B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Glimtar från fotoresan i Säterdalen 2017

På lördagens förmiddag hängde vi våra verk i Säterdalen i strålande solsken, men vädret blev lite växlande under dagen. Till vänster Tore Almgrens vackra fåglar följt av Bengt Gustafsson naturmotiv från Färöarna.

Synnöve hängde ett fantastiskt kollage från sin värld som professionell fiskare, båtägare och fotograf på Lofoten i Norge.

Många kära återseenden blev det också....

....samt minst en stickning, en ny fotobok och många samtal om foto.

Smilla, en veteran under Säterdalens fotoresa, fick möjlighet att bekanta sej med en stilig hanne, som kanske inte var drömprinsen men leka lite gick ju bra.

Resegeneralen Engman övervakar hängningen på söndagen.

Bilddiskussioner blandades med...

....fikastunder och glass i bästa samvaro. Vad jag har hört deltog också minst 15 snokar som huserade i bäcken...

Programmet med föreläsare var som tidigare år imponerande. Jag fick själv möjlighet att värma upp publiken lite inför Mats Anderssons fantastiska och mycket personliga bildresa från Island. På bilden ovan ses Elisabeth Landberger som inledde söndagens föredrag, följt av Lenny Johanssons unika djurmöten och Tom Svenssons omskakande föredrag om tjuvskytte av noshörningar och handel med hotade djur.

Tack alla som var med och arrangerade denna fina fotoresa i Säterdalen. Återigen en riktigt höjdare! Nu packar vi för British Columbia och hoppas på riktigt bra dykning.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-30 22:54 | Läst 3224 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Semesteraktiviteter i trädgården

Jag har semester och ägnar mej mest åt "vettiga saker" som att plocka av alla våra röda vinbär, städa i de bortglömda hörnorna, lägga in gurka etc.....men det är lätt att komma på avvägar.... i häcken bredvid vinbärsbuskarna hittade jag t ex denna distraktion.

Det verkar även som att det är tillökning på gång i just denna familj...

De vackra flugorna finns ju överallt och jag försöker vara mer förstående än irriterad då de även kommer in.

Fjärilarna brukar jag ka koll på men än så länge har bara denna art av kolfjäril visat sej framför mitt objektiv...

De finns dock där i överflöd just nu och jag kan förstås inte motstå dem.

När jag vattnade hos grannen hittade jag denna tjusiga hjulspindel som hade byggt ett vackert nät, antagligen för att ingen var hemma och störde den i sitt byggande mitt på altanen.

De utför ett konststycke varje dag i mina ögon...

Testade med lite blixt också.... hoppades att en del av nätet skulle framträda. Alla bilder är tagna handhållet med Canon 100 mm makro (den gamla..) och en 7d mk II eller 5d mk III.

Från en annan vinkel blev bakgrunden mer färgrik men det fanns också mängder med oönskat "bling" från t ex bilar (vi bor ju i ett villaområde...). Hur jag än vred kameran kunde jag inte bli av med det sista "blinget". Nätet satt delvis i en husvägg som begränsade möjligheterna.

Slutligen försökte jag uttnyttja detta "bling" till något annorlunda.... Spindeln hade tröttnat helt på alla mina bestyr och satt bara stilla i sitt nät. Nu måste jag återgå till vinbären.... eller kanske städningen av skafferiet som jag lämnat....

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-27 14:39 | Läst 7539 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Passerade över vår trädgård...

Jag satt ute i trädgården och plockade röda vinbär när jag hörde ljudet från dessa två. En kamera med 100-400 mm låg inom rimligt avstånd och jag fick några bilder innan de steg alltför högt. Jag gissar ormvråk, vad tror ni? Vi bor i ett villaområde men har lite skog och åker i närheten. Ibland blir man överraskad.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-25 20:09 | Läst 3204 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Skördetider

Min sambo skördar vitlök. Vi klarar oss nästan hela vintern på dessa. Förutom vitlöken skördar vi också mängder med tomater, isbergssallad, gurka, röda vinbär och året nya grönsak, aubergine.

Rengjorda vitlökar som ska torka. Inte just på trappan utanför huset kanske men det blev ju lite kul när han lagt upp dem. Bordet var visst upptaget....

Jag gör inte vitlöksflätor utan skär av blasten och torkarna lökarna på en bricka i köket innan de hamnar i en öppen låda i skafferiet.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-24 09:42 | Läst 3181 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En fotografisk resa till Säter med undervattensbilder

Till helgen, dvs den 29-30 juli, är det återigen dags för en Fotografisk resa i Säterdalen med mängder av fördrag och en hel vägg med bilder att beskåda. Öppet från 10:00 till 16:00 båda dagarna. På lördag klockan 14:30 kommer jag att berätta om hur det är att fotografera under vatten, vad man behöver kunna och vilka utmaningar man ställs inför. Det mesta av bildmaterialet kommer att vara från skandinaviska vatten och jag har en del nytt material från Dalarnas unika dykvatten, som t ex bilden ovan från ett dyk igår.

Hoppas vi ses,

Lena

Postat 2017-07-23 11:46 | Läst 3142 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa