"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är lite märkligt



Det händer att jag skriver en text och när jag publicerar den i min blogg så tänker jag att det nog kommer att bli en del reaktioner. Men så händer det absolut ingenting. Och när jag skriver en text som jag inte förväntar mig några som helst reaktioner på så händer det att jag får massiv respons. Nu får jag ändå min beskärda del av respons men jag tycker ändå att det är lite märkligt.

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Postat 2012-12-30 11:34 | Läst 9355 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Frihetens eld glödde i deras plågade ögon



Många av våra förfäder levde i fattigdom och förtryck. Men fattigdomen fick aldrig någon plats i deras hjärtan och frihetens eld den glödde ständigt i deras plågade ögon.

Till sist övervann våra förfäder både fattigdom och förtryck. Genom deras svett och umbäranden skapades det samhället som vi idag lever i. Men hur väl förvaltar vi egentligen våra förfäders arv? Några av våra grannar lever antingen i fattigdom eller förtryck. Vad gör vi egentligen för att hjälpa dem upp på fötter igen?

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Postat 2012-12-29 09:05 | Läst 8491 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Jag har inte bytt namn till Desmond Dekker

I söndags loggade jag in på det som jag trodde var mitt vilande flickr-konto för att lägga upp ett bildreportage som handlar om en rysk tonårsmamma.

När jag var klar teskörde jag bildspelet och arrangerade om bilderna något innan jag kopierade html-koden och klistrade in den i min blogg. Några timmar efter att jag hade publicerat bloggposten den 24 december gick jag in för att kolla en kommentar och då möttes jag av en textruta där det stod: "A safe haven for Lisa from Desmond Dekker on Flickr" och det gjorde mig lite förbryllad, men jag skulle precis iväg och hann inte göra något åt det. Nu var ju i och för sig Desmond Dekker en artist som gjorde en hel del riktigt bra musik när det begav sig men det namn som jag själv har valt för mitt Flickr-konto är Chasid 1968.



I och med att bildspelet i detta nu har haft över 800 besökare från jordens alla hörn är det nog lite försent för mig att ändra namnet på kontot eller att flytta bilderna till mitt Chasid 68-konto. Jag får nog leva med att mitt Flickr-konto heter Desmond Dekker :) Att antalet besökare till reportaget är såpass många har gett mig lite blodad tand och jag kommer nog att lägga upp fler reportage på Flickr i framtiden. Som jämförelse har det reportaget som ligger på mitt andra Flickr-konto bara passerat 100 besökare efter två år och då fick det ändå rejält med draghjälp från Världens Barns hemsida och deras Facebook-konto.

Dagens låt:Desmond Dekker and the Aces - A It Mek‬

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Postat 2012-12-28 09:21 | Läst 14369 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vad är du mest rädd att förlora i ditt liv?



"Om du vill se vad någon är rädd att förlora, titta då på vad de fotograferar". - Okänd



Det ovanstående citatet är riktigt tankeväckande och det manar till en hel del eftertanke. Personligen tar jag mest bilder på mina barn och det är faktiskt min familj som jag är mest rädd att förlora. Att få se sina barn växa upp på nära håll och kunna ta del av och fotografera deras lek är en självklarhet för många av oss men det är tyvärr inte en självklarhet för alla.

Jag tänker på Lisa som är en ung rysk tonårsmamma som fick kämpa hårt mot myndigheterna för att få rätten till vårdnaden om sina barn. Barn som hon älskar mest av allt och hon skulle gå under om hon förlorade dem. Du kan läsa mer om hennes kamp för sina barn i årets julreportage - En trygg famn för Lisa



 

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Postat 2012-12-27 10:35 | Läst 12374 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Allt började med en tysk mätsökarkamera



I år är det 30 år sedan jag började fotografera. Min första kamera var farsans gamla avlagda tyska mätsökarkamera, en Voigtländer Vito C. Efter drygt ett år ersattes den med en japansk spegelreflexkamera och det skulle dröja nästan 30 år innan cirkeln slöts och en annan tysk mätsökarkamera blev min huvudkamera. 


En av de första bilderna som jag tog hösten 1982.

Jag ångrar att jag inte tog steget tillbaka till mätsökarkameror långt tidigare. Det känns naturligt för mig att fotografera med mätsökarkameror. Som det känns just nu kommer jag att fortsätta att använda mätsökarkameror en lång tid framöver. De passar utmärkt för mitt sätt att berätta med bilder och de ställer sig inte i vägen mellan mig och motivet som en spegelreflex tenderar att göra. Med en mätsökarkamera kan jag umgås fram mina bilder som jag vill utan att behöva störa.



En annan positiv egenskap är att jag tar betydligt färre bilder med mina digitala mätsökarkameror än vad jag gör med andra digitalkameror och det gör att det går snabbt att sortera bilderna. Att jag tar mindre bilder tror jag beror på det analoga handhavandet. Jag faller in i samma tänk som jag lärde mig när jag använde min Voigtländer Vito C och jag fångar bilderna en och en utan någon stressande motormatning.

Du har väl inte missat årets julreportage? Om du mot förmodan skulle ha missat det så får du gärna klicka på den följande länken: Julreportaget - En trygg famn för Lisa

Text och foto: © Mikael Good

Postat 2012-12-26 11:25 | Läst 6678 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 134 135 136 ... 145 Nästa