En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En kort julhälsning från Texas

Jag har nu försökt göra ett blogginlägg i ungefär en timme, men det är helt omöjligt att ladda upp bilderna i rätt ordning. Jag ger upp och skickar därför bara en kort julhälsning från Texas. Solen sken på julafton och det var 17 grader varmt. Idag öser regnet ner, men det är fortfarande 17 grader. Helt OK.

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-12-26 21:49 | Läst 2703 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hälsningar tillbaka till dig Lena med önskan om mysiga dagar de skall bli som återstår av detta år samt ETT GOTT 2019 på dig.
Jag ser det enda som saknas är snön annars har du en massa djur ikring dig samt en snögubbe som verkligen ser stilig ut.
Snart läggdags här så god natt
men du är väl mitt i eftermiddagen.
Kramisar
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:33
TAck GUn-Inger,
vi hoppas på några soliga dagar till innan nyår även om det nu är svalare än vi hade när vi kom. VI behöver inte snö eller is i Texas, det blir bara en massa problem.
Hälsningar Lena
När du laddat upp alla filer så kan du trycka på ”underhåll ....” uppe till vänster i tablån med alla bilder i litet format. Då kommer det upp en ny tablå med dina bilder. Där kan du numrera dem och ange vilken bild som skall vara puffbild. Glöm inte att trycka på spara sedan.
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:32
Tack Mats,
jag provade detta idag och det fungerade för tre bilder sedan hände något och den ville bara ladda upp bilder först i inlägget. Vi får se hur det går i fortsättningen. Jag har fått tipset att använd Crome och det ska jag prova.
Hälsningar Lena
God fortsättning. Har varit i USA några gånger runt jul, kul att se för många går ”all in” när det gäller julpynt. Vi hamnade en gång på en julgranspynttävling som var på ett museum i Miami, det var något det, man anar inte hur mycket pynt som får plats i en gran.

Det med att få bilder i rätt ordning är alltid en gåta, om jag verkligen vill ha dem i ordning så har jag börjat med att ladda upp alla, men i välja flera enbart de jag vill ha in först, därefter ställer jag mig sist i bloggen och går in igen i ladda upp och välja flera och väljer de som jag vill ha in därnäst. Ska också prova Mats förslag att sortera, det har jag inte testat
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:30
TAck Peter,
vad jag vet så har min syster 800 små lampor i deras julgra,n men inte överdrivet mycket annat mer än kulor och lite glitter. De har också bara vita lampor utanför huset, många grannar har färgade lampor och blinkande.
Jag provade Mats förslag att sortera och det fungerade för tre bilder sedan blev det kaos igen och bilderna hamnade bara först hur jag än gjorde. Jag har inte haft problem innan men nu var det hopplöst jobbigt. Jag fick också ett tips att använd Crome och det får jag prova nästa gång.
Hälsningar Lena
Hej Lena, nästan tradition för dig att fira jul over there väl? Mysig liten trädgårdssamling där även om snögubben ser lite malplacerad ut utan snö runtomkring, med svenska ögon. Säkert har ni väldigt trevligt oavsett snö...... Hälsningar/ Björn T PS Har numera aldrig problem med att lägga in i ordning, efter att ha laddat upp bilderna jag vill ha in lägger j,ag in dom en och en i den ordning jag vill ha ( utgående från där markören står i bloggen klickar jag på infoga, klickar mig fram till dom inlagda bilderna, markerar den bild jag väljer att lägga in genom att välja stor bild ell.er liten, klickar på ok i två steg så ligger den där markören stod). Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:25
TAck BJörn,
det är tradition och jag har varit här nästa varje jul och nyår sedan mitten av 90-talet. Jag har aldrig haft problem med det nya bloggverktyget förrän nu och det var samma strul idag då jag la upp ett antal bilder.
Hälsningar Lena
Ha en trevlig helg Lena..här är det närmare ett komma rätt,alltså 1,7 grader ;)
Ser framemot ett nytt år med ny inspiration och märkliga "vattenmonster" bl.a
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:23
TAck Gunte,
nu har vi mer normala temperaturer med ca 7 grader. Jag hoppas på fin ny inspiration 2019 för den var varit dalande under 2018.
Hälsningar Lena
God fortsättning Lena! Det ser varmt ut men snögubben ser lika glad ut ändå :)
Snö är inte så viktigt när det kommer till nära och kära. Har för mig att du har en syster där i Texas om jag inte minns helt fel. Ha det så bra därborta och hoppas du får till det med bilderna. Jag brukar ladda upp en i taget vilket är lite tidsödande men jag brukar inte ladda upp så många så det är ok för mig. Då blir de i alla fall i rätt ordning.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:22
Tack JOhnny,
du har rätt att jag är hos min syster och vi behöver absolut ingen snö eller is. Jag brukar oftast ladda upp en bild i taget men idag när jag provade det fungerade inte ens det. Bilderna kom i helt fel ordning och jag gav upp och lät det vara så.
Hälsningar Lena
He he. ja i brist på snö så får väl snögubben vara av plast istället.. :-) Själv så går jag alltid över till webbläsaren 'Goggle Chrome' när jag ska skriva en blogg, då fungerar allt som det är tänkt med bilderna i bloggen. När allt är klart med bloggen så brukar jag stänga ner 'Chrome' och återgår till min vanliga webbläsare som jag använder till allting annat, och det är 'Edge' som kom med i Windows 10. Fotosidan läser jag med Edge, även skriva kommentarer som nu, fungerar med Edge. Här har det varit mestadels sol varje dag nu i Julveckan, och det pendlar lite kring nollstrecket nu, men på Julafton var det nära -7°, så det kunde nog inte ha varit finare! Ha det fortsatt fint!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:20
TAck Jan,
jag ska förstås prova Crome för trots Mats kommentar om hur man kan numrerar bilderna fungerade det inte alls när jag skulle lägga upp flera bilder idag. Vi har sol nu men kallare och så blir det nog några dagar nu.
Hälsningar Lena
ehrsa 2018-12-28 22:32
Det fungerar säkert med Mats metod också, men när jag använder Chrome så känns det okomplicerat.. bilden hamnar där markören 'står' i texten! Och vill man ha en speciell bild som 'puffbild' så får man trycka fram valet 'puffbild' INNAN man laddar in just den bilden, då fungerar det hela! Ha det fint!
Hälsn!
God Jul och Gott Nytt År, Lena!
/Wolfgang
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:18
TAck Wolfgang,
och GOtt Nytt År även till dej!
Hälsningar Lena
God fortsättning Lena!
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:17
TAck Bengt,
inväntar det nya året.
Hälsningar Lena
Aha, där kom förklaringen på åskan! Vilken fin liten samling djur! Ha det gott i värmen.
God fortsättning!
Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-12-28 22:17
Tack Bjarne,
idag var det betydligt kallare men solen skiner nu från en blå himmel och det kan man också njuta av.
Hälsningar Lena