"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Canon EOS 50D en förklaring till finbesök från Finland

Nu har jag fått svar på frågan varför jag hade så många besökare från Finland, som jag ställde i min blogg den 2/4! Det fanns helt enkelt en länk på den finska fotoportalen www.digicamera.net till min blogg, appropå mitt aprilskämt om EOS 50D! Det var helt enkelt därför som jag fick så mycket fint finbesök från Finland!



Vaktankor, Lettiska landsbygden 19 december 2005. Varken ankorna eller
grisdjuret på bilden har något med texten i blogginlägget att göra.

Vill du se fotot i större format tryck här

Dagens låt: Concrete Jungel - Bob Marley & The Wailers

//Chasid
Postat 2008-04-13 08:36 | Läst 4327 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

HappyPage HK billiga kvalitetsadaptrar från Hong Kong

Jag har tidigare skrivit en del artiklar om användandet av Carl Zeiss, Leitz och Leica optik på Canon EOS och jag har fått en del frågor om vilka Contax -> EOS adaptrar samt Leica-R -> EOS adaptrar som jag rekommenderar. Nu har jag testat igenom en hel del olika adaptrar från olika tillverkare och det är främst en adapter som jag har fallit för. Adaptern tillverkas av ett litet företag i Hong Kong, rent mekaniskt är adaptrarna från Cameraquest & Novoflex snäppet bättre. Men de välbyggda HappyPage HK adaptrarna erbjuder en funktion som är mycket användbar speciellt på litet längre brännvidder och det är fokusindikering.

Jag tog mod till mig och köpte hem två HappyPage HK adaptrar via eBay för att testa på mitt Leitz Summicron-R 90/2.0 och mitt Carl Zeiss Sonnar T* 180/2.8 MM och efter att ha använt adaptrarna av och till i ett par månader så kan jag bara konstatera att de fungerar utmärkt tillsammans med min Canon EOS 1Ds och även med min frus Canon EOS 20D. Jag får fortfarande ställa bländaren manuellt men fokusindikeringen är mycket användbar vid snabba förlopp. HappyPage HK erbjuder också köpare att få EXIF-kod på sina adaptrar. Jag har beställt några ytterligare adaptrar från HappyPage HK och har nu EXIF-kod för brännvidd på mina manuella 17, 50, 90 & 180 mm och jag kommer säkert att köpa några ytterligare adaptrar med EXIF-kod framigenom. Jag kan varmt rekommendera HappyPage HK adapters till den som vill använda sina gamla fina Carl Zeiss, Leitz & Leica objektiv på en fullformats Canon EOS! Men undvik alla billiga kopior av HappyPage HK adaptrarna som säljs på eBay, de är oftast mycket billigare men kvaliteten är direkt usel...

HappyPage HK adaptrarna säljs i dollar vilket gör att man kan fynda dem för 400-500 kr per styck på eBay nu när dollarkursen är låg. Tyvärr så kan de stundtals vara svåra att få tag på: http://optix.happypage.com/

Alla objektiv fungerar tyvärr inte tillsammans med Canon EOS på följande länk finns förteckningar om vilka Leica, Leitz och Carl Zeiss objektiv som fungerar på Canon EOS 1Ds serien och på Canon EOS 5D: Canon Adapted Lens Compatibility

Jag tänker inte tråka ut alla er icke teknikintresserade läsare med studiofoton på objektiv och adaptrar utan bjuder er istället den här nytagna bilden från mitt digitala anteckningsblock:



Gångväg med förhinder. © Mikael Good

Do you want to read this articel about the HappyPage HK adapter in English? Copy the browser adress and paste it into: http://translate.google.com/translate_t?hl=en

Wollen Sie dieses Artikels über das HappyPage HK adapter in Deutsch lesen? Hier können Sie diese Atrikel zu Deutsch Übersetzen: http://translate.google.com/translate_t?hl=de

Dagens låt: This World - The Staple Singers

//Chasid

Ps: Jag är inte sponsrad av HappyPage HK, jag är bara lyrisk över deras utmärkta välfungerande adaptrar och det är som det så fint heter - En nöjd kund är en bra kund! Men om någon objektiv eller kameratillverkare på något sätt skulle vilja sponsra mig så är ni alltid välkomna att maila mig :)

Postat 2008-04-12 17:59 | Läst 15952 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Popupp problemet är äntligen löst!

När jag installerade en räknare från Webstats i min blogg så hände det något som jag inte riktigt räknade med. Enligt uppgift så dök en reklampopupp upp när en del läsare klickade på min blogg. Jag var inne och felsökte koden samt konsulterade två experter i frågan och trodde att problemet var åtgärdat, men det visade sig att popupen kvarstod, därför så har jag helt enkelt bytt ut min popuppande räknare från Webstats mot en popuppfri räknare från Statcounter, fördelen med den räknaren var att jag kunde starta med samma besökssiffra som jag hade på min Webstat räknare!

Jag ber alla mina läsare som har stört sig på popupen om ursäkt och är samtidigt tacksam för att ni påpekade problemet!



Olof Palmes plats i Jönköping, den 11/4 kl. 12.25, 13 grader varmt!





Brånerydsvägen, Huskvarna, den 12/4 kl 8.00, -1 grader... Ska inte det kalla vita eländet släppa sitt grepp snart...

Dagens låt: A Message To You Rudy - Dandy Livingstone & Rico (dedikerad till Webstat)

//Chasid
Postat 2008-04-12 08:44 | Läst 5079 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Olof Palme var nog inte så speciellt omtyckt i Jönköping...

... vardagsbetraktelser från mitt digitala anteckningsblock

Jag har köpt mig ett litet fickvänligt digitalt anteckningsblock som jag har med mig överallt där jag går. När jag ser något intressant eller tänkvärt så plockar jag upp det och gör en anteckning på minneskortet. Nu delar jag med mig av några av mina digitala vardags anteckningar till er!



Olof Palme var nog inte så speciellt omtyckt i Jönköping om man ser till placeringen av hans minnesplats som är inklämd mellan en korvkiosk och en telefonkiosk.



Undrar just varför det är tre lägenheter till salu i en och samma trappuppgång?



Utsikt från väntkuren vid Huskvarna station, man kan se den vackra
stationsparken bakom affischen.




Soluppgång vid en väntkur vid Huskvarna station.

Dagens låt: Too much for you - Bobby Angelle

//Chasid

Ps: Sedan jag installerade en räknare från Webstats i min blogg så har det hänt något som jag inte riktigt räknade med. Enligt uppgift så dyker en reklampopup när läsare med internet explorer klickar på min blogg. Nu har jag varit inne och felsökt och åtgärdat och det dyker inte längre upp  någon popup i vare sig Safari, Firefox eller Explorer på min Mac. Frågan är har ni som är PC användare fortfarande problem med popupen?

Nu tror jag att jag äntligen har fått ordning på popup problemet i min blogg, men kontakta mig gärna om problemet skulle kvarstå.

Postat 2008-04-11 07:10 | Läst 8053 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vad har hänt med lilla Engla?

<Edit 080413> Det 42 åriga kräket till man har nu erkänt att han har mördat lilla Engla. Kastrera honom och lås in honom på livstid utan möjlighet till frigivning. 42 åringen kommer att bli ett hett byte på landets fångvårdsanstalter, män som förgripit sig på barn står lägst i kurs bland övriga fångar... 42 åringen erkände också ett mord på en 31 årig kvinna för åtta år sedan, hade polisen haft alla de resurser och den personal som de såväl behöver hade antagligen inte lilla Engla behövt sätta livet till, vi får hoppas att politikerna vaknar och ger polismakten mer resurser och personal så att vi inte får ett vilda västern samhälle där en del medborgare tar lagen i egna händer... <Edit 080413>

På aftonbladet finns nu namn och bild på mördaren, klicka på den här länken så kommer du dit.

Som så många andra bloggare så tänder jag ett ljus för Engla och ber att hennes familj ska finna tröst i denna deras svåra stund.



Midsommarblomster, jag tillägnar Engla och hennes familj denna bild.

Nu vet vi ännu inte riktigt vad som har hänt med lilla Engla och vi ska ännu inte frukta det värsta eller peka ut någon i förskott. Om det genom bevisning eller erkännande skulle visa sig att den 42 årige mannen som nu sitter häktad på något sätt är skyldig till Englas försvinnande så kastrera honom och lås in honom på livstid och kasta bort nyckeln...

Kanske är det någon här på Fotosidan som tog bilderna som har visats både i TV och i pressen med sin nya kamera. Vi får hoppas att de bilderna kan leda till ett snabbt uppklarnande av brottet och att lilla Engla hittas vid liv.

Jag kan för mitt liv inte begripa att det finns människor som kan förgripa sig på små oskyldiga barn och det värsta är att det inte tycks hjälpa med fängelsestraff för att avskräcka dem. Mitt förslag till regeringen är att alltid kemiskt kastrera dömda pedofiler och ge dem ett mycket, mycket kännbart fängelsestraff vid eventuella återfallsförbrytelseer.

Jag kan inte riktigt svara för hur jag själv skulle reagera om jag kom på en pedofil som försökte förgripa sig på något av mina små barn, men med största sannolikhet skulle jag själv ombesörja en omedelbar kastrering av pedofilen medels en kniv eller något annat vass föremål.

Dagens skiva: Starsailor - Tim Buckley

//Chasid

Postat 2008-04-10 13:25 | Läst 6548 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa