** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Dagens fågel

Söndag och måndag blev det fågelmotiv och när jag även i morse överraskades av en liten fågel tänkte jag försöka hålla det temat veckan ut.

Den här näpna rödhaken satt på staketet på en parkering och trots att jag bara hade 70-200 på kameran kunde jag inte motstå att ta ett par bilder. Fågeln satt lugnt kvar och jag kunde sakta närma mej den och få några ytterligare skott. Tyvärr kom det sedan en bil och skrämde den (jag hade tillfälligt glömt att det var en parkering...lämnat bilen olåst etc). En beskuren version får bli dagens bild 273.

Hälsningar Lena 

 

 

Postat 2014-09-30 19:32 | Läst 7037 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Det gäller att ha kameran redo...

....när man passerar genom Märsta.

Jag hade precis åkt runt en stor rondell och svängt av mot Sigtunadalen när jag fick syn på ormvråken. Först satt den på en staketstolpe men kråkorna jagade upp den på lyktstolpen. Jag gjorde en galen parkering...

 Från lyftstoplen gjorde en ett dyk ner mot dikeskanten. Jag gick snabbt från 1/2500 s till 1/500 s då den dök i skuggan. Det blev inte den skarpaste bilden men jag gillar bilen i bakgrunden.

Fast så mycket att ha fanns det ju inte där nere...

Den drar vidare och jag krypkör bakom den och ser hur den landar på en ny stolpe.

Den sitter och spanar en stund och jag har tur att solen ännu inte gått ner helt bakom höghusen. Den får bli dagens bild 272.

Den lättar sedan och flyger bort mot höghusområdet i de absolut sista solstrålarna. Veckan började bra.

Hälsningar Lena

 

 

Postat 2014-09-29 20:17 | Läst 4883 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Äntligen...

....har de förstått vad vi vill ha !!!

" -Jordnötsblock med smak av bär ! Med skyddande nät runt så man kan äta i lugn och ro.  Då kan jag ställa upp på att vara dagens bild 271. "

" Smaskens... :-) "

Hälsningar Lena

 

Postat 2014-09-28 20:10 | Läst 4755 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Långben

I det varma och soliga vädret insåg jag snabbt att det fanns en hel del smått som kröp och flög i trädgården, trots att det känns som att hösten har anlänt på allvar. Hittade den här långbenspindeln i min klematis och den var minsann en utmaning med 100 mm makro. 

Dagens bild 270 visar en spindel som bara har två ögon (fyra eller åtta är mer vanligt), inte kan spinna tråd och som ofta förväxlas med harkrank (en insekt). Långben heter egentligen lockespindel. 

Den har också två fångstgaddar även om de inte ser fullt så skräckinjagande ut som på många andra spindlar. Den kan inte heller tillverka något gift. Det här är en "snäll" spindel som inte kan ställa till med särskilt mycket. Tänk på det nästa gång ni stöter på den. 

Hälsningar Lena

 

Postat 2014-09-27 17:45 | Läst 9038 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Studiebesök hos reptilspecialisten Magnus Forsberg

Eftersom jag ska föreläsa om reptiler och amfibier för blivande djursjukskötare senare i höst ville jag ha lite fint eget bildmaterial på några av de arter som vi har som sällskapsdjur. Jag åkte därför till Herpers Choice som Magnus Forsberg driver strax utanför Uppsala. Vissa av er kanske känner igen Magnus här på FS. Han har en samling fantastiska makrobilder på sin sida.  

Ett bra exempel på sällskapsdjur i den här kategorin är skäggagam. De två polarna på första bilden samt den här vackra individen är skäggagamer.

Jag fastnade länge vid kameleonterna. Den här skulle strax flytta till ett nytt hem och den blivande ägaren väntade i butiken. Hon hade ett stort terrarium förberett för sin nya kompis. Den får bli dagens bild 269.

De ser ju lite roliga ut när de tittar åt olika håll med ögonen. Man kan ju undra hur de processar bilderna som de får genom att titta åt två olika håll? Hoppas inte studenterna ställer den frågan.

Den här kvinnan småpratar lite med sin nya Jemenkameleont. Det var de charmigaste husdjur man kunde ha enligt henne.

Den fina panterkameleonten som skulle flytta till Stockholm gör sej redo för avfärd. Den har nu delvis ändrat färg från när den satt bakom glaset.

Orm var jag ju tvungen att ha med i kollektionen och den här vackra kungsboan visade Magnus för en kund så jag kunde snabbt ta några bilder utan glas emellan.

Anolisödlor är också charmiga. Skärpedjupet är lite för kort men med ljuset och valet av objektiv (100 mm makro) så blir det inte bättre.

Den lilla sköldpaddan "5" hade somnat.

Avslutar med en kärrsköldpadda som verkligen tycktes titta på mej genom glaset. Jag hade svårt att slita mej från alla de vackra djuren och kom förstås hem med väldigt många fler bilder än jag behöver. Jag passade också på att köpa en "godislåda" med precis lagom stora syrsor till mina klockgrodor. De fick sin middag direkt när jag kom hem och den blev en succé.

Hälsningar Lena

 

 

Postat 2014-09-26 17:45 | Läst 5991 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa