Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Har jag tagit mina bästa bilder?



När jag går igenom mitt material från Lettland för en kommande bok och utställning känns det som att jag redan har tagit mina bästa bilder och att jag inte kommer att nå upp till samma klass igen.



Men även om jag inte skulle komma upp i samma klass finns det fortfarande mycket att berätta om. Att få vara med och göra skillnad för människor är drivkraften i mitt skrivande och fotograferande. Därför kommer jag att fortsätta att berätta tills jag drar mitt sista andetag även om bilderna inte blir lika bra som förr.






Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-09-21 07:58 | Läst 4654 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fantastiskt fina bilder. Det där att jag kommer nog aldrig ta bättre bilder/bild. Känner jag igen, men det stämmer nog inte.
Jag är säker på att jag får se fler riktigt bra bilder från dig.
/ BengtH
Svar från Chasid 2020-09-21 17:07
Tack för din kommentar Bengt! Jag kommer nog att fortsätta att ta en och annan bra bild men att hålla den nivån som jag gjorde mellan 2004 och 2014 kommer jag nog aldrig mer att göra. Det är som med idrott, man har sin topp och sedan går det sakta utför.
/Mikael
Hej Mikael
Lite kul det där med tvivel:) Det brukar väl ofta vara ett gott tecken på klädsam ödmjukhet.
Få bilder jag har sett kommer upp till den nivå du kan åstadkomma i dina bästa stunder. Din lägstanivå är förmodligen som Kilimanjaro i jämförelse med många andras som påstår sig vara fotografer. Du har ofta en slags total närvaro i dina bilder som är minst sagt magnifik.
Så fortsätt du att tvivla - Så har du ju något att sträva efter;)
Hellre det än att sitta och vara nöjd.
Allt gott!
//Morgan
Svar från Chasid 2020-09-21 17:13
Tack för din mycket uppmuntrande kommentar Morgan! Jag kommer aldrig att sitta nöjd, utan kommer fortsätta att rasta mina ljusmaskiner och fånga ögonblick av tid med eller utan tvivel på min egen förmåga. Men när jag tvivlar kommer jag att återvända till min backkatalog. Där finns det mängder av bilder som behöver sorteras, gås igenom och framkallas. Jag har även mängder av anteckningar som behöver tvättas och kläs i en språklig kostym.
/Mikael
Jag instämmer i kören men tror inte helt och hållet på liknelsen med idrottsprestationer. För med tilltagande ålder och ”vishet”, eller säg erfarenhet ser man kanske på verkligheten på ett annat sätt. Om du inte redan sett den så kan jag rekommendera. https://www.svtplay.se/video/26832753/jag-gommer-mig-i-konsten-bjorn-evensen.
Väldigt fina bilder i din blogg och jag går naturligtvis direkt till bokhyllan och drar fram Inta Rukas People I know. Tack för det
/Gunnar S
Svar från Chasid 2020-09-22 08:16
Tack för din uppmuntrande kommentar Gunnar! Vishet och erfarenhet är viktiga ingrediens men lika viktigt är det att man är pigg i sinnet och kan hålla ett högt tempo när så krävs, och att man har en kamera som är smidig och följsam. Inta Ruka är en av mina favoriter. Jag har träffat henne som hastigast på en julkonsert i Riga i svenska ambassadens regi, hon jobbade som städerska på den svenska ambassaden.
/Mikael
Enormt bra bilder som griper tag i en.
Sten
Svar från Chasid 2020-09-22 08:11
Tack för din uppmuntrande kommentar Sten!
/Mikael