Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Min blogg hade många inklickFör några år sedan snittade min blogg på 12 000 inklick  per inlägg. Med tanke på att många mindre tidningar inte har mer än 2000-5000 inklick per artikel är det en ganska så bra siffra. Men jämfört med toppbloggarna som hade upp till en miljon inklick i veckan var siffran ganska så blygsam.Idag får de mest lästa inläggen i min blogg tre- till fyra tusen inklick över tid. Det är också en väldigt bra siffra, men det är en kraftig minskning mot tidigare. Jag tror att en bidragande orsak är att Google+ som var Googles motsvarighet till Facebook lades ned. Genom att publicera inlägg på Google+ och använda ett par optimerade sökord kom mina bilder och texter högt upp i deras sökmotorer, vilket gjorde att trafiken till bloggen ökade. Nu kanske inte alla läste artiklarna som jag la ut på grund av språkförbistringen men mina bilder fick mycket stor spridning. Idag skulle jag få betala dyra pengar för att nå motsvarande resultat. I och med att jag är ointresserad av att göra det, har mina bilder och artiklar inte samma exponering på Google längre.Jag använde samma taktik för en hjälporganisation som jag arbetade för. Genom att skapa Google+ sidor samt dela material på min egen sida drevs trafiken till deras hemsida upp rejält, och stora pengar kunde sparas in på digital marknadsföring och sökordsoptimering. Organisationen hamnade högt upp på Google när man sökte på vissa sökord som förknippades med dem. Detta gjorde att media, myndigheter och politiker fick upp ögonen för dem och de hamnade mitt i det mediala rampljuset, vilket i sin tur ledde till ett kraftigt ökat givande.
Nu handlar inte mitt bloggande om att tävla och komma högt upp på listor och sökmotorer. Jag bloggar för att jag tycker att det är kul att skriva och dela mina bilder. Så länge jag tycker att det är roligt att skriva och har minst en läsare som vill titta på mina bilder och läsa mina texter är jag nöjd.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-09-05 11:46 | Läst 1431 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nu har i alla fall en läst denna bloggen så nu får du allt fortsätta skriva och visa dina goa bilder!

Daniel
Svar från Chasid 2021-09-05 18:24
Tack för din kommentar Daneil! Så länge jag har minst en läsare fortsätter jag! :)
/Mikael
Nr 32 anmäler sig! Kul läsning, bra att du hjälper andra hjälpa, gillar polishästrarna och polisen som verkar styrka sig med ett bloss mest. (Tror inte jag sett nån polis röka utomhus men inomhus oj oj oj.)

Du som har koll, hur kan Khalads senaste blogg vara uppe i 1800 klick här på FS? Det var över tusen första timmen.
Svar från Chasid 2021-09-05 18:27
Tack för din kommentar Måns! Den rökande polisen är en satirpolis och inte en riktig. Khalad har kanske delat sitt inlägg i en Facebookgrupp eller på en hemsida och fått många inklick den vägen.
/MIkael
Detta stycke är det viktigaste:

"Nu handlar inte mitt bloggande om att tävla och komma högt upp på listor och sökmotorer. Jag bloggar för att jag tycker att det är kul att skriva och dela mina bilder. Så länge jag tycker att det är roligt att skriva och har minst en läsare som vill titta på mina bilder och läsa mina texter är jag nöjd."

- hawk
Svar från Chasid 2021-09-05 18:28
Tack för din kommentar Håkan! Genom livet har jag lärt mig att man inte ska göra något av tvång utan för att det är roligt, den dagen jag känner mig tvungen att blogga lägger jag av!
/Mikael