B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En dag i Margaret River

Uppstigning 06:30 för att hitta ner till Redgate beach i tid för dagens surfingkurs. Vi bär ner våra brädor...

Vågorna är enorma och bara att ta sej ut med brädan är en kamp. Är detta verkligen något för nybörjare? Jag kommer nog att återkomma till denna kurs men jag kan avslöja att det pågick en knattekurs samtidigt. De såg ut att vara runt 5 år....

Efter två timmar i vågorna och en andra frukost är det dags för skogsvandring i sagoskogen. Denna typ av eucalyptus kallas "karri forrest" och ser verkligen sagolik ut med sina silvervita stammar.

Märkta leder på 3-6 km, bara att knata iväg. Ryggsäcken innehåller 2 flaskor vatten, 2 bananer och kameraprylar (+ solkräm faktor 50+).

I sagoskogen kan man möta de vackraste små gärdsmygar som t ex denna "variegated fairy wren".

Efter skogspromenaden kan man stanna till vid en eller ett par grottor som är öppna för allmänheten.

Jewel cave är den största och har formationer som är fem meter höga (stalagmiter).

Lake Cave har en grund sjö som ger fina speglingar.

Vi åker mot vårt boende i Margaret River när solen är på väg att gå ner. Plötsligt får vi syn på en flock med känguru vid sidan av vägen. Det blir förstås tvärnit.

De bryr sej inte nämnvärt om oss om vi håller ett lagom avstånd och 100-400 räcker väl för att få bilder från vårt första möte med dessa besynnerliga djur.

Vi avslutar dagen med god mat på puben "The River" och en flaska husets röda som smakar förträffligt. Det är en shiraz som vid en snabb koll visar sej kosta över 300 kr på systembolaget. Det produceras förstklassiga viner i Margaret River.

Vi var förstås flera dagar i Margaret River så det var inte fullt så pressat dagsprogram som redovisats ovan. Nu har vi åkt vidare till Albany där vi kommer att vara på nyårsafton sedan kör vi mot Esperance. Det brinner norr om Esperance och ca 3000 hektar av den nationalpark vi tänker besöka har nyligen brunnit. Vi får se hur det går.

Hej så länge och GOTT NYTT ÅR alla fotovänner!

Hälsningar Lena

Postat 2019-12-30 13:24 | Läst 4899 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Julhälsning från en quokka

Den 23 december åkte vi till en ö utanför Perth/Fremantle som heter Rottnest Island. På ön finns ett mycket charmerande pungdjur som heter quokka. De har inga naturliga fiender och har dessutom blivit väldigt vana vid människor. Det är dock strängt förbjudet att mata dem, men de hänger gärna runt platser folk fikar. 

Quokkan har halvstora ungar så här års. Ungen håller sej till mamma under hela sommaren och när den vill sova kör den ner huvudet i pungen.

Nyvaken quokka som nog blev lite störd av att jag smög nära dem. Bilderna är tagna med 24-105 mm. När jag hade 100-400 på kameran fick jag hela tiden backa för att få bilder på dem.  Om man satte sej på huk kom de ofta fram och kollade på vad man gjorde.

Den här quokkan är på väg in i presentaffären...kanske vill den handla en julklapp till någon speciell liten varelse....

För visst ser den här unga quokkan ut som ett barn på julafton....precis innan tomten kommer. Kanske blir det några extra goda fikon till middag. Just fikonträd fanns det väldigt gott om på ön och de verkade frossa i dessa frukter.

GOD JUL allihopa

och GOTT NYTT ÅR! (om inte wifi är med mej så jag hinner med en till hälsning)

Hälsningar Lena

Postat 2019-12-24 13:06 | Läst 4431 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

En kort rapport från Fremantle, Western Australia

Vi har landat i Fremantle på Australiens västkust, strax utanför Perth. Dagen bjöd på behagliga 25 grader med en del små moln och sval bris från havet. Det var befriade lite juldekorationer i den charmiga staden, där vi har trampat gata upp och ner idag.

En underbar familj med regnbågslorikiter var bland det första jag fotade när vi gick ut i staden i morse. De bodde i en palm vid ett minnesmonument och vi hittade dem för att ungen skrek ihärdigt efter mat. De kikade ut och poserade fint tillsammans.

Vi har sett vissa spår av svenskt "hantverk" under dagen som t ex allt porslin från IKEA där vi bor och denna gamla Volvo på en tvärgata. Undrar om det är en slump att den är skyltad som den är?

Det råder ingen tvekan om att man är i Australien när det sitter rosa kakaduor i lyktstolparna.

Hej så länge,

Lena

Postat 2019-12-20 14:17 | Läst 4715 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Julfågel

Jag bjuder er alla en liten "julfågel". De dök upp i helgen och trots födelsedagsfirande med gäster och matlagning hann jag fånga några på bild.  ISO 5000 genom köksfönstret, inte optimalt. Men när de första domherrarna visar sej är jag inte så kräsen. Jag fejkade lite vinterstämning.... Nu drar vi till den sidan av jorden som har sommar och kommer inte tillbaka förrän våren ligger i startgroparna.

Hälsningar Lena

Postat 2019-12-17 21:25 | Läst 4202 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Djurmöten 2019, juli till december

Här kommer fortsättningen på mina djurmöten 2019 med en bild per månad. JULI bjöd på ännu ett actionladdat möte mellan fåglar. Denna gång var det två familjer av sothöns med halvstora ungar som rök ihop i Dalkarlskärret utanför Uppsala. Stilpoäng för fotarbetet och mycket skvättande.

I AUGUSTI åkte vi norrut på semester och det blev mycket renar. Det här var nog det roligaste mötet. En finsk vägren som kom fram och ville smaka på vår lunch. Det här var helt klart hennes rastplats.

I SEPTEMBER åkte jag till Skåne en helg för evenemanget OnLocation. Det var dimma på morgonen och jag satt och tittade på sjöfåglarna som pysslade med lite av varje. Den här kom upp med sin fina frukost men tappade den nästan omgående. Tur för krabban och snopet för fågeln. 

OKTOBER var ingen höjdarmånad för spännande möten i naturen, men jag hade med kameran till jobbet en morgon och fick denna bild från balkongen på femte våningen. 

NOVEMBER bjöd på ett spektakulärt möte med små vackra bläckfiskar under ett nattdyk på badplatsen i Hamburgsund. 

DECEMBER, tja.....den månaden är ju inte slut ännu så jag tänker lämna den platsen öppen ett tag. Förhoppningsvis kommer det något exotiskt innan nyår.

Hälsningar Lena

Postat 2019-12-11 21:25 | Läst 4027 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 Nästa