Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vad är det egentligen som gör att samma bloggare lyfts fram på löpet på Fotosidan?

Du har kanske också sett att en del blogginlägg hamnar på den attraktiva förstasidan på Fotosidan och precis som mig så har du kanske också funderat på varför det är samma bloggare som lyfts fram hela tiden? Inte för att det spelar mig själv så stor roll, jag har redan fått mycket uppmärksamhet på förstasidan eller löpet som vi också kan kalla det. Men det finns många andra bloggare här på Fotosidan som också skulle behöva en liten extra stund i rampljuset för att upptäckas av en bredare massa.

Här följer några bloggare vars inlägg jag gärna skulle vilja se på löpet:
Micke Borgs blogg: Fokus i livet 
Alf Johanssons blogg: Spånerier 
Bengt Björkboms blogg: Straight Photography
Bernt Carlzons blogg: Carlzonz Bilder II

Du kanske har andra favoritbloggar än mig som du också skulle vilja se på löpet och du är varmt välkommen att skriva namnet på dem i en egen kommentar/svar till det här inlägget.

<Edit> Det verkar som om mitt inlägg fick fart på kvarnarna för nu har fler bloggare fått plats på löpet! <Edit>


© Mikael Good, 2009 

Dagens låt: Nightmare - Hollywood Brats

//Chasid

Inlagt 2011-02-20 16:08 | Läst 8668 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mm allt är mycket skumt på Fotosidan just nu med uppdateringar typ veckans bild ofta är mer än en vecka, och veckans album som nu har varit i snart 3 veckor kanske handlar mycket om egen beundran och innersta kretsen eller något liknande. Har skrivit till dom på kontakt sidan men som vanligt inte fått något svar. Vore bättre dom namn gav veckans bild med veckonummer och årtal för att sätta lite press på sig själva...
Svar från Chasid   2011-02-20 17:23
Nu var det inte främst veckans bild och album som jag tänkte på utan att ett par bloggare får extra exponering på förstasidan när det finns så många fler intressanta och givande blogginlägg att lägga där :)
Men det är konstigt att du inte får svar från fotosidans redaktion, de gångerna som jag har kontaktat dem har jag fått snabba svar!
//Chasid
Japp jag är inne på samma spår som dig att vissa bloggar syns väldigt tydligt vecka ut å vecka in och som Klas Almqvist nämner det här med veckans bild den tycker jag att den ska bytas varje vecka för vad annars kalla den veckans bild ?? Men det finns fler mysko saker som gör mig personligen lite "grinig" och det är FS galleri dom bilder som syns på förstra sidan dom kan ju vara hur gamla som helst till och med att den som "lämnat in " bilden inte ens är aktiv här på FS längre vilket jag tycker är riktigt fel . För ur min syn på hur galleriet ska fungera så tycker jag att dom bilder som blivit antagna för dagen ska hamna på första sidan och inte bilder som kan vara upp till 3-4 år gamla
Mvh Affe
Svar från Chasid   2011-02-20 17:26
Jag har inte så bra koll på veckans bild och Galleri FS det är främst bloggarna som jag följer på FS. De bilderna som jag är intresserad av att se hittar jag främst på andra sidor.
//Chasid
Affe.R   2011-02-20 17:39
För å fortsätta på ämnet så brukar jag scrolla igenom dagens "skörd" av blogg inlägg och se om det finns nått kul el mat nyttigt att läsa om . Och vist har man väl vissa favoriter som man alltid kollar igenom . Men som du säger vissa syns nästan jämt bland dom 10 översta . Kan ju bara bero på en orsak el kanske fler men att dom skriver frekventivt blogg in lägg för det har jag märkt själv om jag skrivit blogg Inlägg varje dag då hamnar jag ofta bland dom 10 översta . Men detta är min teori på fenomenet
froderberg   2011-02-20 18:00
Det är en automatiskt genererad lista. Jag vet inte vilken eller vilka faktorer som styr, men jag skulle gissa på sidvisningar senaste veckan.
Affe.R   2011-02-20 18:07
Kan ju så vara . Och då förstår jag att vissa försvinner ner i listan tänker på dom som inte blir lästa av så många om det nu går efter hur många som läser bloggen
Jag har lyfter upp blogginlägg som är välskrivna och som kan vara intressant många. Alf har till exempel inte skrivit något sedan jag började med detta.
Svar från Chasid   2011-02-20 17:50
Micke Borg har ju skrivit en hel del bra och intressanta blogginlägg under den tiden :) Hur som helst så vore det trevligt med en större variation!
//Chasid
froderberg   2011-02-20 17:59
Jodå. Han får säkert med något vad det lider.

Jag måste dock säga att det är alldeles för tidigt att börja prata om brist i variation. Det är en mängd olika saker på förstasidan hela tiden. Jag har svårt att tro att gemene läsare uppfattar det som enformigt med två välskriva inlägg från en skribent under en vecka.
Svar från Chasid   2011-02-20 18:11
Det är trevligt att ni lyfter fram välskrivna blogginlägg på ettan men det har skrivits fler bra inlägg under samma tid som också hade förtjänat att lyftas fram, personligen tycker jag att det hade varit trevligare om det var sju bloggare istället för fyra som hade hamnat på ettan istället!
//Chasid
Ps: Nu är det dags för mig att sammanställa materialet till Oskar Barnack Award!
froderberg   2011-02-20 18:24
Det finns många skäl. Dels för att bloggpuffarna är ett komplement till det vanliga nyhetsflödet. Det får inte komma upp för mycket saker på etta, då hinner folk inte med.
Sen missar jag en del blogginlägg, eller ligger efter i läsningen. Det ska finnas en bild som passar på ettan. Tajmingen ska vara rätt. Osv, osv.

Lycka till i tävlingen. Det har ju gått bra för andra svenskar. ;)
Svar från Chasid   2011-02-20 18:56
Kommer jag på löpet om jag får en bra placering i Oskar Barnack Award ?:)
//chasid
froderberg   2011-02-20 19:13
Då lär du blir ordenligt intervjuad. ;)
Personligen tycker jag att man kunde klara sig utan bloggar i nyhetsdelen, dom som är intresserade kan hitta dom via bloggdelen som redan ligger på förstasidan.
Svar från Chasid   2011-02-20 18:58
Det finns en hel del bloggare som är både bra fotografer och skribenter som bjuder på bra läsning och jag tycker bara att det är bra att de lyfts fram!
//Chasid
froderberg   2011-02-20 19:14
Det är kanske en logisk tanke, men besökssiffrorna säger att det är flera gånger fler som läser det som ligger på ettan.
Cobra65   2011-02-20 19:54
Just därför får ni anstränga er bättre med dom uppdateringar ni skall göra varje vecka. Veckans album ligger en vecka på framsidan, därav namnet.
har samma känsla som du vissa bloggare syns väldans mycket,har skrivit/mailat
i ärendet till behöriga på sidan,får se om jag får svar,det där med någon form av slump tror jag inte på,hoppas att det ändrar sig och en nybörjarkänsla av Fotosidan infinner sig vill ha tillbaka det som kändes nytt och skojj,det kanske inte går,men något liknande kanske.
Janne
Svar från Chasid   2011-02-21 10:10
Du har en poäng i det Jan! Fotosidans stora bas består av hobbyfotografer och inte fotografer som mig som har skrivandet och fotograferandet som en del av mitt levebröd.
//Chasid
Då få personer inte har möjlighet att läsa igenom flödet av blogginlägg, så kan vi medlemmar hjälpas åt och tipsa redaktionen när man själv finner blogginlägg läs- och sevärda.
Svar från Chasid   2011-02-21 10:13
Det kan faktiskt vara en idé att göra så för att få en större variation av bloggare på löpet!
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv