"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag har växt ett par decimeter på höjden sen igår :)

Fick ett mail från en av mina absoluta favoritfotografer för ett par timmar sedan. Han hade tittat på dokumentärfotona i min portfolio och skrev på lite knagglig men fullt begriplig engelska att han var väldigt förtjust i mina dokumentärfoton från Kina och Lettland och att han skulle lägga ett bokmärke på min hemsida så att han kunde återkomma till den! Hans mail fick mig att växa ett par decimeter på höjden :) Det är alltid riktigt kul att få uppmuntran för sina foton särskilt från fotografer som man själv beundrar och ser upp till :)

Ni undrar säkert vem fotografen är men jag kommer inte att avslöja mer om honom än att hans namn finns med bland mina absoluta favoritfotografer och att han inte är Svensk eller verksam i Sverige!


Kvinnan på trappan © Mikael Good, 2009

Dagens låt: In Cold Blood - Johnny Thunders and the Heartbreakers

//Chasid

Postat 2009-11-07 23:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Den ekonomiska krisens stora förlorare

Sitter här framför datorn och sammanställer det sista materialet som jag ska ta med mig på reportageresan. Fotoryggsäcken är tätt packad med både utrustning och researchmaterial som jag ska läsa under min resa. Det kommer att bli en mycket viktig resa både för mig och framförallt för alla dem som jag ska besöka och jag är laddad med många frågor som söker svar. Det är dags att ge den ekonomiska krisens stora förlorare ett ansikte bortom alla negativa ekonomiska rapporter och budgetar som vi matats med via media det senaste halvåret.

Det kommer att bli en mycket spännande resa och jag kan känna oket över mina axlar att verkligen anstränga mig och göra ett riktigt bra jobb i både text och bild.


© Mikael Good, 2008

Dagens låt: Learning to Fly - Tom Petty

//Chasid

Postat 2009-11-03 23:24 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En penna för tuffa tag sökes!

Nu är det snart dags för min nästa reportageresa och innan jag ger mig av så behöver jag ett gott råd. Det är så att jag behöver införskaffa en ny penna inför min resa. Det är viktigt att pennan är vädertätad och byggd för tuffa tag, den får gärna ha en inbyggd mikrofon så att jag kan spela in samtidigt som jag skriver.Jag har tyvärr ingen koll på vilket pennmärke som är bäst just nu och som har gjort de viktigaste tekniska framstegen, jag känner till att det finns schweziska och engelska pennor som är finmekaniska mäterverk och som ligger perfekt i handen men samtidigt så är de nya japanska och koreanska pennorna som skriver själva helt klart intressanta, att sedan de japanska och koreanska pennorna är betydligt billigare och innehåller fler finesser än de schweziska och engelska pennorna kan också väga över i vågskålen. Det är även viktigt att det inte behövs allt för många knapptryckningar innan jag kan komma igång och skriva med pennan.

Men som sagt den som har stor erfarenhet av pennor får gärna ge mig tips på vilken penna som jag ska köpa inför min nästa reportageresa. Jag är inte märkesbunden utan är helt enkelt på jakt efter den bästa pennan för mina behov. Får jag bara tag på den bästa pennan så är jag helt övertygad om att jag kommer att skriva bättre.Dagens låt: Curtis Mayfield - People Get Ready

//Chasid

Postat 2009-11-03 10:35 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Min syn på pressfotografer

Fick ett ilsket mail för ett tag sedan. Avsändaren tyckte att jag rackat ned på pressfotografer i ett stort antal av mina bloggar samt i en del kommentarer i andra bloggar. Jag satt som ett stort frågetecken framför min mailbox när jag läste igenom mailet från den ilskna skribenten.

Därför bestämde jag mig för att skriva en text och en gång för alla klargöra vad jag tycker om pressfotografer! Denna text kommer jag att referera till i fall jag kommer att få sura kommentarer eller ilskna mail i framtiden.

Låt oss en gång för alla slå fast att jag tycker att pressfotograferna gör ett mycket viktigt jobb och jag hoppas att yrkeskåren kommer att finnas kvar även om ett par år trots alla neddragningar på landets tidningsredaktioner. Välskriven redaktionell text tillsammans med bra foton är en mycket bra kombination för att nå fram med nyheter. Bra foton kan även lyfta en torftigt skriven text. En tidning utan bra foton har för mig förlorat en stor del av sitt läsvärde.

Den ilskna mailaren ställde även frågan om jag bara var avundsjuk för att jag själv inte jobbar som pressfotograf. Jag är långt ifrån avundsjuk. Varför jag inte jobbar som pressfotograf beror på tre saker: 1. Jag vill själv äga rätten till mina foton. 2. Jag är en bildredaktörs värsta mardröm, jag kan inte passa deadlines och håller på mina foton tills de mognat färdigt. 3. Om jag jobbade som pressfotograf på en tidning skulle jag vara bunden, jag vill vara fri och jobba med de projekten som intresserar och engagerar mig på ett personligt plan oavsett om jag tjänar pengar på det eller inte, allt annat blir varierande form av pannkaka.

Att jag har rackat ned på pressfotografers sätt att klä sig är en sak. Personligen tycker jag att man ska klä upp sig något när man åker ut på reportage och inte se ut som om man ska ge sig ut i jämtlandsfjällen för att flugfiska. Det går att klä sig med stil och finess utan att man behöver lägga ut en förmögenhet på kläder och skor och framförallt så visar man dem som man ska porträttera respekt genom sitt klädval!


Återvinning © Mikael Good, 2007

Dagens låt:
Gimme Shelter - The Rolling Stones

//Chasid

Postat 2009-11-02 08:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv