Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nakenchock i Göteborgs norra skärgårdI söndags var jag på Öckerö i Göteborgs skärgård tillsammans med familjen och släkten. Mellan sköna havsbad och solande passade jag på att ta några landskapsbilder på den vackra bohuslänska naturen. Men i efterbearbetningen visade det sig att jag fick med betydligt mer på ett par av bilderna än vad jag såg i sökaren.I början av den här veckan gick jag igenom bilder från semesterveckan i Göteborgs norr skärgård för att leta fram bilder som jag tänkt ha till ett par artiklar. Jag markerade dem och framkallade dem i Adobe Camera Raw. Väl i Photoshop zoomade jag in i en bild för att med hjälp av den smarta lagningspenseln ta bort några ilskna dammkorn som letat sig in på sensorn. Det var då jag upptäckt att det fanns med två kvinnor på bilden som i allra högsta grad var nakna. Jag såg dem inte i fotograferingsögonblicket. Men när jag förstorade upp bilden till 100% i Photoshop syntes de väl.Som tur var hade jag tidigare under dagen tagit en likvärdig bild på samma motiv och på den bilden har alla personer kläder på sig. Det är förövrigt den bilden som är sist i denna artikeln. Det har hänt tidigare att jag oavsiktligt har fått med nakna människor på bild, och precis som i detta fallet valde jag att slänga bilderna.Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-07-30 12:00 | Läst 2596 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Skall man skåda något naket i dessa bilder så får man nog titta med förstoringsglas, så att det är nog ingen fara. Men vackra bilder på dessa urtidsklippor i havslandskapet...
😁
Svar från Chasid 2021-07-30 15:26
Tack för din kommentar Hans-Åke! Kvinnorna var i ungefär samma storlek som personerna på den sista bilden, och det hade nog gått att urskilja nakenheten redan i 1800x1200 pixlar utan förstoringsglas! 😁
/Mikael
Jag var ledare på en kajakkurs. Omkring femton deltagare 15-16 år. En kille, resten tjejer. Sista dagen paddlade vi runt ön. Ingen av oss ledare visste om att det var naturistbad på norra udden. Ett yngre par där tjejen var toppless, resten av de solbadande var äldre män som stod på bergen och spanade ut över vattnet. Tjejerna i gruppen fnittrade och tyckte det var jättekul.
Fina kustmotiv.
Hade inte stört om några nakna människor hade synts på bilderna.
Vi är ju alla nakna under våra kläder. Inget konstigt med en naken människa.