B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Solglimtar från Texas

Vi har fått stunder med strålande sol här i Texas, hela dagar faktiskt. Vi njuter av ljuset och försöker vara ute så mycket det går. Under ett besök vid Trinity river Audubon Center blev vi överraskade av denna vackra ägretthäger. 

I det skarpa solljuset har jag spanat efter fåglar och andra djur inne bland buskar och snår. I de små solglimtarna hittar man ibland något litet som t ex en "tufted titmouse".

En annan liten charmig fågel man kan hitta inne bland buskar och grenar är rödkronad kungsfågel (ruby-crowned kinglet). Den sitter inte stilla många sekunder men om man har tur sätter den sej i en solglimt en kort stund.

Det har också dragit förbi en del oväder med regn och åska. I går kom den 125 mm regn i en häftig skur och det strömmar friskt i lokala vattendrag.

Eftersom bloggverktyget fungerar så bedrövligt dåligt kommer dessa bilder i helt fel ordning. Här är det i alla fall en "Eastern Phoebe" som sitter fint där en strimma sol når in mellan grenarna.

Vid Trinity river hade vattnet stigit rejält och vi kunde inte följa alla stigar vi ville gå på.

Sköldpaddorna verkade i alla fall trivas och de hittade upp på gamla trädstammar där de kunde värma sej i solljuset.

På marken inne bland buskarna letade några "mourning doves", eller spetsstjärtad duva, efter något spännande. Den här tittade precis fram i en gnutta sol när jag tog bilden.

Hej så länge,

Lena

Postat 2018-12-28 22:16 | Läst 3581 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En kort julhälsning från Texas

Jag har nu försökt göra ett blogginlägg i ungefär en timme, men det är helt omöjligt att ladda upp bilderna i rätt ordning. Jag ger upp och skickar därför bara en kort julhälsning från Texas. Solen sken på julafton och det var 17 grader varmt. Idag öser regnet ner, men det är fortfarande 17 grader. Helt OK.

Hälsningar Lena

Postat 2018-12-26 21:49 | Läst 3551 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Året som gått del II

Jag gjorde ju en liten miss i min årspresentation i slutet av det förra inlägget. Den här bilden borde ju rimligen fått representera måndaden JUNI.

I JULI var vi på semester och mötte bl a lunnefåglar på Runde. Många branta promenader men en fantastiskt upplevelse. De verkar veta hur de ska posera för att få maximalt med uppmärksamhet från fotograferna.

Under AUGUSTI blev det en tur med svärföräldrarna till Knuthöjdsmosse. De fick sedan en middag med övernattning på gästgivargården i Grythyttan (en 80-års present).

I SEPTEMBER åkte vi till Tustna i Norge för en veckas dykning och fick för första gången se hulahulamanet.

En smalnäbbad nötkråka kom på besök i Kunskapsträdgården utanför mitt jobb i OKTOBER. Den poserade villigt och var inte det minsta skygg.

NOVEMBER gav lite vinterkänning under ett par dagar. Åtminstone i form av rimfrost.

Under DECEMBER har det inte blivit så mycket nya bilder men jag fotograferade den här vackra spindeln på jobbet. Den är med i spindeltrådsprojektet och poserade på forskningsledarens hand.

Det var 2018. Hoppas på många fina fototillfällen under 2019.

Hälsningar Lena

Postat 2018-12-19 07:45 | Läst 3210 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Året som gått

Det blir inte så mycket nya bilder just nu men jag jobbar en del med samlat material. I helgen har jag t ex färdigställt vår årskavalkad för 2018, som ska gå till familj både i Sverige och i USA. Jag brukar också visa bilder från det gångna året här på FS så här kommer de första sex månaderna. I JANUARI var det vackert krispigt vid Fyrisån.  

Under en vinterpromenad i FEBRUARI stötte vi på den här spralliga islandshästen.

Jag fortsätter i samma monokroma färgställning med en väldigt uttrycksfull kråka från Tantolunden i MARS.  

APRIL och kanske är det en gås med stora framtidsdrömmar,... eller så gillar den bara att flyga med de stora vita fåglarna.

Det mest minnesvärda mötet i MAJ blev den spelgalna tjädern som anföll oss på grusvägen och krävde en undanmanöver av en särskilt löpstark yngling för att vi skulle ta oss tillbaka till våra bilar.

JUNI och sommar på campus. Ett möte mellan den unga valpen Kellie och den blonda gentlemannen Specs.....som bara viskade goda råd till den lilla kompisen.

Det var första halvan av året.

Hälsningar Lena

Postat 2018-12-16 15:47 | Läst 3199 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Russtårta

Idag fick vi "russtårta" till eftermiddagsfikat för den grupp som under flera år jobbat med russ som betande djur i blandad hag- och skogsmark hade fått en vetenskaplig artikel publicerad. Jag tog en bild på tårtan för den hade en av mina bilder utskriven på marsipanen. Inte alla dagar man får dekorera en tårta utan att bli kladdig om fingrarna!

Här är originalbilden. Om jag hade fått välja fanns det andra som var finare men den här visar hur russet skrapar fram mat under snön så jag antar att den passar bra för att illustrera projektet och publikationen.

Här är en annan bild från projektet då en av mina kollegor är ute och kollar in att russen mår bra och samt samlar in en mängd olika data. De små goa hästarna visade stort intresse för protokollen....om tillfälle gavs kunde man ju dessutom tugga i sej dem.

Ha en fin helg,

hälsningar Lena

Postat 2018-12-07 17:25 | Läst 3130 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa