B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

FAR OCH FLYG...

...men nu handlar det inte om fjäderklädda vingar, utan en stor flygplats.

Här passerar man ofta om man beger sej ut på en lång resa västerut.

Terminalbyte för transfer till Vancouver.

"Servicing over 67 million passengers to and from over 200 destinations around the globe." Står det på hemsidans första sida.

 

När man kommit så här långt är det lugnt. Man har lyckats ta sej genom både passkontroll och tull, samt checkat sitt bagage vidare till nästa destination.

  

 Uppför rulltrappan och där står den, en komplett Brachiosaurus. En kopia visserligen men i naturlig storlek och alla 280 benen på plats (ett hopplöst motiv).

Hälsningar Lena

Postat 2013-03-19 20:18 | Läst 4893 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Råstasjön igen...

...jag åkte ju egentligen till Råstasjön för jag ville fotgrafera hägrar. De fanns där men var inte så villiga att posera. Några ställde dock upp.

Den här satt snällt vid iskanten och filosoferade. Minst tio polare flög över sjön men denna tog det lite mera lugnt. De ser verkligen eftertänksamma ut.

Den här satt på en liten flytbrygga en lång stund.

Hägrarna flög över sjön men det var inte lätt att fånga dem på bild i farten.

Den här flög lite lågt förbi en dunge med träd. Jag hade mängder med bilder på flygande suddhägrar med mej hem.

Hägrarna landade högt uppe i tallarna runt höghusen. Om man har en lägenhet på 8:e våningen kan man nog studera dessa av hjärtans lust, precis utanför fönstret. 

 

Om det finns svanar i en damm är det svårt att helt bortse från dessa pampiga fåglar. Jag fastnade för denna bild för det kändes som att fågeln tittade på mej just då.

På bilden till vänster gör vi en droppbild tillsammans, jag och svanen alltså...

Vi promenerade runt Råstasjön och hittade ett till hål med öppet vatten. Där höll några unga svanar hov med ett antal gäss och änder.

Gjorde en droppbild till med en av den unga fåglarna.

Svanar har ordentliga simfötter men har ni någonsin tittat närmare på hur de ser ut? En ordentlig klo på varje tå verkar det som.

 

Den här kanadagåsen kunde jag inte motstå. Det är en vacker fågel även om de inte är önskvärda överallt, i obegränsade mängder...Vi lämnade de simmande fåglarna och gick mot parkeringen där vi hade bilen. På vägen passerade vi ett ställe där man hängt upp mat till småfåglar.

Där hittade vi denna bedårande lilla gärdsmyg. Den hoppade runt på marken bland grenar och bråte. Jag tog mängder med bilder men det här var den enda som var värd att spara. Vattenrallen traskade också omkring på samma ställe men de bilderna duger inte att visa. Kul att få se den dock.

 

Önskar er alla en fin söndag

Lena

Postat 2013-03-17 15:48 | Läst 5528 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En annan isdykare och de coolaste simfötterna

Christer Hurve tipsade om Råstasjön i Solna och det blev en liten lördagsutflykt dit. Solen strålade över is och snö när vi kom fram. Jag hade tänkt mej att fotografera hägrar men hittade ett par andra läckra arter. Först blev jag helt såld på den isdykande viggen.

 

Praktfull med sina gula ögon och de vackert glänsande fjädrarna som ser både gröna och lila ut beroende på hur fågeln rör sej i solskenet.

Den simmade längs iskanten i den lilla pöl med öppen vatten som fanns. Här tror jag faktiskt att den hörde ljudet från min kamera för den vred på huvudet och tittade rakt på mej.

Sedan dök den och försvann in under isen.

Den gör sej redo...

...och sedan försvinner den. Jag lyckades aldrig fånga den precis när den kom upp.

En annan fågel som jag också fastnade för var sothönan. Det fanns två stycken och när de inte simmade runt med gräsänderna eller dök brevid viggarna, stegade de runt på isen.

 

Det var då jag lade märke till deras fantastiskt fina simfötter. De har inte simhud som änder, gäss och svanar utan dessa fötter ser mer ut som de senaste modeller av simfötter som man kan köpa för dykare.

Dessa fötter lämpar sej antagligen bra både för att simma och att gå omkring med på blöta underlag som kanske inte bär så bra.

Knallröda ögon ser ju också rätt coolt ut.

Även sothönan pysslar om sina fjädrar en del mellan dyken och promenaderna på isen. Vi såg även hägrar, svanar, änder och en del småfåglar men det får bli ett annat inlägg. Tack Christer, det här var ett toppenställe!

 

Ha en bra lördag alla,

Lena  

 

Postat 2013-03-16 16:00 | Läst 6011 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Snart..

...byter vi ut det långsamma våren här hemma mot lite sensommarvärme i Sydafrika, men det är såååå mycket jobb som ska vara gjort innan avresedagen. Varför blir det alltid så?

När man sedan är åter på jobbet efter en semester rasar arbetsuppgifterna över en som har samlats på hög när man var borta. Vardagens ekorrhjul spinner alltför fort och om det inte finns internet på semesterorten ....straffas man dubbelt när man kommer hem. Jag vet att jag ska vara nöjd för att jag har ett jobb (efter 9+3+5+5 års utbildning), men det känns trist att det ska behöva vara så när så många går utan arbete.

I morgon väntar en ny lång dag.

Hälsningar Lena

Postat 2013-03-13 21:28 | Läst 6903 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Det där med vårtecken

Tommy efterlyste vårtecken och för mej var söndagens isdyk definitivt ett sådant. Dyksäsongen har börjat, om än lite trevande. Ett annat säkert vårtecken för mej är de här små djuren...

...som jag visade för ett par veckor sedan. Jag kan intyga att de växer så det knakar.

Småfåglarna har också börjat föra mer och mer "väsen" på morgonen. Men än så länge kan jag tycka att det är charmigt. Man kan dessutom se dem när man äter frukost numera (och det beror inte på att vi stiger upp senare). Kolla in knopparna på syrenen. Trots att det snöade idag när jag åkte hem finns det väl lite hopp.

 

Det här är ett tydligt vårtecken i vårt hem. Chiliplantorna frodas under ljusrampen och mina första tomatfrön har också titta upp med pyttesmå skott. Det blir nog vår även i år men det har varit väldigt segt.

Hälsningar Lena

Postat 2013-03-12 20:48 | Läst 4070 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 Nästa