Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Varmt välkommen till utställningen Greetings from Latvia på Lastbil 2010, Elmia, JönköpingUnder mässtiden kommer jag att finnas på plats vid utställningen i Hoppets Stjärnas monter i hall D06:80 ett par timmar per dag och svara på frågor om situationen i Lettland och om hur man bäst kan hjälpa till. Några kamerafrågor kommer jag i vanlig ordning inte att svara på.

Här kan du se alla bilderna som är med i utställningen:
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=280864

//Chasid

Inlagt 2010-08-19 11:20 | Läst 5215 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag gillar verkligen den där bildsviten. Vad har du använt för utrustning? :-D Nä, jag retas förstås. Brukar folk fråga om sådant på dina utställningar? Har du ingen gammal lådkamera som du kan lägga fram? :-)
Svar från Chasid   2010-08-19 21:06
Tack så mycket Ernst Göran!
När jag ställde ut på mer traditionella fotoutställningsplatser fick jag alltid frågan om vad jag hade för fotoutrustning? Jag brukade svara att det viktigaste är att man har rätt skor så att man orkar att promenerar en hel dag :)

Sedan jag börjat med att ställa ut på lite mera okonventionella platser så är det faktiskt bilden som har hamnat i centrum och det är riktigt kul och givande att få ha bra bildsamtal med människor som inte är så vana att prata om bild :)
//Chasid
Skitbra! Snygga och respektfullt skapade bilder där människorna kommer fram. Tror inte nån kommer att fråga om teknik om inte det är så att någon fotosidanmedlem söker sig dit.
Svar från Chasid   2010-08-20 09:58
Jag går och fikar om det dyker upp någon med jättekamera och bautaobjektiv i montern :)
//Chasid
Så väldigt fina bilder du tagit...och kopplat till ett verkligt engagemang...det blir jag glad över att se!
(Har känslan att allt för många duktiga -alltså riktiga fotografer- mest vill producera vackra bilder med de rätta linjerna...eller tvärtom skandalbilder för sensationens skull...???)
Kanske har jag fel...jag vet så lite, men dina bilder blir jag glad av!

MVH Lena E
Svar från Chasid   2010-08-20 10:05
Tack så mycket Lena!
Dokumentärfoto utan hjärtats engagemang är inget annat än socialporr och det är dömt att misslyckas i det långa loppet! Jag har fått en del kommentarer från kollegor som ttcker att jag ska tävla med bilderna men jag skiter i fototävlingar, det viktigaste för mig är att få vara med och skapa en något bättre tillvaro för dem jag mött genom mina bilder och texter.

Jag har fått många brev och samtal från personer som vill hjälpa till och stötta familjerna ekonomiskt och det är belöning nog för mig :)
//Chasid
Jag hade missat ditt blogginlägg men fick tipset via Ernst Görans blogg och kollade in bilderna.
Ett ord: Suveräna!

De passar bra i sammanhang med Alfs blogg idag, där han slaktar det som du så träffande kallar socialporr.

Det här blev en riktigt bra fredag, tack för det! /Thomas
Svar från Chasid   2010-08-22 18:25
Tack för din kommentar Tomas! Det är inte omöjligt att utställningen landar i Stockholm i oktober/november jag måste bara hitta en lämplig arena först :)
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv