kostat lite mer.

Tyvärr är inte säkerhetstänket lika högt på alla platser runt om i världen. Förra året följde jag på nära håll arbetet på en indisk byggarbetsplats. Arbetarna var hinduer, muslimer och buddister, och innan de började arbeta ville de att jag som är kristen skulle be om beskydd för dem, vilket jag såg som en heder och gärna gjorde. Arbetet löpte på bra under dagen men jag måste erkänna att jag hade andan i halsgropen vid ett antal tillfällen. 

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-12-12 18:51 | Läst 1643 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tankeväckande! Ställningarna på nedre bilden ser bättre ut än bristen på sådana i övre bilden.

Utöver det synliga finns riskerna med kemi. Fogmedel, lim, färg. Även vattenburen färg har mycket kemi. Det tar ofta ett år innan den torkat ut helt och hållet.