B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Mjukstart på nyårsfirandet

Eftersom vi har semester och det dessutom är söndag avnjöt vi idag en fantastisk brunch .

Min svåger lyckades med konststycket att pochera 12 ägg och hela familjen serverades "eggs benedict" med ett torrt trevligt bubbel till. Det blev en lång sittning.

Vad hittar man på efter en sådan måltid, om det dessutom är mulet och alldeles för kallt ute? Jo, man värmer upp den lilla bubbelpoolen i trädgården och kryper ner. I 38 gradigt vatten fortsatte sålunda konversationen, med korta avbrott för att kasta hundens boll. Det hela kändes som en lagom mjukstart på nyårsfirandet.

Gott Nytt År

Lena

 

 

 

 

Postat 2012-12-31 05:06 | Läst 4712 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

CHIHULY

I Dallas botaniska trädgård kan man beskåda en glaskonstnären Dale Chihury (1941). Vi fick biljetter till detta utsålda evenemang i julklapp och vandrade igenom den fascinerande utställningen i går kväll.

Glasverken är utplacerade utomhus i botaniska trädgården och besökare uppmanas att ta med kamera. Man kan se utställningen antingen i dagsljus eller på kvällen i mörker då alla konstverk är belysta.

Chihuly har gjort över ett dussin välkända utställningar i bl a Jerusalem, Paris, London, Boston, Seattle mm samt någonstans i Finska vildmarken (1995).  

Jag lånade  min systers stativ men testade även att handhålla, experimentera med blixt och lite lek med zoomen. Här är det min sambo och syterdotter som testar vad en mobilkamera kan klara. 

 

 

 Jag kunde ju inte hålla mej utan att skapa lite själv också. All den belysta konsten inbjöd ju till att experimentera (när man tröttnat på att trixa med stativet bland allt folk).

 

 Vi vandrade runt i ca 2 timmar och vad passar bättre att avsluta med än en Dallas Star.

Over and out, Lena 

 

 

Postat 2012-12-29 00:12 | Läst 6716 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

BOMB, SNÖSTORM & BORTGLÖMD "STUFFING"

Juldagen startade abrupt klockan 01:40 av att en bomb exploderade på gatan utanför huset. Åtminstone var jag helt övertygad om att den öronbedövande smällen, som också kortvarigt aktiverade huslarmet, var en bomb. Väl ute i köket insåg jag att det inte brann någonstans och att alla fönster verkade hela. Det började också falla stora droppar utanför fönstret och ett blått sken lös plötsligt upp hela köket. Det var ÅSKA, och av en kaliber som jag aldrig upplevt förut. Alltså bara att gå och lägga sej igen, men det tog ett tag att somna.

På morgonen vräkte regnet ner och temperaturen började sjunka. Vid lunch var regnet snöblandat. Vi hade bestämt oss för att se en film på bio innan vi skulle hämta min sambo på flygplatsen. Halv två när vi åkte var det snöstorm ! Under filmen (Argo, som jag kan rekommendera) byggs spänningen upp successivt och mot slutet är det nästan gastkramande. När det är 10 minuter kvar slocknar hela salongen! Nödbelysningen tänds men ingen film. Strömavbrott pga av vädret. Vi fick några gratisbiljetter men det var ju inte vad vi egentligen ville ha just då.

Bilen såg ut som en igloo när vi kom ut för den blöta snön hade börjat frysa. Färden mot flygplatsen tog dubbelt så lång tid som normalt, vi körde dessutom fel, och det var frusen snö på alla stora viadukter. Fredrik kom dock med Air Canada, så de fick i alla fall ner planet i snöyran. Vi lyckades också ta oss hem utan missöden men det tog ca en timme på de hala betongvägarna där bilarna kröp fram med igensnöade rutor och lysen. Ingen vet hur man hanterar snö. Under färden hem kollade vi med "köket" hemma och arbetet med den utlovade juldagskalkonen fortskred enligt plan.

Det var mörkt när vi kom hem och den julpyntade palmen var full med snö. Den gamla hunden for runt i trädgården, fullkomligt överförtjust i allt det vita. Kalkonen var nästan klar och det skulle bara mosas potatis, värmas grönsaker och smakas av sås. Skönt, alla hemma utan missöden och min systerdotter hade förstås tagit reda på hur filen slutade. Vi sätter oss till bords, kalkonen är uppskuren och då uppdagas det att det fattas en karott... Vi har glömt "stuffing"! Inte ett livsviktigt tillbehör, men väldigt gott och det hör liksom till. Maten smakar ändå fantastiskt och sittningen blir lång. Ute faller det fortfarande snö.

 

Dagen efter är Tanner Lane täckt av snö och gatorna fulla med is. Termometern visade på minus 7 grader klockan nio på morgonen.

Systerdotterns bil är täckt med frusen is och snö.

Runt poolen är det förvånansvärt rent men blomorna i krukorna har fått ett tjockt täcke.

 Tagetesen mådde inte så bra under snön men den rödbladiga häcken är tålig och inbjuder till lite makrobilder.

 Vi hade inte förväntat oss en vit jul...men man kan ju alltid värma den lilla spapoolen ute och ta ett dopp. Det anses nämligen fortfarande vådligt att ge sej ut med bil.

 

Hälsningar från Lena på plats i ett vitt Texas

 

 

 

Postat 2012-12-26 21:04 | Läst 5572 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Christmas unplugged...

. ..och den årliga tubakoncerten. Föreställ er över 200 tubaspelare som samlas varje år den 24 december för att spela julsånger.

Tubaspelarna samlas vid Thanksgiving Plaza i down town Dallas för 35 året i rad.

 

 

Trots att den 24 december är vanlig arbetsdag i USA så drar evenemanget mängder med folk. Det är gratis och familjer trängs på gräsmattorna runt orkestern. Tubaspelarna tar en del plats.

 

Tuborna blåser loss och Jingle Bells får hela publiken att sjunga med. Det är omöjligt att inte dras med i detta udda julevenemang.

 

Hos min systers grannar står de typiska juldekorationerna unplugget i dagsljus. Änglar blandas med tomtar, julkrubbor och paket i plast. Varje år har jag varit ute och fotograferat dessa kreationer med stativ i mörkret. I år tyckte jag en kort dokumentation i dagsljus kunde vara på sin plats.

 

 Renar är poppis men de påminner mest om små bambi med stora öron.

 I hjärtat av Texas råder den ingen tvivel om i vilket land man befinner sej. Varje hus ståtar med en eller flera flaggor, som komplement till rosetter och de granna vita juldekorationerna. I vårt snötäckta land skulle de åtminstone vara lite kamouflerade under de korta timmar av dagsljus som vi har.

Over and out

Lena

 

 

Postat 2012-12-25 18:06 | Läst 4676 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag hittade en bäck...

...solen sken och vattnet porlade.  Jag lekte en stund med 100 mm makro.

Ha en fortsatt fin helg

Hälsningar Lena 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-12-23 00:19 | Läst 5296 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 3 Nästa