B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Äntligen fredag !

" - Nu tittar han på mej med den där konstiga blicken igen....det är ju bara februari....."

" - Älskling, det är väl OK att titta på nya boplatser,... större och bättre kan jag förstå,.... men är inte det här att ta...? Dessutom är det väl upptaget eller....? "

" - Hoppla svanen !!! Nu är det party som gäller! Ta mej till de kolsvarta brudarna !"

" OK, lugn i stormen...jag kan väl få sätta mej till rätta först..."

" - Hej snygging, simmar du ofta här ?.....Många svartvita här ikväll ser jag....jag föredrar helvitt....och jag älskar långa halsar....."

Nu är det fredag !

Hälsningar Lena

Postat 2015-02-27 17:37 | Läst 5797 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Hybrid eller?

Är det här en hybrid kanadagås x grågås eller vad tror ni? jag såg hybridkycklingar här förra sommaren. Hur som helst kom den klivande med bestämda steg...

...och en stolt hållning.

Hälsningar Lena

Postat 2015-02-25 22:01 | Läst 5820 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Tack och bock!

I helgen kom det plötsligt ett gäng grönsiskor på besök vid fågelrestaurangen och eftersom de är "nya" gäster för i år tänkte jag föreviga några.

De verkar äta mest frön från marken och samlades oftast under pilfinkarnas automat, där det finns ordentligt med fröskvättar.

Det var nog åtta stycken som mest och jag försökte få bilder med mer än en siska åt gången, men riktigt så villiga var de inte.  När jag står i köket och spanar på siskorna ser jag plötsligt något stort bakom växthuset...

En råbock smyger in på tomten och jag är glad att det inte sitter någon extender på mitt fasta 300 mm, då hade jag inte fått med hornen....

Den är förstås ute efter samma mat som grönsiskorna och slickar ivrigt i sej spill från automaterna.

" - Mera fågelmat ! " Den tittar på mej lite uppfordrande och jag vill helst att den ska gå bort från den gröna stolpen.....

Den vrider på huvudet istället och det räcker för att jag ska bli av med störande stolpar. Hela vårt hus speglas i ögat på den stiliga bocken. Den står ca 10 m från köksfönstret och det är nog lika långt till grannens hus. Så blyga är det inte, villarådjuren. Tack och bock för morgonens uppvisning !

Hälsningar Lena

Postat 2015-02-22 13:16 | Läst 5634 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Ett äpple om dagen...

"...ska vara bra har jag hört. I så fall är det här mitt! "

" - Lite svåra att sitta på, halkigt liksom..."

" - Om man kör ner klorna ordentligt..."

" - Tjockt skal är det också, borde de inte skala frukten åt oss? "

" - Mmmm gott, ....undrar om det är ekologiskt?"

" - Fruktstund åt alla! Men leta på era egna frukter för den här är upptagen ! "

Ha en fin lördag allihopa och ta en fruktstund.

Hälsningar Lena

Postat 2015-02-21 12:32 | Läst 6026 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Kungsörn kvart i fem!

I helgen hade jag bokat en plats i gömslet hos Vargas Vildmarkslodge med förhoppningen om att få se kungsörn. Efter en bekväm natt i min varma sovsäck tog jag plats bakom min riggade kamera och kikade ut mot åteln. Där var det lugnt....Solen letade sig upp över trädtopparna och det som visade sig framför gömslet var korp, skata x 5, en lavskrika och korp. 

Just denna korp kostade på sej en liten flyguppvisning som nog alla i gömslet fick en eller flera bilder på. Plötsligt dyker det dock upp något oväntat ute på vänsterkanten...en praktfull räv. Tyvärr så fick jag inte någon användbar bild på räven innan den drog iväg in i skogen.

Vi åt frukost,... drack en kopp te,... åt lunch,... spanade på skatorna,... spanade på de enstaka korpar som ibland svepte förbi,... drack en kopp te igen...skrev i gästboken.....och när solens sista strålar försvann bakom trädtopparna...

Landade plötsligt kungen framför våra ögon !!! Klockan är kvart i fem och det blir mörkare för varje minut! Jag började på ISO 1600 och var glad att jag tagit bort extendern. 

För att vara den enda örn vi såg på 10 timmar så bjöd den på en spektakulär uppvisning.

Det var som att rådjuret skulle dödas och anrättas flera gånger om innan den kunde börja äta på det. Det fanns inga andra fåglar i närheten som störde och vi smattrade glatt vidare inne i gömslet.

Örnen tittade åt vårt håll vid några tillfällen men den verkade inte bry sej nämnvärt. Dock var det uppenbart att den visste att vi satt där.

Här verkar det som att den försöker vända hela rådjuret.

Det flög pälstussar och snö i luften.

Tyvärr försvann ljuset ganska snabbt och nu gäller ISO 2500 (f4, 1/500s).

Efter denna praktfulla uppvisning nöjde sig örnen till slut och började äta mer seriöst.

I den tilltagande skymningen avslutade jag med några experimentbilder med lång slutartid (1/25 s). När mörkret sänkte sej gjorde vi alla små tillägg i gästboken....:-)

Jag är medveten om att snön är blå på många av bilderna, i synnerhet när det blev mörkare i skogen. Men om jag vitbalanserar för att få vitare snö blir de helt enkelt för varma (tycker jag). När örnen ätit tills den var nöjd och mörkret sänkt sej kring gömslet packade vi ihop våra pinaler.

Stjärnhimlen var fantastiskt när vi färdades med snöskoter genom skogen tillbaka till Vildmarkslodgen. Vargspår korsade skoterspåret på flera ställen men någon varg blev det inte denna gång. 

Tillbaka i stugvärmen efter skoterfärden avslutade vi med middag innan det var dags att köra tillbaka till civilisationen. Under de första fyra milen mötte jag bara en enda bil på de snötäckta skogsvägarna... 

Hälsningar Lena

 

Postat 2015-02-16 18:24 | Läst 8251 ggr. | Permalink | Kommentarer (26) | Kommentera
1 2 Nästa