B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Dagen före nyårsafton....

...är en vardag och här i Texas jobbar de flesta, min syster  jobbar i ett sjukhusapotek och gjorde en full dag. Min svåger har semester (han jobbar i ett svenskt företag) och då kan man t ex ägna sej åt att ta ner julbelysningen. Julen kommer tidigt här men städas bort hos många redan före nyår.

En annan ganska given syssla är förstås att åka och handla mat till nyårsafton och helst även nyårsdagen (så man slipper den resan). Här åker man till jättekedjan Walmart och det fick Fredrik och jag göra.

Kung på Walmarts parkering är Great-tailed Garble eller båtstjärt som den heter på svenska. Kaxiga fåglar som närmast kan jämföras med kajorna i Uppsala. .

 

 Jag hade inte" fågelobjektivet" på men dessa personligheter kan man fånga med 24-105, särskilt om man satt sej i bilen. Minst lika luriga som kajor och vackert glänsande i solen.

" The starspangled banner" får bli dagens bild 364, den näst sista bilden för i år. Den här sitter på fasaden på min systers hus. Man får inte flagga hur som helst i det här landet så en svensk fasadflagga fungera inte på husets front (men Snoopy går bra... ).

Efter en middag av goda rester ägnade vi kvällen åt sällskapsspel där min svåger tog hem vinsten helt överlägset. Det avslutande kortspelet vann dock jag (för en gångs skull).

 

Hälsningar Lena,
som nu bara ska åstadkomma en bild till i år...

 

Postat 2014-12-31 07:57 | Läst 4775 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

The Lone Star State

Dagens bild 363: The Lone Star State. Texas är både till ytan och folkmängden USAs näst största delstat. Alaska är störst till ytan, men det bor mest människor i Kalifornien. Austin är huvudstad i denna stat men Houston är störst. Där kan man bl a besöka det kontrollrum där orden " - Houston, we have a problem...." uttalades ( dvs när Apollo 13 hade en del problem och anropade Houston Space Center). Vi besökte det kontrollrummet för några år sedan, innan jag började blogga här på FS.

Det finns också en del udda platser att upptäcka ute i på landsbygden om man ger sej ut på de mindre vägarna. Vi har inte hunnit med någon sådan tur ännu på denna resa, men vi får se vad som kan bli aktuellt innan vi drar hemåt.

Hälsningar Lena

Postat 2014-12-30 05:42 | Läst 4827 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Dagens bild 362...räknar ner...

Smaugs öde var egentligen dagens stora "happening" då vi såg The Hobbit III på IMAX 3D, en jättebiograf med stora mjuka fåtöljer där det känns som att man sitter halvvägs in i filmen. Mr Anolis som vi hittade i persiennen i morse får illustrera det äventyret, kanske är det en försynt släkting till Smaug som smyger runt i min systers hus.....

 Eftersom solen sken då vi kom ut från biografen blev det en promenad i parken. Den lilla falken var på plats (American Kestrel).   Internet var dock inte det särskilt ofta under kvällen och....

....mitt urval av bilder blir därför lite rumphugget. Olive får bli dagens bild 362. Här funderar hon över kökets grymma orättvisor och varför  inte små corgis får äta Banoffepaj.....

Hälsningar Lena

 

 

 

 

 

 

Postat 2014-12-29 05:05 | Läst 4197 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

High five and North Park shopping mall

Om man åker väg 75 söderut från Richardson kommer man snart till denna korsning, som får bli dagens bild 361. Idag skulle vi bara rakt igenom, inga problem.

Vi fortsatte söderut mot North Park shopping mall. Ett gigatiskt köpcentrum där det skulle finnas en Disney butik. Vi var på jakt efter en klänning till en liten tjej som bärs av en figur i filmen Frozen. Den var naturligtvis slut....

Annars finns det nog ALLT i North Park, från diamanter till Victorias secret, H&M, Macys, Lauren, Tag Heuer, Apple, Tesla (!) mm mm mm, i oändligt många butiker. Vackra blomsterarrangemang med jultema stod på många ställen.

En av många kända sportaffärer....

 Tomten var på plats med sina flygande rådjurshybrider.

 Det här var en ny grej som vi inte sett förut...

Väl under den var den överraskande hög. Det blev inte så mycket shoppande utan mest en rundvandring. När det blir vardag åker vi till en stor Outlet och klarar av den shopping vi planerat att göra, till halva priset av vad det kostar på detta ställe (men någon Disneyklänning lär det inte bli). 

 På hemresan passerade vi genom "High five" igen. Jag minns väl att detta var en gigantisk arbetsplats under flera jular. Varje år som jag kom hit hade det blivit större och högre. Bygget startade 2002 och var färdigt i december 2005. Kostnad 260 miljoner dollar. Konstruktionen har 37 broar och är hög som ett 12 våningshus.

De gröna pelarna målades först med fel färg, de blev turkosblå, och fick målas om....det blev säkert mycket bättre med gröna....

Bye for now, Lena

 

 

Postat 2014-12-28 00:21 | Läst 4942 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Dagens kalkon

En jultradition hos min syster är att äta kalkon den 25:e, men eftersom min sambo (som verkligen sett fram emot detta) landade så sent på juldagen flyttade vi kalkonmiddagen till den 26:e. Kalkonen prepareras här av min svåger. För de som är observanta kan jag intyga att det inte är en hel kalkon utan ett kalkonbröst med ben (dvs hela skrovet är kvar). Vi är i år bara fem vuxna och en hel kalkon blir då på tok för mycket.

Kalkonbröstet torkas någorlunda torrt och kryddas med salt och peppar på utsidan. Vi injicerar också salt och cayennepeppar i smält smör intramuskulärt. Efter denna behandling ska kalkonen confiteras, dvs kokas i olja (Obs! Ej detsamma som fritering).

Kokningen sker av praktiska skäl utomhus och här serverar min syster margeritas utanför garaget till alla som deltar i tillagningen. Supergoda margeritas på färskpressad lime och Cazul reserva (100 % agave) tequila.

Kalkonen nedsänks i den kokande oljan som värms av en gasollåga. Tillagningen tar ca 50 minuter. Confitering är en gammal fransk tillagningsmetod som innebär att man först saltar/kryddar köttet och sedan kokar det i olja med lägre temperatur och längre tid än vid fritering. Köttet blir då mycket smakrikt och saftigt (absolut inte flottigt eller fettdrypande som man kan tro).

Kokningen övervakas av Fredrik och och min svåger Peter.

Dagens bild 360: Fågeln plockas upp ur oljan och ska sedan vila ca 15 minuter innan servering.

Under tiden ska de andra tillbehören göras i ordning. Ångkokt brysselkål får en snabb sväng i stekpannan med lite olivolja, salt och peppar. Hemlagat potatismos och majskorn hör också till.

Traditionell "stuffing", som man stoppar i en kalkon som ungsbakas, kan tillredas i en form i ugnen. Den fina gräddsåsen skapas med buljong från en tidigare kalkonmiddag, där halsar och muskelmagar använts för att åstakomma just buljong (det gäller att planera).

Slutligen skivas det saftiga kalkonbröstet och alla går till bords. En utsökt Pinot noir blir pricken över i denna kväll.

De två hundarna väntar troget tills den sista smulan är avnjuten och får då en möjlighet att slicka i sej lite av det goda innan det staplas i diskmaskinen. Den gamla hunden är mer erfaren i slickandets konst och får därför en extra tallrik, dessutom måste man se till att det är ett lämpligt avstånd. Djungelns hårda lag råder mellan ung och gammal i köket.

Hälsningar Lena

 

 

Postat 2014-12-27 06:58 | Läst 5086 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa